Sluit

Wij antwoorden meestal binnen 48 uur!

Appdesign

Gappie van GVB: jouw reismaatje in Amsterdam

Dagelijks reizen ongeveer 800.000 mensen met de metro’s, trams, bussen en veerboten van GVB. Als openbaarvervoerbedrijf wil GVB dat de stad Amsterdam voor iedereen bereikbaar is. Hoe? Met Gappie: de vernieuwde app voor studenten, forenzen, Amsterdammers, toeristen en alle andere reizigers.

Alles-in-één reisapp voor Groot-Amsterdam en verder

"Waar Amsterdam je ook brengt, daar zijn wij. We zijn er voor je dagelijkse ritjes naar school, werk of studie. En ook voor alle uitjes en avonturen in je vrije tijd. Wij zorgen voor een inspirerende en passende vervoersoplossing zodat jij optimaal kan genieten van alles wat Amsterdam te bieden heeft." 

Een krachtige propositie die vraagt om een krachtige app. Gappie, de vernieuwde app van GVB, is jouw onmisbare reisgenoot in én rond Amsterdam. Binnen de app heb je niet alleen toegang tot reisinformatie van GVB, maar ook van alle andere Nederlandse vervoerders. Plus flexibele deelvervoer zoals fietsen en scooters!

GVB-app-iphones-1

Blijven innoveren

De wereld van mobiliteit is constant in beweging en reizigers hebben hoge verwachtingen. Voor GVB is het cruciaal om niet alleen bij te blijven, maar ook de weg te wijzen. 

Desktop-en-app

Web & app

De gebruikers staan op de eerste plaats en voor ultieme gebruiksvriendelijkheid, is het belangrijk dat de website en de app van GVB naadloos op elkaar aansluiten. Qua functionaliteiten én qua design. Als je vooraf je route plant op de website en onderweg via de app nog de actuele omleidingen bekijkt, moet de ervaring hetzelfde zijn.
Research-en-data

De wensen van de gebruikers

Voordat we met een design aan de slag gaan, kijken we altijd naar de wensen en behoeften van de gebruikers. Het gebruikersonderzoek van GVB maakte deze wensen duidelijk: reizigers willen onderweg sneller hun route kunnen plannen, vertrektijden bekijken en vervoersbewijzen kopen.

Van uitdaging tot concept

Naast de ervaring voor gebruikers verbeteren, zijn er ook vanuit GVB nog drie belangrijke aandachtspunten:


  1. Naadloze integratie: De website en app moeten naadloos op elkaar aansluiten.
  2. Conversiegedreven: De app stimuleert acties zoals het kopen van vervoersbewijzen en tickets.
  3. Unieke Positionering: De combinatie van een gastvrije gids en operationeel excellente vervoerder moet duidelijk naar voren komen.
GVB-concept-moodboard

Het resultaat

 De nieuwe Gappie heeft een aangepaste navigatie, rustigere kleuren en een touch to swipe functionaliteit. Hiermee voorziet GVB haar reizigers voor, tijdens en na de reis van relevante informatie en inspiratie. 

Uit het gebruikersonderzoek bleek dat vertrektijden bekijken en een reis plannen belangrijke functionaliteiten zijn. Vanuit de aangepaste navigatie kunnen reizigers nu in één klik de actuele vertrektijden bekijken of hun reis van A naar B plannen.

Functioneel-en-inspirerend-2

Functioneel & inspirerend

Ook aan de binnen- en buitenlandse toerist die Amsterdam wil ontdekken is gedacht. Gappie is een onmisbaar reismaatje voor een dagje Mokum. De unieke highlights van de stad hebben in de ticketshop een eigen plek gekregen. Met de touch to swipe functionaliteit ontdek je bezienswaardigheden en leuke activiteiten in de buurt. Een museum, theater of andere highlight bezoeken? Dan koop je in de vernieuwde app je entreeticket en je vervoersbewijs in één keer. Wel zo makkelijk!
GVB-cijfers-groei

En ... wat levert het op?

De vernieuwde app wordt meer dan 11 miljoen keer per jaar gebruikt. Dat is een groei van 39% vergeleken met het jaar ervoor. De omzet van barcode tickets is maar liefst met 78% gestegen!

Waarom Bikkelhart?

Benieuwd waarom GVB voor Bikkelhart heeft gekozen als haar design bureau? Bekijk het verhaal van Robin Nicolaas, Manager Reizigerscommunicatie bij GVB.

 

Hoeveel Bikkelhart heb je nodig?

Bikkels zijn er in allerlei soorten en maten. Designers, Marketing Automation- en Conversie Specialisten, Copywriters en Front-end Developers. We zijn afzonderlijk sterk, maar nog krachtiger als je ons combineert. Samen maken we van jouw project een succes.

We antwoorden meestal binnen een werkdag!