Artikelen

7x Bikkel kerstcadeautips voor 2023

De lichtjes hangen in de boom, de kerstborrels zijn in volle gang en de jaarplannen bijna klaar. Voordat je je laptop dichtklapt, willen we je graag wat geven. Kerstcadeautjes, speciaal voor jou!

We zochten de belangrijkste tips, trends en ontwikkelingen voor je uit voor komend jaar. Zo kun jij het verschil maken in 2023. Schenk een glaasje glühwein in, neem een hap van je oliebol en pak al lezend je cadeaus uit!

Tip 1 - Directie Eric en Laurens

“Onze kerstcadeautip: start het nieuwe jaar met een multidisciplinaire samenwerking. Oftewel: werken in continuous, blended teams. Durf af te stappen van de ouderwetse klant-leverancier-relatie. Door deze twee juist bij elkaar te zetten in 1 team, creëer je 1 afdeling waar iedereen niet voor-, maar mét elkaar werkt. En dat…werkt! Door de continue samenwerking maak je veel sneller stappen. Dat noemen wij ‘Samen winnen’.

Tip 2 - Copywriter Itziar

“Geen copywriter in de buurt voor een blog, tweet of post? Geen paniek! Dit kerstcadeau helpt je op weg: de Plug-in LanguageTool van Google Chrome. Thank god it’s Christmas! Waar je ook schrijft (Google, Twitter of Facebook), deze extensie werkt overal. De tool speurt je stijl-, grammatica- en spellingsfouten op. Een handige quick-fix voor als je in tijdnood bent en copywriting niet jouw skill is. Maar, blijf wel investeren in goede teksten. Want dat wat je tekst onderscheidend maakt, waar je leads mee vangt en waar je conversie van stijgt, dat krijg je niet voor elkaar met een tool. Een copywriter is en blijft onmisbaar.”

Tip 3 - Marketing automation specialist Jelle

“Scheur het papier er maar af: pak je kans en start met automatiseren! Werp in januari eens een kritische blik op je werkprocessen. Waar kan je tijd, geld, overuren en uiteindelijk burn-outs besparen? Met slimme tooling zoals HubSpot, Pandadoc, Microsoft Dynamics en Zapier bouw je een flow en automatiseer je de processen waar je de meeste (kostbare) tijd aan kwijt bent. Zoals het automatisch versturen van een factuur, een melding van een nieuwe klant bij de serviceafdeling of het versturen van een onboardingsmail. Automatisering is een standaard onderdeel van de doorontwikkeling van je bedrijf. Dus niks riskeren, maar automatiseren!” 

Tip 4 - Technology director Yannick

“Staat 2023 voor jouw organisatie in het teken van een nieuwe website? Dan is dit mijn cadeau: verdiep je eens in MACH architecture. Het is een van de trends waar wij de komende tijd op inspelen. MACH staat voor: Microservices, API-services, Cloud-native en Headless. Het komt erop neer dat als je een nieuwe website bouwt, je bestaande systemen zo veel mogelijk behoudt. Vaak gooien organisaties alle oude systemen weg met de gedachte dat een schone lei nodig is. Maar MACH architecture koppelt alle systemen aan elkaar, zodat ze hun eigen waarde behouden. Door dat hergebruik heb je ook een lagere onderhoudslast. De voordelen zijn enorm. Laat je dit jaar goed adviseren en bouw de website van je dromen!”

Tip 5 - Conversie optimalisatie specialist Larissa

“Google Analytics 4, ken jij het al? Sommige bedrijven zijn er volop mee bezig, anderen schuiven het liever voor zich uit. Maar feit is: bijna iedereen die Universal Analytics gebruikt, moet per 1 juli 2023 over naar GA4. Dit betekent nieuwe, toffe analysemogelijkheden en geavanceerde technieken tot je beschikking. Maar ook een nieuwe interface die vraagt om een andere inrichting. En dat vergt tijd en inspanning. Stap je niet op tijd over? Dan zit je vanaf juli zonder data en gevulde dashboards. Mijn tip: ga aan de slag met GA4! Zet je GA4-property alvast klaar, implementeer de gewenste tracking en leer de nieuwe interface kennen. Bovendien meet Universal Analytics nu nog data, zodat je je GA4-data hiermee kan vergelijken. Zo weet je zeker dat jouw data op orde is en jij je weg vindt in GA4. Wel zo fijn voor als het moment daar is en Universal definitief uit gaat. Online vind je allerlei stappenplannen maar wij helpen je natuurlijk ook graag!”

Tip 6 - Content creator Sezen

Don’t sleep on TikTok! 2023 is het jaar om meer te doen met Tiktok-filmpjes en Instagram Reels op je social media-kanalen. Het zal je verbazen, maar nog steeds worden Reels weinig gebruikt terwijl ze qua bereik spectaculair zijn. Connect daarbij meer met je gebruiker, door vragen te stellen zoals: Wat wil je graag zien? Uitgebreide verhalen of juist leuke feitjes? Vraag het ze en geef het ze. Heb je hulp nodig? Onze contentspecialisten helpen je graag! In de tussentijd kan je het Instagramaccount Reels Tips checken. Elke week droppen ze een top 7 van trending nummers voor de achtergrond van je Reel. Vergeet daarbij niet dat elk platform een Reels-variant heeft, zelfs Twitter en Youtube. Je kunt je content dus ook nog hergebruiken. Here comes Santa Claus!”

Tip 7 - Designer Daniel 

“Ben jij in 2022 ontelbare uren kwijt geweest aan het weghalen van achtergronden op foto’s? En ben je dat helemaal zat? It won’t be a blue Christmas after all, want dit is mijn cadeau: de AI tool Remove. Door gebruik van een enorme databank herkent de tool achtergronden en haalt deze voor je weg. Wij besparen hier soms wel 30% van onze tijd mee. Vanuit Bikkelhart werken we steeds meer met AI en deep learning en dat is gaaf. Want door die tijdsbesparing heb je als designer veel meer ruimte voor het belangrijkste proces: creativiteit. Ben je benieuwd naar wat wij doen met AI en deep learning? Kom langs bij ons op IJburg. We zetten de koffie alvast klaar.”

Wij wensen jullie allemaal een Bikkelhart 2023!
ArtikelenData & AI

De wondere wereld van AI design

Volgend artikel