Artikelen

Laat je verleiden – autoriteit

Je hebt vast wel eens zo’n reclame gezien waarin een tandarts in een witte jas een tandpasta aanbeveelt. Zijn uitstraling en titel maken hem geloofwaardig. Je weet het zeker, met deze tandpasta zit het met de gezondheid van je tanden helemaal goed.

Wat is Autoriteit?

Autoriteit is volgens dr. Robert Cialdini een van de krachtigste verleidingsprincipes. We luisteren naar deskundigen waarvan we weten of denken te weten dat ze verstand van zaken hebben. Als we autoriteit ervaren, gaan we automatisch gehoorzamen. Maar hoe krijg je dat online voor elkaar? Ook bij Bikkelhart zetten we online autoriteit in voor onze klanten. Ik deel een paar voorbeelden die ook jij stuk voor stuk kunt gebruiken om je online resultaten te verbeteren.

Als een expert het zegt, dan moet het wel waar zijn.

 

1. Gebruik de uitspraak van een autoriteit

Maak kennis met Marieke. Zij is een autoriteit op de website van Yarden. Deze uitvaartverzorger straalt met haar kleding en titel autoriteit uit. De bezoeker vertrouwt haar en gelooft wat ze zegt. Door het blokje aan de zijkant van de funnel met Mariekes foto en uitspraak sluiten er meer bezoekers een uitvaartverzekering van Yarden af.

Gebruik van autoriteit door Yarden.

 

2. Laat je vakprijzen zien

Certificaten en vakprijzen. Ze laten zien dat een ander vindt dat jij goed bent in wat je doet. Allsecur laat bijvoorbeeld vakprijzen die ze hebben gewonnen, zoals de 5-sterrenrating van MoneyView, op de homepage zien. MoneyView is een autoriteit op het gebied van autoverzekeringen. Dit sterkt de bezoeker in zijn vertrouwen dat hij bij Allsecur goed zit. ‘Als MoneyView het zegt, dan vertrouw ik het wel.’

Gebruik van autoriteit door Allsecur.

 

3. Toon logo’s die onzekerheid wegnemen

Coolblue toont een hele rits aan bekende logo’s, zoals het Thuiswinkel Waarborg-keurmerk, logo’s van alle betaalmethoden en PostNL. Deze nemen onzekerheid weg bij de bezoeker. Om met autoriteit het resultaat van je website te verbeteren, is het slim na te gaan welke logo’s van keurmerken of brancheverenigingen je hebt om op je website te plaatsen. Het tonen van deze logo’s zorgt voor extra vertrouwen bij je bezoeker.

Gebruik van autoriteit door Coolblue.

Autoriteit op jouw website

Voorbeelden van autoriteit om aan je website toe te voegen:

  • Toon het logo van een keurmerk dat je hebt gekregen of een certificaat dat je hebt behaald.
  • Plaats het logo van een branchevereniging waarbij je bent aangesloten.
  • Laat zien welke betaal- en bezorgmethoden je hanteert. De logo’s van deze organisaties zeggen de bezoeker al genoeg.
  • Heb je een vakprijs gewonnen? Plaats deze op je website. Dit toont aan dat je goed bent in je werk en je profiteert van de autoriteit van de organisatie die de prijs uitreikt.
  • Toon een positieve uitspraak of het oordeel van een expert over jouw product of merk.
  • Benoem het als een toonaangevend persoon of organisatie jouw product aanbeveelt.
  • Toon de logo’s van bedrijven waar je voor hebt gewerkt en de logo’s van tools waar je mee werkt.

Het is wel belangrijk bovenstaande toepassingen te testen voor jouw website. Iedere website is namelijk anders. Test goed of een dergelijke uiting ook voor jouw website tot een conversieverbetering leidt.

Start ook vandaag nog met deze waardevolle inzichten uit de sociale psychologie en verleid je bezoeker onbewust om te doen wat jij wilt dat hij doet. Succes!

Door:

| linkedin

Vorig artikel
Artikelen

De marktkraam en het upsell-model

Artikelen

Optimaliseren en personaliseren

Volgend artikel