Sluit

Wij antwoorden meestal binnen 48 uur!

Branding

Visueel totaalpakket voor Independer

Met een redesign van de website, een nieuwe illustratiestijl én kleurrijke fotografie zetten we voor Independer een mooi visueel totaalpakket neer.

Even voorstellen

Speur jij bij het afsluiten van een verzekering altijd online naar de beste deal? Grote kans dat je dan op de website van Independer terecht komt. Independer is namelijk dé plek waar je verzekeringen, energie en internet & bellen vergelijkt en ook direct afsluit. Na een verschuiving van het merkimago, kwam Independer met de volgende vraag bij ons terecht: “Hoe kunnen wij de visuele merkidentiteit aanpassen zodat het de juiste impulsen aan het merkimago geeft, zonder dat de herkenbaarheid van het merk aangetast wordt?”

Independer-doelstellingen

Drie doelstellingen

De ambitie? Het meest gewaardeerde vaste lasten platform worden met het beste en breedste aanbod. Om deze ambitie te realiseren, definieerde Independer drie projectdoelstellingen. In samenwerking met het design team van Independer gingen we met veel plezier met twee hiervan aan de slag: het nieuwe designconcept en de frictieloze flow.

De nieuwe merkstijl

Voor de nieuwe merkstijl begonnen we met het opfrissen van het kleurenpalet en een nieuwe richtlijn voor illustraties. Het resultaat? Een merkstijl die herkenbaar en toegankelijk is en je een gevoel van een warm welkom geeft. En dat is niet het enige. Met de nieuwe propositie wil Independer zichzelf en de medewerkers nóg meer laten zien. In de communicatie krijgen deze sympathieke en deskundige medewerkers daarom één van de hoofdrollen.
Independer-afbeelding-nieuwe-merkstijl-tekst-links-nieuwe-fotografie
Gifje_portretten_Independer_v2-Alleen-modellen-met-akkoord-1

Fotografie als versterking

Tijdens het fotograferen hebben we rekening gehouden met de visie van Independer, met het nieuwe design en met de persoon zelf. Welke personen zijn onmisbaar op de nieuwe site? In welke poses komen zij tot hun recht? En op welke plek of in welk component past deze persoon het best? Door hier rekening mee te houden, zorgden we dat fotografie de boodschap, het doel of de actie op de pagina versterkt.
Independer-illustraties-800x800

Totaalpakket

Ook het productaanbod hebben we in een nieuw jasje gestoken. De illustratiestijl ging op de schop en we ontwikkelden een nieuwe serie illustraties én richtlijnen voor het gebruik hiervan. Van website tot social media: de nieuwe illustratiestijl is herkenbaar, duidelijk en zonder poespas.

Stap voor stap

Bij het omzetten van het design komt nogal wat kijken. Daarom hebben we besloten om het nieuwe design in delen live te zetten. Websitebezoekers komen nu al het nieuwe kleurenpalet, de aangepaste iconen en sommige nieuwe componenten tegen op de site van Independer. Ben je nieuwsgierig naar het hele redesign? Hou dan de website van Independer in de gaten. Bijkomend voordeel: je kunt meteen checken of er niet toevallig een aantrekkelijke verzekering voor je tussen zit! 😉

Zo omschrijft Independer onze samenwerking

Hoge kwaliteit design met een 'gewoon doen' mentaliteit. Bikkelhart maakt haar naam echt waar. Ik heb een enorme drive en vakmanschap ervaren. De designers van Bikkelhart hebben zich met hart en ziel ingezet om met de rebranding van Independer de website om te zetten naar een optimaal klantgedreven en goed converterend kanaal.

Independer-logo-2020-

Nieke Janssen, Head of design bij Independer

Hoeveel Bikkelhart heb je nodig?

Bikkels zijn er in allerlei soorten en maten. Designers, Marketing Automation- en Conversie Specialisten, Copywriters en Front-end Developers. We zijn afzonderlijk sterk, maar nog krachtiger als je ons combineert. Samen maken we van jouw project een succes.

We antwoorden meestal binnen een werkdag!