Sluit

Wij antwoorden meestal binnen 48 uur!

E-mailmarketing

Van relevantie komt conversie: voor elke ontvanger een persoonlijke mail

Veiling website BVA Auctions stuurt haar klanten elke week een e-mail met daarin producten van lopende veilingen. Hoe meer biedingen, hoe beter. Jammer genoeg waren deze mails niet persoonlijk en kostte het maken ervan veel tijd. Lees nu wat we hieraan deden

geen bulk-, maar boeiend

Of je als BVA-klant nou op zoek was naar een boot of een smartphone hoesje: je kreeg dezelfde mail als iedereen. Zonde, want een gepersonaliseerde mail zou je eerder openen. Ook zou je vaker op een product bieden dat bij je past. Klinkt logisch, maar hoe bepaalden we wat er in zo’n mail moest komen? En hoe regelden we dit in, zonder dat het uren knip- en plakwerk zou kosten?
Doeldealgericht


topcategorieën voor doel- én dealgerichte bezoekers

We begonnen met de inhoud van de mails. Dit waren de ontvangers:

· Doelgerichte BVA’ers, die op specifieke producten bieden.
· Dealgerichte BVA’ers, die op allerlei koopjes jagen.

Hoe konden we allebei tegelijk bedienen? Er zijn 18 verschillende productcategorieën, van auto’s tot sieraden en van gereedschap tot kunst. Hoeveel en welke categorieën je ook bekijkt, je bekijkt er altijd één het meest. En de producten uit deze topcategorie, bepaalden de inhoud van de mail

 

Categorieen
Stappen
Mask-Group

algoritmes & artificial intelligence

Bij stap 5 staan we even wat langer stil. Want hoe werkt die product collector van BlueConic precies? Om even bij het laatste voorbeeld te blijven, in de categorie horeca zitten allerlei verschillende soorten producten. Hoe weten we bijvoorbeeld of je een mes of een vaatwasser zoekt? En in het geval van een mes, wat voor type mes dan? Daar gebruikt de collector algoritmes voor. Deze algoritmes verzamelen producten uit je winkelmandje, waar je al eerder op hebt geklikt, look-a-likes en nog veel meer. Alles voor een zo relevant mogelijke mail. En het wordt nog beter, want hoe langer je bij BVA shopt, hoe relevanter ‘ie wordt. Dankzij Artificial Intelligence, leert de product collector wat bij jou goed werkt en past zich daar continu op aan.

Eenmaal, andermaal…conversie!

Deze nieuwe manier van mailen is niet alleen voor de klant, maar ook voor BVA zelf veel beter. We zijn trots op de resultaten tot nu toe:

Conversie
+9%
Open Rate
+21%
Click Through Rate
+137%

Bonus: een mail make-over

Ons werk was gedaan. Elke BVA-klant kreeg op dinsdag om 9:35 automatisch een persoonlijke mail. En het mooiste van dit alles? Eenmaal ingericht zou dit in plaats van 3 dagen, maar een half uur werk per week kosten. Tijd over voor allerlei optimalisaties dus. We begonnen met het design van het e-mail template. Deze goten we in de stijl van de website, voor meer herkenbaarheid bij de doelgroep. Ook deelden we de mail veel gebruiksvriendelijker in.
kever

De bikkels van Bikkelhart zijn echt een verlengstuk van onze organisatie op het gebied van marketing automation en CRM. Door middel van personalisatie en automatisering, zijn we in staat om onze klanten nog beter dat te laten zien waar zij op dat moment interesse in hebben

BVA

Taco Valk, Bidder Marketing Manager bij BVA

8.5

BVA beoordeelt Bikkelhart met een 8.5

         

Hoeveel Bikkelhart heb je nodig?

Bikkels zijn er in allerlei soorten en maten. Designers, Marketing Automation- en Conversie Specialisten, Copywriters en Front-end Developers. We zijn afzonderlijk sterk, maar nog krachtiger als je ons combineert. Samen maken we van jouw project een succes.

We antwoorden meestal binnen een werkdag!