Sluit

Wij antwoorden meestal binnen 48 uur!

BlueConic

De Hypotheker: rijkere leads door slimme personalisatie

Het achterhalen van de doelgroep en de fase waarin de bezoeker zich bevindt om de klantreis te personaliseren en relevante content te tonen.

de uitdaging

Een gratis afspraak maken met een adviseur van De Hypotheker? Veel websitebezoekers maken hier gebruik van, maar komen vaak onvoorbereid op gesprek. Zonde, want hoe beter de voorbereiding, hoe waardevoller het advies. Onze uitdaging: het achterhalen van de doelgroep en de fase waarin de bezoeker zich bevindt om de klantreis te personaliseren en relevante content te tonen.

starter, doorstromer of woningbezitter....

De klantreis van De Hypotheker personaliseren we op basis van de doelgroep en de fase waarin de websitebezoeker zich bevindt. De doelgroepen van De Hypotheker zijn starter, doorstromer en woningbezitter. De leads delen we op in drie fases: cold, warm en hot. Pas als we weten tot welke doelgroep je als bezoeker behoort en in welke fase je zit, kunnen we de website en de content personaliseren.
HomeHyp-scaled
Lead-Thermometer-geanimeerd-v2-1

de leadthermometer: zo word je een hot lead

Met de leadthermometer bepalen we via Score Listeners in BlueConic in welke fase je je als bezoeker bevindt. En of je toe bent aan een adviesgesprek. Het werkt als volgt: je scoort punten op basis van welke pagina’s je bezoekt, waar je op klikt en welke keuzes je maakt. Gebruik je de rekentool van De Hypotheker en blijkt dat je het huis dat je op het oog hebt kunt betalen? Dan levert dat 4 punten op. Hoe hoger de puntenscore, hoe relevanter een adviesgesprek met de adviseur is. Alleen als je flink wat punten hebt verzameld, zie je vaker een call to action om een afspraak te maken.
Hyp-doelgroep-vragen-2

een website die meebeweegt met wie je bent

Het is niet altijd even duidelijk welke informatie voor welke websitebezoeker het meest relevant is. Daarom besloten we het gewoon te vragen. Op populaire landingspagina’s konden bezoekers kiezen voor meer informatie over hun:
• eerste woning kopen
• volgende woning kopen
• woning of hypotheek aanpassen

Met deze informatie en de leadthermometer maken we een website die met je meebeweegt. Je ziet content die bij jouw situatie past. Kies je bij de bovenstaande vraag voor meer informatie over je woning of hypotheek aanpassen? Dan kom je op een pagina terecht met tips om je woning te verduurzamen en advies over het financieren van een verbouwing. Pagina’s worden relevanter, informatie makkelijker te vinden en je komt beter voorbereid op adviesgesprek.

benieuwd hoe dat eruit ziet?

In deze animatie zie je als eerste de normale homepage. Iedereen die voor het eerst de website van De Hypotheker bezoekt, krijgt deze te zien. Daarna zie je hoe we de homepages hebben gepersonaliseerd op doelgroep en fase. De starter die in de fase ‘cold’ zit, krijgt een andere homepage te zien dan een woningbezitter die een ‘hot lead’ is.

Doelgroep-en-fases-v2

“Met personalisatie op de website helpen we de bezoeker door de klantreis en scoren we tegelijkertijd rijkere leads voor De Hypotheker.”

touchpoints-1200x483

personaliseren op alle relevante touchpoints

Of we ook naar de rest van de klantreis hebben gekeken? Jazeker! Door de data uit BlueConic te koppelen aan Tripolis (e-mail), Google Ads en social media, personaliseren we de hele klantreis. Zo krijgt bijvoorbeeld op social media de starter een andere advertentie te zien dan de woningbezitter.
fases-1-1200x749

wie ziet welke call to action?

De call to action in de e-mails van De Hypotheker wordt gebaseerd op de fase waarin de bezoeker zich bevindt. Heb je nog niet zoveel punten? Dan zie je een call to action over het berekenen van je maximale hypotheek. Met iets meer punten gaan we een stapje verder, namelijk het berekenen van de maandlasten. Heb je veel punten verzameld en weten we dat je geïnteresseerd bent? Dan is de call to action in jouw e-mail een afspraak maken met de adviseur.

het resultaat

Waardevolle leads, slimmer personaliseren, de klantreis optimaliseren… Het klinkt allemaal veelbelovend, maar wat leverde het De Hypotheker tot nu toe op? Dit zijn de resultaten van het afgelopen jaar:

Doelgroep van bezoekers bekend
30%
Conversiepercentage van hot leads ten opzichte van cold leads
+350%
Waardevolle leads
+18%

Zo omschrijft de Hypotheker onze samenwerking

Door Bikkelhart kunnen we onze websitebezoekers beter door de klantreis begeleiden en zorgen dat ze goed geïnformeerd aan tafel zitten bij onze adviseurs.

hypotheker

Zohra Wardak, Digital Marketing Specialist bij De Hypotheker

8.5

beoordeelt Bikkelhart met een 8.5

         

Hoeveel Bikkelhart heb je nodig?

Bikkels zijn er in allerlei soorten en maten. Designers, Marketing Automation- en Conversie Specialisten, Copywriters en Front-end Developers. We zijn afzonderlijk sterk, maar nog krachtiger als je ons combineert. Samen maken we van jouw project een succes.

We antwoorden meestal binnen een werkdag!