Sluit

Wij antwoorden meestal binnen 48 uur!

BlueConic

Bezoekers identificeren? Zo doen we dit met Vilans

Bezoekers identificeren? Zo doen we dit met Vilans
vilans-logo

identificatie op 2 manieren

De content op de website van Vilans is bedoeld voor zorgorganisaties en met name bestuurders hiervan. Maar bereiken de artikelen deze doelgroep wel? Wij komen hierachter door het profiel van de websitebezoeker te identificeren op 2 manieren: met surveys en op basis van surfgedrag. In surveydialogen vragen we de bezoeker zelf wie hij of zij is. Het surfgedrag wordt geanalyseerd met een puntensysteem en traffic afkomstig van verwijzende websites.

Hoeveel websitebezoekers zijn bestuurders van zorgorganisaties?

Identificatie door middel van surf- en surveygedrag.

Vilans-dialogen

1. surveydialogen voeren

We gebruiken drie verschillende surveydialogen om achter het profiel van de bezoeker te komen:

1.Exit-intent
Wanneer je de website verlaat krijg je een pop-up. Deze Exit intent-dialoog vraagt je in welke rol je werkzaam bent.

2. Verder lezen?
Het grootste deel van de websitebezoekers leest artikelen van Vilans. Hier spelen we slim op in. Wil je na de eerste alinea verder lezen? Dan moet je ook vertellen wat jouw functie is.

3. Vilans Monitor
Met deze laatste dialoog peilen wij je mening over Vilans. Na twee laagdrempelige vragen komen we wederom met de hamvraag: wat doe je voor werk? Ook leuk: hierbij zien we dat 95% van de deelnemers en 99% van de bestuurders tevreden is over de organisatie.

Vilans-punten

2. punten scoren

We analyseren het surfgedrag van de bezoeker met een scoringsysteem. Hoe? Elke click of actie staat gelijk aan een aantal punten. En bij bepaalde handelingen scoor je hoger. Kijk je bijvoorbeeld naar de pagina van ‘Relatiedag 2018’? Dan krijg je 4 punten. Heb je 7 punten of meer? Dan hebben we genoeg bewijs om aan te nemen dat je bestuurder bent.

Verwijzende websites
Sommige bezoekers komen via verwijzende websites bij Vilans terecht. Enkele van deze websites wordt alleen gebruikt door bestuurders. Kom je van een van deze sites vandaan? Dan weten wij dat je bestuurder bent.

uitstekende resultaten

Behalve veel geïdentificeerde bestuurders hebben we in de Vilans Monitor ook een laagdrempelige manier gevonden om de mening van gebruikers te peilen. Daarnaast verkrijgen we niet alleen data van bestuurders, maar ook van andere bezoekers. De belangrijkste cijfers na 3 maanden:

Geïdentificeerde bestuurders
7.500+
Overige profielen geïdentificeerd
3.100
Tevredenheidsscore
99%

bedankt voor de samenwerking!

Voor het identificeren van bezoekers hebben we intensief samengewerkt met het online team van Vilans. Daarbij koppelden we de website aan BlueConic.

Hoeveel Bikkelhart heb je nodig?

Bikkels zijn er in allerlei soorten en maten. Designers, Marketing Automation- en Conversie Specialisten, Copywriters en Front-end Developers. We zijn afzonderlijk sterk, maar nog krachtiger als je ons combineert. Samen maken we van jouw project een succes.

We antwoorden meestal binnen een werkdag!