Sluit

Wij antwoorden meestal binnen 48 uur!

five°degrees: be the best bank you can be

Met striking animaties, een vernieuwde styling én videocampagne zetten we five°degrees in de spotlights.

Even voorstellen

Tot voor kort streefden banken naar digitale transformatie, zonder daarbij om te kijken naar het meest fundamentele stuk technologie: Core banking. Dat is nu verleden tijd: sinds 2011 maakt five°degrees het mogelijk om optimaal te profiteren van digitale innovatie, door gespecialiseerde cloud software voor banken en geldverstrekkers te leveren. Met deze vernieuwde focus op core banking technologie beheren ze hun rekeningen, leningen en activa efficiënter dan ooit – en opent er een wereld van mogelijkheden. De hamvraag: hoe laat je deze doorbraak in de bankenwereld zien?

FiveDegrees_verlanglijstje-3

Striking homepage, dummy proof templates en een videocampagne

Het antwoord was simpel. Een striking homepage met animaties en een ijzersterk verhaalaantrekkelijke en ‘easy to use’ klantcasesdummy proof templates – en dat alles in HubSpot. Top het af met een videocampagne als aanloop naar de lancering van hun nieuwe product °neo, en het succesverhaal is een feit. Hadden we al gezegd dat alles binnen 2 maanden live moest staan? De uitdaging die five°degrees bij ons neerlegde was net zo veelzijdig als ons team, en dat is precies waarom we er direct in zijn gedoken!

Discovery fase: inleven & begrijpen

Wat is het merk, het product en de doelgroep van five°degrees? Om de merkpersoonlijkheid en het onderscheidend vermogen duidelijk te krijgen, hebben we vastgesteld welke archetypes het best aansluiten bij fiveºdegrees.

De held:
Dit archetype verslaat obstakels om specifieke doelen te bereiken. Voor five°degrees is het obstakel de verouderde banking wereld, die ze overwinnen door te focussen op vrijheid en nieuwe realiteiten. Met als doel dat banken het hoogste serviceniveau aan hun klanten kunnen bieden. Be the best bank you can be; ze zeggen het niet voor niets.

De verzorger:
Het archetype verzorger zorgt graag voor anderen. Bij five°degrees zie je dat gelijk terug in de toewijding naar hun klanten. Ze zijn verder, sneller en efficiënter dan anderen. Niet omdat het moet, maar omdat ze dat écht willen.

Deze archetypes vormen een belangrijk ankerpunt voor de manier waarop we het verhaal van five°degrees vertellen. Meer over hun bijzondere reis lees je op de homepage van five°degrees.

Discovery-fase_tiny

 Striking homepage

five°degrees wilde hun transitie van mid-level banking speler naar core banking speler groots onder de aandacht brengen. En dat is gelukt! Met een sterk verhaal en passende visuals hebben we de gedroomde ‘striking homepage’ neergezet.

Een goed verhaal, waarom eigenlijk?
Verhalen blijven beter hangen dan feiten en cijfers. En dat komt niet helemaal uit de lucht vallen: een goede tekst gebruikt namelijk een aantal vaste mechanismen die het publiek helpen om zich te identificeren met wat de verteller wil verhelderen. Eén van die mechanismen is het gebruik van het archetype hero.

Voor five°degrees plaatsen we de gebruiker in de rol van de hero, om de persoon een gevoel van betrokkenheid te geven. Door middel van scrollen heeft de gebruiker daarnaast controle over de snelheid waarop het verhaal wordt verteld en onthuld. De doorbraak waar five°degrees graag over vertelt, heeft de gebruiker dus zelf in de hand.

Met deze uitgangspunten in het achterhoofd hebben we de vier scènes voor five°degrees bepaald.

Screenshot 2022-10-05 at 14.31.05
Tagline-2

​’Be the best bank you can be’ is de kreet waarmee we het verhaal op de homepage afsluiten en de lezer willen uitdagen. Deze nieuwe tagline geeft niet alleen aan wat de missie is, maar het motiveert de doelgroep ook om actie te ondernemen. Met five°degrees ben jij als bank in staat om je te focussen op wat écht belangrijk is: het dienen van de eindgebruiker.

Ook leuk: de vorm waarin de tagline is geschreven brengt een slim voordeel met zich mee. Doordat de zin met ‘be’ begint, kunnen er eindeloos veel variaties worden gemaakt die aansluiten bij de gedachte dat de klanten van five°degrees alles aan kunnen pakken: be fast, be connected and be in control.

Design-fase_tiny

Refresh van de huisstijl

Met het aanscherpen van de missie en de visie hebben we ook de huisstijl opgelapt. In dit geval geen rigoureuze veranderingen, maar verfijningen op het gebied van kleur, contrast en leesbaarheid. Et voilà: een krachtige en frisse stijl met ruimte voor de juiste focus.

Screenshot 2022-10-05 at 16.11.21

Visualisaties

Zonder herkenbare stijlelementen geen krachtige huisstijl, daar geloven we stellig in bij Bikkelhart. Zo ook bij de rebranding van five°degrees. De cirkel in het logo is een veelzijdig beeldelement dat visueel perfect aansluit bij de term ‘kern bankieren’. Dit beeldelement is daarnaast goed te gebruiken op andere plekken, zoals in de header, de USP sectie en in de buttons als interactie-element. Waar spot jij ‘m?

FiveDegrees_hubspot-800x800

Makkelijk nieuwe pagina’s samenstellen

De vorige HubSpot omgeving maakte het lastig om met de bestaande componenten nieuwe pagina’s aan te maken. Dus, dan kom je met een plan dat wél werkt. We bouwden voor de nieuwe website van five°degrees een drag-and-drop editor waarbij ze op een simpele manier nieuwe pagina’s aan kunnen maken, óók met hun bestaande componenten.
FiveDegrees_videoproductie_tiny-800x800

Er borrelt iets...

Om de livegang van de website te vieren en aandacht te genereren voor het nieuwe product °neo, zijn we ook bezig geweest met een teasercampagne. Hiervoor produceerden we een serie video’s waarin we diverse experts van five°degrees aan het woord laten over de ontwikkeling van °neo. Deze video’s werden één voor één verspreid via de social kanalen, creëerden een heuse buzz en wekten ontzettend veel nieuwsgierigheid op. Het resultaat: de menigte wilde op de hoogte blijven. Mission accomplished.

Maar liefst 624 mensen klikten door op de teasercampagne op LinkedIn en het totaal aantal impressies van de video’s staat maar liefst op 110.777! Benieuwd naar hoe we dit aangepakt hebben? Je leest en ziet het binnenkort.

Hoe Five Degrees onze samenwerking omschrijft

Wij stonden voor de uitdaging een nieuwe cloud propositie in de markt te zetten. Voor onze website begreep Bikkelhart onze uitdaging en vertaalde het naar een pakkend, dynamisch en treffend design. Daarnaast heeft de bijbehorende teaser video productie van Bikkelhart ons publiek wakker geschud. Bikkelhart heeft een schitterend resultaat geleverd.

logo_fivedegrees 2

Roel Jansen, Head of Marketing & Business Development bij Five Degrees

8

beoordeelt Bikkelhart met een 8

         

Hoeveel Bikkelhart heb je nodig?

Bikkels zijn er in allerlei soorten en maten. Designers, Marketing Automation- en Conversie Specialisten, Copywriters en Front-end Developers. We zijn afzonderlijk sterk, maar nog krachtiger als je ons combineert. Samen maken we van jouw project een succes.

We antwoorden meestal binnen een werkdag!