Interviews

Verhuizen met de hijskraan door het raam

Voor ons gloednieuwe kantoor zijn we verhuisd naar de hoogste verdieping. We hebben hier een prachtig uitzicht over het IJ en de binnenkant is nog mooier. Interieurarchitect Plamen van Dijk en Olav, medeoprichter van Bikkelhart, vertellen hoe ze dit hebben aangepakt.

Van schoolvriend tot interieurarchitect

Olav: ‘Met deze verhuizing wilden we ons kantoor naar een hoger niveau tillen.’ Dit is letterlijk én figuurlijk gelukt. En zowaar met hulp van een oude bekende, want interieurarchitect Plamen en Johan, medeoprichter van Bikkelhart, zaten samen op de middelbare school. Plamen: ‘Johan en ik tekenden daar regelmatig samen fantasiefiguren.’ Inmiddels is Plamen van meerdere markten thuis en weten we hem te vinden. Olav: ‘Eerder hielp hij ons al bij het ontwerpen van iconen voor een app, nu was ons kantoor aan de beurt.’

Geen muren, maar zones

Tijdens het ontwerpen moet je rekening houden met allerlei wensen, veiligheidsregels en technische kaders. Plamen: ‘Een gekke vergaderzaal met glijbaan is hartstikke leuk, maar je moet er ook kunnen werken.’ De huiskamer, spellenhoek en de keuken zitten daarom expres dichtbij de entree. Het zijn leuke ruimtes om bezoek te ontvangen of om even te ontspannen maar ze leveren natuurlijk wel rumoer op. Als creatieve oplossing ontwierp Plamen lange hoekige kasten: ‘Die vormen de centrale ruggengraat en scheiden én verbinden alle elementen op de vloer. Zo creëer je verschillende zones, zonder gebruik te maken van muren.’ Hoe verder je het kantoor in gaat, hoe rustiger het wordt. ‘Het is net alsof je van Amsterdam naar IJburg gaat: van de drukte naar de rust’, lacht Olav.

Een gekke vergaderzaal met glijbaan is hartstikke leuk, maar je moet er ook kunnen werken - Plamen

Een open en transparante ruimte

De openheid wordt overal benadrukt, niemand heeft een eigen kantoor. Olav: ‘Iedereen is gelijk en onze teams zijn geen eilanden. Je hoeft niet door een deur om iemand te spreken.’ En de vergaderruimtes? Die hebben glazen wanden. Plamen: ‘Het glas is geïnspireerd op de grote raampartijen in de gevel. Het zorgt voor veel natuurlijk licht en je ziet overal dat mooie uitzicht.’ Om het af te maken ontwierp Bikkelhart-designer Laurens nog een raamsticker. Zo hebben we tijdens een belangrijke vergadering nog genoeg privacy.

Spelen met contrast én de huisstijl

Functionaliteit komt dus op één, maar het oog wil uiteraard ook wat. Plamen: ‘Een ontwerp kan interessant worden als je speelt met contrast. Dit zie je ook overal in dit kantoor.’ Strakke wanden, maar met een warme houten pui; industriële stalen deuren, maar wel in een chique zwarte kleur. Plamen: ‘Ik heb me in mijn keuzes laten inspireren door de Bikkelhart-huisstijl. Voorbeelden hiervan zijn de zwarte lijnen in de kasten en de oranje tegels tussen de grijze in het tapijt. Deze vormen en kleuren vind je terug in het logo.’

In cijfers

  • Van 330m2 naar 520m2 vloer
  • 75m2 glas
  • 2 weken verbouwen
  • 1 dag verhuizen

Flexibele oplossingen

Heel mooi, maar je moet er wat voor over hebben. Voor Olav werd het spannend toen al het materiaal naar binnen moest. Olav: ‘De grootste planken waren meer dan 3 meter lang en konden niet in de lift en door de voordeur. De gevel moest open en er kwam een hijskraan aan te pas.’ Gelukkig kwam dit helemaal goed en werd alles zonder problemen via de zijkant van het gebouw naar binnen getakeld. Olav: ‘Het was wel een beetje koud, dus iedereen werkte die dag wel ergens anders.’

Nieuwsgierig geworden?

Kom je langs? Dan zorgen wij voor vers gebrande koffie.

Door: Sabine Caron

Online Copywriter

sabine@bikkelhart.com | linkedin

Vorig artikel
Uncategorized

Bikkelhart is going to use DigitalCX from CX Company for conversational commerce applications

Artikelen

RTL -Een verhoogde klantloyaliteit door inzicht in online bezoekers

Volgend artikel