Sluit

Wij antwoorden meestal binnen 48 uur!

Ben jij klaar voor je pensioen?

De nieuwe website van ABN AMRO Pensioenfonds past zich aan op jou als bezoeker. Met gepersonaliseerde copy en fotografie, maken we een lastig onderwerp als pensioen begrijpelijk voor iedereen.

Stel je voor,

Je bent een echte carrièretijger. Net gestart op de arbeidsmarkt, mooie vriend(in), de toekomst aan je voeten. Wat interesseert jou je pensioen nou, dat is toch iets voor later? Je moeder van 50 denkt er hetzelfde over. Ze heeft haar huisje, boompje, beestje helemaal voor elkaar. Dat pensioen bouwt zichzelf op. Daar hoeft ze niet naar om te kijken…toch? Je opa heeft na jaren ploeteren voor zijn centen eindelijk de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Hij kijkt vol verwachting op zijn bankrekening. Maar hoe hoog zal dat pensioen zijn? Hij heeft eigenlijk geen idee.

Tussenbeeld-stel-je-voor-2
functies

De uitdaging: een lastig onderwerp verhelderen

Maar liefst 40% van Nederland weet niet wat ‘ie krijgt als het eenmaal zover is. Pensioen is immers een lastig onderwerp. Gelukkig staat ABN AMRO Pensioenfonds klaar met heldere uitleg. Hun website vol uitleg, handige tools, blogs en webinars helpt gebruikers bij pensioenkwesties. Hartstikke goed, maar deze website kon zelf ook wel een opfrisbeurt gebruiken. Design, copy, business analyse en CRO sloegen de handen ineen. En met development partner GX en hun CMS XperienCentral erbij, was het team compleet.

Onderzoeken, discussiëren en schrappen

Ons avontuur begon met een intensieve onderzoeksfase. De website bedient namelijk allerlei verschillende bezoekers. Al deze doelgroepen verdienen relevante content. Of je nu gepensioneerd, (oud-)medewerker, de partner- of nabestaande van bent. We analyseerden de klantreizen en customer lifecycle van de deelnemers van het pensioenfonds en in gezamenlijke sessies discussieerden en schrapten we tot er 5 profielen overbleven. Ook introduceerden we het revolutionaire customer data platform van BlueConic om de user experience te optimaliseren. Met cijfers uit Google Analytics, ontdekten we de behoeften en voorkeuren van ieder profiel. Het was aan ons om daarop te anticiperen.
sessieABN

Personaliseren met structuur, copy én beeld

Het werkt heel makkelijk. Je kiest je profiel en binnen een paar seconden past de website zich aan.
Alles is speciaal ingericht op jouw situatie.

Video-slides-personalisatie-1

Je wordt met de juiste woorden aangesproken
Door passende copy en nuances in tone of voice sluit de website beter aan op persoonstypes. Tegen een oud-medewerker zeggen we niet: ‘Bekijk wanneer je pensioen krijgt’, maar ‘Welkom terug! Zijn je pensioenzaken op orde?’

Je vindt snel wat je zoekt en wordt beter geholpen
Relevante zaken hebben een prominentere plek. Zo staat de betaaldatum voor gepensioneerden bovenaan en zijn ook de veelgestelde vragen per profiel anders.

Je kunt je identificeren met de afbeeldingen
Zo zie je als gepensioneerde geen maatpak of kantoor, maar iemand van dezelfde leeftijd als jij, die geniet van zijn pensioen. Je had het zelf kunnen zijn.

fotografie_achterdeschermen-1

Fotografie op maat

Trouwens, over afbeeldingen gesproken: alle foto’s op de website zijn door ons speciaal voor ABN AMRO Pensioenfonds geschoten! Met een productieplanning en draaiboek maakten we ons klaar voor de meerdere shoots. We zochten de juiste locaties en vonden passende modellen. Tijdens het hele proces hielden we het concept van de website in ons achterhoofd: de foto’s moesten herkenbaar zijn voor elk profiel. Daarnaast letten we heel bewust op de kijkrichting van het model, bijvoorbeeld naar een call to action: CRO-proof! Ook hielden we rekening met de uitsnede van de foto. Zo pasten de beelden perfect in het design.

AAPF_XC-1

Gebruiksvriendelijke techniek

Het klinkt misschien lastig om die personalisatie technisch in te regelen. Maar met CMS XperienCentral van GX is dit helemaal niet moeilijk. XperienCentral is een echte ‘what you see is what you get editor’. Je ziet dus direct hoe je content er op de website uitziet. En met één druk op de knop wissel je tijdens het opmaken van je pagina tussen de verschillende profielen en talen. Met behulp van feedbackformulieren van BlueConic verbeteren we continu de user experience. 60% van de profielen hebben we tot nu toe kunnen personaliseren waardoor bezoekers gerichte, persoonlijke content te zien krijgen. Het resultaat? 97% van de bezoekers vindt waar hij naar op zoek is op de website.

Iedereen klaar voor zijn pensioen

Goed geïnformeerd klapt je opa zijn laptop dicht. Hij is klaar om van zijn pensioen te genieten. Of nee, wacht. Hij stuurt jou toch nog even de link naar de website van ABN AMRO Pensioenfonds door. Want ook jij kan niet vroeg genoeg beginnen.

previewscreenshot

Neem een kijkje op abnamropensioenfonds.nl

App-Screen-Showcase-Mockup-scaled

Met Bikkelhart is het gelukt om ingewikkelde pensioenmaterie op een aantrekkelijke en vernieuwende wijze te presenteren.

ABN-AMRO_Logo_new_colors.svg

Gisele Cooper, Communicatiemanager

8

ABN AMRO beoordeelt Bikkelhart met een 8

         

Hoeveel Bikkelhart heb je nodig?

Bikkels zijn er in allerlei soorten en maten. Designers, Marketing Automation- en Conversie Specialisten, Copywriters en Front-end Developers. We zijn afzonderlijk sterk, maar nog krachtiger als je ons combineert. Samen maken we van jouw project een succes.

We antwoorden meestal binnen een werkdag!