Sluit

Wij antwoorden meestal binnen 48 uur!

Blog

De Top 10 Hubspot integraties voor je Marketing Hub 🔥

Hé marketeer! Jij weet natuurlijk als geen ander dat up-to-date blijven over alle HubSpot integratie tools belangrijk is. Maar vind maar eens de tijd in je drukke agenda. Daarom zetten wij de top 10 belangrijkste integraties kort voor je op een rij. Zo ben je weer bij én kan je checken of je nog tools mist. Hier komen ze:

25 januari, 2024
Door Niels Deenik
Door Niels Deenik

1. Semrush 🔍

Semrush is dé tool voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) en online marketinganalyse. Een persoonlijk favoriet van onze Bikkels! Met de HubSpot en Semrush integratie zorg je ervoor dat je je leaddata van HubSpot koppelt met Semrush. Die waardevolle data kan je vervolgens gebruiken in je SEO-strategie. Andersom werkt het ook. Semrush data zoals zoekwoordrankings en websiteverkeer, kun je combineren met de gegevens van HubSpot, zoals conversieratio's en klanttrajecten. Zo krijg je een nog beter beeld van je doelgroep en verbeter je je leadgeneratie en targeting.


2. PandaDoc 📝

Sneller documenten opstellen, opmaken en ondertekenen? Dat doe je met de Documenttool PandaDoc. Integreer je deze met je HubSpot Hub, dan kan je automatisch documenten genereren met behulp van de contact- en dealinformatie uit je HubSpot CRM. Dat ene contract of voorstel wat behoorlijk veel tijd kost, stel je nu razendsnel op. En je klant tekent eenvoudig online. Dat betekent geen gedoe meer met printen en scannen. Zo werk je efficiënter en bespaar je veel tijd. Meer weten? Onze collega Jelle schreef laatst een uitgebreide blog over PandaDoc.

3. Trello 👩‍💻

Werk je al met Projectmanagementtool Trello en schakel je steeds tussen het Trello-bord en je HubSpot campagnes? Of weet je soms niet meer welk ticket bij welke campagne hoort? Dan is een integratie iets voor jou en je team. Door de synchronisatie schakel je sneller tussen een bepaalde campagne en bijbehorende taken op je Trello-bord. En dat bespaart veel tijd en vooral gedoe. Zo optimaliseer je je workflows en hou je het leuk!

1inartikel-niels-1

4. WordPress ✍️

40% van alle websites wereldwijd wordt opgebouwd in het Content Management Systeem WordPress. Best een grote kans dat jij dat programma ook gebruikt. Door een koppeling te maken met je HubSpot Hub maak je veel betere  marketingcampagnes. Op basis van bezoekersgedrag uit HubSpot kun je bijvoorbeeld gepersonaliseerde content laten zien aan terugkerende bezoekers. Daarmee til je je website nét een niveau hoger. Ook zorg je dat je data uit het CMS en HubSpot gesynchroniseerd is. Onze specialisten helpen je graag met de HubSpot Wordpress integratie.

5. Google Search Console 📈

Google Search Console geeft je inzicht in de manier waarop Google je website indexeert en weergeeft in zoekresultaten. Door de koppeling verbeter je de prestatie van je website én genereer je meer leads. Zo kun je zoekwoorden die het goed doen meteen gebruiken voor nieuwe content. Daarmee vergroot je je organische bereik.

6. Hotjar 💡

Ook de online analysetool Hotjar is een waardevolle integratie voor je HubSpot Hub. Door de koppeling krijg je diepgaande inzichten in het gedrag van je websitebezoekers. Met de heatmaps (je trackt waar bezoekers op klikken en hoe ver ze scrollen), sessie-opnames en enquêtes, begrijp je beter hoe gebruikers navigeren en interactie hebben met je website. Synchroniseer deze 2 met elkaar en optimaliseer je website analyse. Een absolute must!
2inartikel-niels-2

7. Zapier 🚀

Zapier is een dataverwerkingstool die HubSpot verbindt met honderden andere tools. Hierdoor automatiseer je makkelijk repetitieve taken, zoals een nieuw contact toevoegen aan je spreadsheet. Saaie en soms foutgevoelige taken hoef je dus niet meer uit te voeren. Zo werk je efficiënter en zorg je ervoor dat je informatie altijd gesynchroniseerd en up-to-date blijft tussen de verschillende platformen. Meer weten? Bekijk onze Zapier HubSpot integratie pagina

8. Gmail en Outlook 📨

Met de e-mailintegraties Gmail of Outlook centraliseer je je communicatie in 1 overzichtelijk dashboard. Volg e-mailinteracties, plan follow-ups en meet de effectiviteit van je e-mailcampagnes, allemaal vanuit je HubSpot account. Zo werk je gestructureerd en efficiënt.

9. LinkedIn Sales Navigator 🤝

Wil je meer gebruikmaken van je LinkedIn-netwerk voor het genereren van leads en prospects? Met de integratie van LinkedIn Sales Navigator (abonnement voor sales) met je HubSpot Hub, centraliseer je je klantgegevens en haal je veel meer uit je leadgeneratie. Zo kun je je leads uit een HubSpot-campagnes aanvullen met interessante informatie uit je LinkedIn Sales Navigator, zoals functietitels, leeftijd en interesses. Zo krijg je een veel beter beeld van je doelgroep waardoor je gerichter kan targetten.

3inartikel-niels (1)

10. MailChimp 📬

Mailchimp, 1 van de meest populaire e-mailmarketingplatforms met wereldwijd miljoenen gebruikers. Werk jij met deze tool maar wil je niet steeds schakelen met je HubSpot Hub? Dan is deze integratie zeker iets voor jouw team. De integratie biedt namelijk uitgebreidere verkoopfuncties, verbeterde ticketondersteuning en een meer gestroomlijnde verkooppijplijn. Zo bedien je je klanten nóg beter. Daarnaast kun je beide systemen synchroniseren, waardoor alle contactgegevens altijd up-to-date zijn in zowel HubSpot als Mailchimp. Heb je hulp nodig bij het opzetten van de Mailchimp integratie?


👉 Dat waren ze! Wil je meer weten over slimme integraties met HubSpot? Bekijk bij welke integraties onze specialisten je kunnen helpen.

Door Niels Deenik
Niels is een echte muziekfanaat. Als hij geen concert bezoekt, geeft hij er zelf eentje. In de online arena speelt hij niet voor fans, maar voor opens, clicks en conversie. Met data als zijn belangrijkste instrument, weet hij precies wat zijn publiek op welk moment wil horen. En dat is ook een applausje waard toch?

Hoeveel Bikkelhart heb je nodig?

Bikkels zijn er in allerlei soorten en maten. Designers, Marketing Automation- en Conversie Specialisten, Copywriters en Front-end Developers. We zijn afzonderlijk sterk, maar nog krachtiger als je ons combineert. Samen maken we van jouw project een succes.

We antwoorden meestal binnen een werkdag!