svn

Case

Stimuleringsfonds Volkshuisvesting

SVn is expert en onafhankelijk financieel partner voor overheden op het gebied van de woon- en leefomgeving. SVn staat voor duurzaam financieren met een hoog maatschappelijk rendement.

 

SVn beheert fondsen namens overheden en samenwerkingspartners. Hieruit verstrekken zij leningen voor maatregelen die bijdragen aan beleidsdoelen.

Doelgroep kiezen

SVn heeft een reputatie hoog te houden als expert op het gebied van financiële oplossingen. Een reputatie die ze bovendien bij zeer verschillende doelgroepen hebben. Een van de uitdagingen was dan ook om te bepalen hoe deze verschillende doelgroepen door de website bediend zouden worden. En welke doelgroep als primaire doelgroep moest worden beschouwd: overheden, samenwerkingspartners, intermediaire partijen of consumenten.

Kennis & autoriteit 

SVn wil de bezoekers van haar website laten zien dat ze graag meedenkt over duurzame financiële oplossingen voor maatschappelijke ontwikkelingen.

De website moet ervoor zorgen dat de bezoekers het gevoel hebben met een deskundige en klantvriendelijke partij te maken te hebben. En SVn wil graag laten zien dat ze meer bieden dan alleen specifieke, zelf ontwikkelde leningen. Zoals bijvoorbeeld het feit dat ze ook diverse nationale en internationale fondsen beheren.

Customer journey

Tijdens het uitwerken van het 'Product Vision Board’ werd duidelijk dat er meerdere primaire doelgroepen te bedienen zijn. Daarom hebben we samen met SVn de verschillende customer journeys van deze doelgroepen in kaart gebracht.

Iedere doelgroep moet zich uiteraard aangesproken voelen en voorzien worden van bruikbare informatie en acties. Op de oude website werd dit opgelost door bij ieder bezoek een popup te tonen waar de bezoeker aan moest geven tot welke doelgroep hij behoorde.

Elke doelgroep een optimale ervaring

Wij waren ervan overtuigd dat er voor dit probleem een betere oplossing moest zijn. We zochten daarom naar een interactie waarbij iedere doelgroep een passende, persoonlijke ervaring aangeboden kreeg, zonder steeds met de vraag lastig gevallen te worden wie de bezoeker was.

We adviseerden SVn om, op basis van Google analytics inzichten, één primaire doelgroep (de consument) te kiezen bij het allereerste bezoek. De overige doelgroepen kregen ook een eigen pagina welke zij via een dubbele topnavigatie konden bereiken. Wanneer iemand meerdere malen de SVn website bezoekt, dan kan deze door middel van personalisatietool BlueConic automatisch naar de juiste pagina worden gestuurd.

Een online huisstijl

Voor SVn was er al een huisstijl beschikbaar, maar deze was niet geoptimaliseerd voor online gebruik. Bikkelhart heeft de huisstijl daarom doorvertaald naar een digitale huisstijl en deze toegepast op de website.

Bij het doorontwikkelen van een huisstijl is het belangrijk om de wensen vanuit de organisatie goed in kaart te brengen. Zo zijn door middel van gezamenlijke sessies zaken als kleur, typografie en fotografie besproken en uitgewerkt tot moodboards, die de klant weer hielpen bij hun uiteindelijke keuze voor de digitale huisstijl.

Kleuren
Imac-Ipad

Geoptimaliseerd
voor elk device

Eigenlijk is het tegenwoordig geen vraag meer of je een responsive website gaat maken, maar meer welke informatie je op de verschillende devices gaat tonen.

Iphone

Ook voor SVn hebben we hier over nagedacht. Zo laten we op verschillende pagina’s stukken content niet zien op mobiel of geven we de toptaken een prominente positie. De bezoeker heeft namelijk op elk device een ander doel. Zo staat hij op desktop en tablet meer open voor extra informatie en wil hij op mobiel direct een taak uitvoeren.

Personaliseren

Met de personalisatietool BlueConic kunnen we het klikgedrag en voorkeuren van de bezoeker vastleggen. Deze informatie kunnen we bij een herhaalbezoek gebruiken door de bezoeker direct gepersonaliseerde content te serveren.

Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld het laden van een alternatieve homepage, door te gaan met onderwerp van het vorige bezoek of het verfijnen van de hoofdoelen "toptaken” van de bezoeker. Met deze inzichten kunnen we de website voor elke doelgroep weer verder personaliseren.

“Ik kan wel zeggen dat de door Bikkelhart ontworpen website het startsein vormde voor een nieuw tijdperk van online oriëntatie en ontwikkeling. Het mooie hiervan is, dat ze niet alleen geleverd hebben, maar ons gedurende én na het proces bijgestaan hebben met raad en daad. Niet als leveranciers, maar als collega’s.”
Lotte van Buren – Adviseur Marketing en Communicatie SVn
SVn beoordeelt Bikkelhart met een
9,5

Ook samen werken?

Net als SVn hulp nodig bij het winnen van de online wedstrijd? De beste manier om erachter te komen of er een basis is voor een samenwerking, is om af te spreken onder het genot van een bakkie ambachtelijk gebrande koffie.

Afspraak maken?