Sluit

Wij antwoorden meestal binnen 48 uur!

Copywriting

7x Kerstboeken voor onder de boom

Niets is zo knus als opgekruld op de bank zitten met een goed boek, terwijl de sneeuwvlokken (of regendruppels – hallo, Nederland) door de lucht dansen en het vuur in de openhaard zachtjes knispert. Of je nu graag wegdroomt bij een lekkere good read, of liever iets leest wat je brein prikkelt: dit zijn 7 boekentips voor kerst (van onze Bikkels) die je niet wil missen. 

21 december, 2023
Door Itziar Suijten
Door Itziar Suijten

1. Kerstboek van Fleur: De regels van roze, Merel Roze

Wil je beter leren schrijven voor je lezer én voor Google? In De Regels van roze geeft Merel Roze je praktische en makkelijke tips voor het schrijven van onweerstaanbare online titels, tussenkoppen en intro's. Aan de hand van meer dan 100 praktijkvoorbeelden, ontdek je razendsnel wat wel en niet werkt in online copywriting

Fleur: “Als designer ben ik continu bezig met de storyline van mijn ontwerpen. Dit boek leert me om betere teksten te schrijven en zo het verhaal van mijn klanten nóg krachtiger over te brengen. En dat leren gaat trouwens hartstikke makkelijk. Elk hoofdstuk zit bomvol opdrachten, zodat je gelijk aan de slag kunt. Dit is echt één van de leukste boeken voor kerst, om te geven of om zelf in te duiken, want het is voor iedereen een plezier om te lezen.” 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: Content creëren: de 7 meest gemaakte fouten

Fleur met boek

2. One, No One and One Hundred Thousand, Luigi Pirandello

Als hij op een dag in de spiegel kijkt, valt Vitangelo Moscarda iets op wat hij nog nooit eerder heeft gezien: zijn neus staat scheef. Dit detail, klein maar onmiskenbaar, wordt het startpunt van een zoektocht naar zijn identiteit. Als anderen niet dezelfde versie zien als hijzelf, wie is hij dan echt? 

Joachim: “Dit boek gaat over identiteit en de invloed van perspectieven. Hoeveel waarde hecht je aan de meningen van anderen bij het vormen van je zelfbeeld, en hoe weegt jouw eigen perceptie op tegen die honderdduizenden verschillende beelden? Een kerstboek voor échte denkers.”

Joachim met boek

3. Kerstboek van Ralph: Predictably Irrational, Dan Ariely

Ralph: “In Predictably Irrational neemt Dan Ariely, Hoogleraar Psychologie, menselijk gedrag onder de loep. Hij doet hiervoor onderzoek met zijn studenten, en dat levert ontzettend veel grappige en interessante inzichten op die je goed kunt toepassen in je online klantreizen. Wie had gedacht dat beslissingen zo voorspelbaar zijn?” 

Met behulp van simpele experimenten maakt Ariely in dit boek pas écht duidelijk hoe emoties en sociale normen onze keuzes beïnvloeden. Hij laat zien dat menselijk gedrag systematisch irrationeel is, en dat dat gevolgen heeft voor ons dagelijks leven – vooral op onze financiële beslissingen. Als je het gedrag van je klanten (of misschien wel jezelf) interessant vindt, wordt dit een van je favoriete boeken voor de kerst!
Ralph met boek

4. Kerstboek van Jeroen: Artificial Intelligence: A Guide for Thinking Humans, Melanie Mitchell

Iedereen heeft wel een mening over kunstmatige intelligentie: het is óf de ondergang van de mensheid, óf de oplossing voor al onze problemen. Maar hoe zit het nu echt? In dit boek laat Melanie Mitchell de geweldige mogelijkheden van AI zien, maar is ze ook eerlijk over de uitdagingen. Perfect voor iedereen die de hype én de realiteit van AI wil begrijpen.

Jeroen: “Als marketeer vind ik de impact van AI op mijn werk heel interessant. Maar hoewel ik een liefhebber ben van technologie, ben ik geen datawetenschapper. Gelukkig weet Mitchell in haar boek een perfecte balans te vinden tussen diepgang en toegankelijkheid, zonder allerlei ingewikkelde formules.”

Jeroen met boek

5. Kerstboek van Larissa: Gun iedere kabouter zijn eigen muts, Aaf Brandt Corstius

Larissa: “Aaf Brandt Corstius. If you know, you know. Toen ik dit boek zag liggen, dacht ik: deze móét ik hebben. Al jaren ben ik groot fan van Aaf. Ze houdt van taal en dat spat er vanaf. In Gun iedere kabouter zijn eigen muts bundelt ze alle levenslessen waarvan je niet wist dat je ze nodig hebt. En nee, dit is niet het zoveelste zelfhulpboek.” 

