Sluit

Wij antwoorden meestal binnen 48 uur!

copy

6x Bikkel boekentips voor de zomer

Wij laten ons binnen (en buiten) onze expertises graag inspireren door boeken.
24 oktober, 2022
Door Laura van Olst
Door Laura van Olst
Blog-Laura

Tip van (marketing automation specialist) Jens: Hooked, Nir Eyal

De titel van dit boek verklapt het al: dit boek leert je hoe je een gebruiker hooked maakt aan jouw service of product. Nir Eyal hangt daar niet allemaal ingewikkelde theorieën aan, maar geeft een praktisch, toepasbaar model om gebruikers te verleiden tot een eerste ervaring, en daarna tot frequent gebruik. Jens: “Zonder dat je het volledige model direct moet toepassen, kan iedere marketeer hier inspiratie uit halen voor het verleiden van nieuwe en bestaande gebruikers.” Dat belooft wat. Ben jij al hooked?

Tip van (brand specialist) Emiel: Power Brands 2.0, Marc Oosterhout

Nike, Apple, Airbnb, IKEA en Starbucks: allemaal grote merken die eigenlijk iedereen wel kent. Maar wat is hun geheim? Op het evenement MeLive 2019 was Marc Oosterhout,  de schrijver van Power Brands 2.0, één van de sprekers. Na zijn presentatie wist Emiel meteen: dit boek moet ik hebben. Emiel: “Ongeacht wat je rol, functie of werk ook is, is het goed om te snappen hoe merken werken. Sterke merken werken volgens bepaalde wetten. Twaalf van die wetten vind je in dit boek.”

Emiel:  “De wetten van de Paradox en van Conflict zijn mijn favoriete hoofdstukken.  Telfort maakt bijvoorbeeld gebruik van de paradox dat kwaliteit duur moet zijn. Denk aan de reclames met ex-miljonair Hans van de Berg.”

Screenshot 2022-10-24 at 14.26.23
Blog-Emiel

Tip van (designer) Laurens: Twelve and a Half, Gary Vaynerchuk

Als groot Vaynerchuk-fan kon deze boekentip van Laurens Verweij niet ontbreken. Hij raakt namelijk niet uitgepraat over Vaynerchuk’s boeken en filosofie: “Negativity is the easy way out”. Deze quote staat zelfs op de achtergrond van zijn mobiel. Helaas zijn we als mens geëvolueerd dat we negativiteit 4 tot 7 keer zwaarder laten wegen dan positiviteit. Dat moet anders kunnen! Hoe? Met optimisme: 1 van de 12,5 ingrediënten uit dit boek die belangrijk zijn voor elk (ondernemend) persoon. 

Laurens: “Dit boek heeft me geleerd om vanuit de 12,5 ingrediënten naar mezelf te kijken – wat doe ik goed en waar is ruimte voor verbetering? Ik kan dit boek vooral aanraden om jezelf te herinneren aan wat belangrijk is in het (bedrijfs)leven.” Ga jij voor een zomer vol zelfreflectie? Dan is dit jouw pageturner!

Tip van (CRO specialist) Kim: Het geheim van Bol.com, Michel Schaeffer

Soms is het heel fijn om te kijken ‘hoe een ander dat doet’ in je vakgebied. Dat dacht Kim toen een vriendin haar dit boek over Bol.com aanraadde. Het succesvolle platform is inmiddels niet weg te denken uit het Nederlandse online winkelaanbod. Maar dat is niet altijd zo geweest. 

Kim: “In dit boek gaat het ook over de moeizame start en welke lessen je daaruit kunt halen. Ook gaat het over de groeipijnen toen Bol.com heel succesvol werd, daar kwamen veel uitdagingen bij kijken.” De grootste boodschap van Michel Schaeffer: durf om groot te denken. Wil je na de zomer nog groter dromen? Stop dit boek dan in je koffer.

Screenshot 2022-10-24 at 14.29.20
Blog-Kim

Tip van (designer) Dianne: Design for motion, Austin Shawn

Dit is jouw boek als je echt alles wilt weten over motion design. Styleframes, storyboarding, storytelling en het voorleggen van je creaties aan klanten: alles komt aan bod. Daarnaast zitten er veel anekdotes in van mensen uit het vak, Dianne: Ik vind de verhalen van mensen die ook dit vak ingerold zijn of van uitblinkers het meest interessant. Ze hebben het niet alleen over de professionele kant, maar ook over het leren van fouten.” In dit boek kun je overal beginnen met lezen, dus kies vooral het onderwerp dat jou het meest aanspreekt. Onze tip: duik in motion design na een verfrissende duik in de zee.

 

WIN WIN WIN

Sta je nu al te springen om een van bovenstaande boeken aan te schaffen? Laat ons per e-mail weten welk boek je favoriet is, dan kiezen wij een gelukkige uit die zijn/haar favoriete boek opgestuurd krijgt. Meedoen kan tot en met woensdag 20 juli.

Vergeet jij vaak waar je bent gebleven in je boek? Download en print dan de enige echte Bikkelhart boekenlegger!

Door Laura van Olst
Laura’s carrière begon in de kunst en cultuur. Een fascinerende wereld, dat vond ze altijd al, maar verliefd worden kon ze helaas niet. Dus trok ze met nieuwe dromen op zak de media in. Van productie en storyboards maken, tot copywriting en branding: ze proefde een beetje van alles. Maar pas toen ze een stoeltje kreeg bij UX-design, zat ze écht lekker op haar plek.

Hoeveel Bikkelhart heb je nodig?

Bikkels zijn er in allerlei soorten en maten. Designers, Marketing Automation- en Conversie Specialisten, Copywriters en Front-end Developers. We zijn afzonderlijk sterk, maar nog krachtiger als je ons combineert. Samen maken we van jouw project een succes.

We antwoorden meestal binnen een werkdag!