Sluit

Wij antwoorden meestal binnen 48 uur!

Branding

Meer leads genereren? Vergroot jouw online vindbaarheid met pillar pages!

Pillar pages zijn de toekomst. Een flinke uitspraak, maar ook terecht: duizenden marketeers en organisaties konden hun online vleugels dankzij deze rakkers al spreiden – en we zijn nog maar net begonnen. In dit artikel leggen wij je uit hoe jij jouw online vindbaarheid aan de hand van pillar pages een keiharde boost geeft.
10 februari, 2023
Door Itziar Suijten
Door Itziar Suijten

Concurrerende url’s, losse content en andere taferelen

Als marketeer of organisatie creëer je veel content. Niet alleen zodat je op de radar verschijnt van je doelgroep, maar ook om ze de juiste informatie te bieden op het juiste moment. Vaak worden deze losse blogs, pagina’s, whitepapers en infographics gepubliceerd rondom een specifiek zoekwoord, uiteraard met SEO-doeleinden in het achterhoofd. Maar: dat blijkt niet altijd beter voor je vindbaarheid. 

Omdat je de content rondom specifieke (soms zelfs unieke) zoekwoorden publiceert, maak je het de lezer moeilijk om gauw meer informatie over dit onderwerp op jouw website te vinden. Dat is ook waar Google de fatale omslag maakt: het beoordeelt jouw content als losstaande stukken en mist de link met vergelijkbare content op je website. Dit betekent dat jouw interne URL’s elkaar concurreren in plaats van versterken. Eh, hellup?

Frame-1-1-1

Pillar pages: een slimme oplossing

Nike, Apple, Airbnb, IKEA en Starbucks: allemaal grote merken die eigenlijk iedereen wel kent. Maar wat is hun geheim? Op het evenement MeLive 2019 was Marc Oosterhout,  de schrijver van Power Brands 2.0, één van de sprekers. Na zijn presentatie wist Emiel meteen: dit boek moet ik hebben. Emiel: “Ongeacht wat je rol, functie of werk ook is, is het goed om te snappen hoe merken werken. Sterke merken werken volgens bepaalde wetten. Twaalf van die wetten vind je in dit boek.”

Emiel:  “De wetten van de Paradox en van Conflict zijn mijn favoriete hoofdstukken.  Telfort maakt bijvoorbeeld gebruik van de paradox dat kwaliteit duur moet zijn. Denk aan de reclames met ex-miljonair Hans van de Berg.”

Schermafbeelding 2023-02-08 om 14.51.38

Stel: je hebt een beddenwinkel. Je wilt meer klanten informeren over jouw fantastische boxsprings. Omdat het onmogelijk is om de boxspring pagina (de hoofdcategorie) ook te optimaliseren voor alle subcategorieën, zoals elektrisch verstelbare boxsprings, maak je daar losse pagina’s voor. Op de boxspring pagina verwijs je door naar deze losse pagina’s, zodat de lezer makkelijk meer informatie over hetzelfde onderwerp kan vinden.

En zo heb je ineens een prachtig overzicht uit de grond gestampt! Gaat ons hart sneller van kloppen, hoor. 

 

Waarom je direct aan de pillar pages moet

Dankzij de geweldige structuur geven pillar pages de lezers de mogelijkheid om zich te verdiepen in het onderwerp. Ze navigeren gemakkelijk door je website en vinden snel informatie. Bovendien laat je met een pillar page zien dat je kennis van zaken hebt over het onderwerp – en dat is natuurlijk altijd goed. Voor meer tips over het toegankelijk maken van je website, kun je dit artikel doorspitten.

Frame-1

Ook niet onbelangrijk: Google hecht meer waarde aan websites die gebruik maken van goede en overzichtelijke pillar pages. De zoekmachine beoordeelt jou als expert en geeft hier de voorkeur aan. Heb je je pillar pages goed voor elkaar, dan komt jouw website hoger in de zoekresultaten terug. Sign us up!

Door Itziar Suijten
Iets meer dan 20 jaar geleden, in een stad hier niet zo ver vandaan, begon Itziar haar schrijfcarrière. Het verhaal begon meteen goed, want op de basisschool ging ze er direct met een prijs vandoor toen ze meedeed aan een schrijfwedstrijd! Haar volgende hoofdstuk begint met een baan als copywriter bij Bikkelhart. Aan de hand van de 5 woorden dromen, denken, durven, doen en doorzetten, schrijft ze haar eigen levenssprookje. Een echte bestseller als je het ons vraagt!

Hoeveel Bikkelhart heb je nodig?

Bikkels zijn er in allerlei soorten en maten. Designers, Marketing Automation- en Conversie Specialisten, Copywriters en Front-end Developers. We zijn afzonderlijk sterk, maar nog krachtiger als je ons combineert. Samen maken we van jouw project een succes.

We antwoorden meestal binnen een werkdag!