Sluit

Wij antwoorden meestal binnen 48 uur!

Dit was misschien wel onze laatste mail ooit

We sturen maandelijks een (ontzettend leuke) nieuwsbrief. Maar zoals dat helaas gaat met elke database, is niet iedereen even actief. Wat moet je met de mensen die eigenlijk nooit meer mails openen?

Die verdienen wat extra aandacht. Om ze wakker te schudden, omdat ze dat extra duwtje nodig hebben om weer engaged te raken. Dit is hoe we dat doen met onze heractivatiecampagne!

Strategisch contentplan en contentpijlers

Onze content sluit altijd aan op het strategisch contentplan. Dat helpt ons content te maken die aansluit bij onze doelgroep, onderscheidend is, past bij ons merk en bijdraagt aan onze doelen. We stellen onszelf twee vragen voordat we het concept bedenken: 

1. Wie is de doelgroep?
De doelgroep bestaat uit mensen die een half jaar geen interactie met de nieuwsbrief hebben gehad.

2. Wat is ons doel?
Deze doelgroep heractiveren, zodat ze weer onze nieuwsbrief gaan lezen. 

Dan komt de brainstorm: we pakken onze contentpijlers en de cheat sheets met formats en content types erbij (op te vragen via mail) en gaan net zolang door tot we één goed concept hebben. 


^ In dit geval sluit het concept het beste aan bij 'team' en laten we ook een beetje onze kennis van e-mailmarketing zien, wat past bij 'diensten'. 

Fotostrip

Fotostrip

De winnaar van alle goede (en minder goede) ideeën werd een fotostrip. Copywriters Liset en Laura bedachten het script. Creatieveling Dian ging op basis van onze teksten aan de slag met het storyboard voor de foto's. 

We brengen in beeld met hoeveel aandacht en liefde we elke maand de nieuwsbrief in elkaar zetten. Met echte foto’s van ons marketingteam, want foto’s van personen scoren volgens onze data altijd goed. 

In de strip laten we terugkomen dat je al een tijd geen mails opent. Het moet voelen als een mail speciaal voor jou en het moet je motiveren om hierna wel weer mails te openen. We zijn dus niet belerend, maar proberen je op een humoristische manier weer betrokken te maken.

De heractivatiecampagne

Heractivatie

 

Timing!

De heractivatiemail versturen we 1 dag voor het uitsturen van de nieuwsbrief. In de nieuwsbrief die we een dag later sturen, tonen we voor alleen de openers van de heractivatiecampagne deze foto bovenaan ter herkenning en met een extra complimentje:

deel-4

 

A/B-test, wat denk jij?

We testten in de mail met de onderwerpregel, want daarmee kunnen we de opens beïnvloeden. Net zoals bij onze eigen nieuwsbrief doen we in elke e-mail een A/B-test zodat we van de data kunnen leren en onze campagnes kunnen optimaliseren. Voor deze campagne waren de varianten:

A: Hallo? Is daar iemand?

B: Dit is misschien wel onze laatste e-mail ooit

Welke denk jij dat het beste scoort? ↓ Onderaan deze case delen we het antwoord. 

Een mooi resultaat

De resultaten mogen er zijn, voor een inactieve base hebben deze cijfers ons goed verrast. Natuurlijk schrijven mensen zich ook uit (in totaal 5), maar dan weten we ook beter waar we aan toe zijn. Sommige mensen vonden de mail zelfs zo leuk dat ze hem meer dan 30 keer hebben geopend. Genoeg reden om deze e-mail elk half jaar in te zetten.

Opende de mail
12,29%
Opende de volgende nieuwsbrief
50%
Klikte op de duim omhoog
13%

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

We sturen maandelijks onze nieuwsbrief met de leukste blogs, cases en de publieksfavoriet: test je eigen A/B-test kennis. Ennee… we willen je niet motiveren, maar als je hem te lang niet opent, ontvang je vanzelf deze leuke heractivatiemail. 

 

A/B-test, het antwoord

De winnaar is...
B: 'Dit is misschien wel onze laatste e-mail ooit'.
Deze variant zorgde voor 93,4% meer opens dan de variant. Had je het goed? 

 

 

Hoeveel Bikkelhart heb je nodig?

Bikkels zijn er in allerlei soorten en maten. Designers, Marketing Automation- en Conversie Specialisten, Copywriters en Front-end Developers. We zijn afzonderlijk sterk, maar nog krachtiger als je ons combineert. Samen maken we van jouw project een succes.

We antwoorden meestal binnen een werkdag!