Verwacht juist onverwachte wijsheden van doodgewone mensen, zoals jij en ik. Aaf ving ze op in de krant, op tv of tussen de fietsers wachtend voor het stoplicht. Je leest het boek af en toe met een traan, maar vooral met een bulderende lach van herkenning. Het ideale leesvoer voor na een lange dag. Dus, leg dit perfecte kerstboek onder de boom of leen ’m van de bieb. En kom erachter waarom elke kabouter zijn eigen muts verdient!

Larissa met boek

6. Kerstboek van Laurens: The Daily Stoic, Ryan Holiday

Het stoïcisme. Zo, wát een opener. Joachim en Larissa weten er waarschijnlijk alles van, maar ken jij deze eeuwenoude geluksfilosofie ook? 

Geen zorgen, want in The Daily Stoic legt Ryan Holiday alles uit over de filosofie en hoe je daarmee dagelijks je geluk vindt. Aan de hand van 366 korte quotes maak je in het boek kennis met simpele (maar effectieve) trucjes, zoals het accepteren van de waarheid en omarmen wat het leven je brengt. 

Laurens: “Dit boek helpt me om af en toe uit de waan van de dag te ontsnappen. Het laat me denken over wat er echt toe doet en me geen zorgen te maken over dingen waar ik geen invloed op heb.” Dus, als je wat meer rust en wijsheid in je leven wilt, geef dit boek dan een kans.
Laurens met boek

7. Kerstboek van Sebastiaan: Online invloed, Bas Wouters & Joris Groen

Wil je weten hoe je van websitebezoekers echte kopers maakt? Dan is Online invloed de perfecte toevoeging aan je kerstboekenlijstje. Psycholoog Joris Groen en Overtuigingsexpert Bas Wouters nemen je in detail mee door welke leadgeneratiestrategie effectief is, wat juist niet werkt en waarom dit zo is. Het boek zit vol met handige tips en tricks, gebaseerd op 40 jaar praktijkervaring van de auteurs én inzichten van topwetenschappers zoals Fogg, Cialdini en Kahneman.

Sebastiaan: “Dit boek is véél meer dan alleen droge theorie. Het is een complete, hands-on gids voor iedereen die zijn conversie wil verbeteren. Toen ik het boek voor het eerst las, had ik direct een aantal testideeën die ik kon toepassen op mijn klanten. Dus of je nu startend ondernemer of ervaren marketeer bent, dit is een must-read.”

Sebastiaan met boek

Wil jij 1 van deze boeken winnen? 😱🎄🎁

Heb je na het lezen van dit blog zin om te lezen? Dan hebben we iets leuks voor je. Beantwoord de prijsvraag en win een boek naar keuze voor onder je boom!

De prijsvraag (tromgeroffel)

Afgelopen jaar verstuurden we elke maand onze Bikkelhart nieuwsbrief. (Je beantwoordt de vraag makkelijker als je ingeschreven staat voor onze nieuwsbrief maar niet geschoten is altijd mis 😉).

Welk nieuwsbriefitem deed het qua aantal klikken het beste? 

  • Blog over designtrends van 2023
  • Gids voor klantgerichte benadering van de buyer journey
  • Case over heractivatie van onze e-maildatabase

Mail je antwoord vóór 1 januari 2024 naar itziar@bikkelhart.com.

Tip: in onze nieuwsbriefdatabase zitten ongeveer 1500 ontvangers!

Door Itziar Suijten
Iets meer dan 20 jaar geleden, in een stad hier niet zo ver vandaan, begon Itziar haar schrijfcarrière. Het verhaal begon meteen goed, want op de basisschool ging ze er direct met een prijs vandoor toen ze meedeed aan een schrijfwedstrijd! Haar volgende hoofdstuk begint met een baan als copywriter bij Bikkelhart. Aan de hand van de 5 woorden dromen, denken, durven, doen en doorzetten, schrijft ze haar eigen levenssprookje. Een echte bestseller als je het ons vraagt!

Hoeveel Bikkelhart heb je nodig?

Bikkels zijn er in allerlei soorten en maten. Designers, Marketing Automation- en Conversie Specialisten, Copywriters en Front-end Developers. We zijn afzonderlijk sterk, maar nog krachtiger als je ons combineert. Samen maken we van jouw project een succes.

We antwoorden meestal binnen een werkdag!