Sluit

Wij antwoorden meestal binnen 48 uur!

Design

Youvia: one-stop-shop voor ondernemend Nederland

De nieuwe website van Youvia is een one-stop-shop van online marketingdiensten voor ondernemers in Nederland. Maar wat komt daar allemaal bij kijken en hoe is de website tot stand gekomen?

Even voorstellen

Youvia – voorheen DTG en bekend onder de namen De Telefoongids en Gouden Gids – helpt ondernemers om met speels gemak aan de slag te gaan met online marketing. Van hulp krijgen met het opstarten van je eigen marketing tot het volledig uitbesteden ervan en alles ertussenin. Ze bouwen je website, werken aan je online reputatie en zorgen ervoor dat jouw bedrijf overal op het web vindbaar is. En dat allemaal onder één dak. Prachtig natuurlijk, maar dat betekent wel dat je eigen huis ook helemaal op orde moet zijn. En daar bleek de schoen nou net te wringen…

“Hoe kan Youvia haar online aanwezigheid optimaliseren, zodat ze hiermee andere ondernemers aan zich weet te verbinden?”

Youvia_schommel

Branding, leadgeneratie & online verkoop

Design, optimalisatie en sales: de vraag waarmee Youvia bij ons aanklopte had het allemaal. Aan de ene kant ging het vraagstuk over branding en het positioneren van het merk. Youvia wil van een onbekend en onpersoonlijk merk naar een toegankelijk en persoonlijk merk. De nieuwe website moet dit uitstralen in design, tone of voice en gebruiksgemak. Aan de andere kant wil Youvia herkenbaar zijn voor ondernemers, een leadprogramma dat aansluit op de doelstellingen en meer nieuwe klanten aantrekken. En dat niet meer alleen via telesales, maar juist ook via een nieuw online verkoopkanaal (lees: een one-stop-shop). Precies het soort project waar ons hart sneller van gaat kloppen!

Discovery fase: inleven & begrijpen

We starten het project met de ‘Discovery fase’. Deze fase bestaat uit een aantal sessies waarin we ons als team inleven in Youvia, de producten en diensten, functionaliteiten en de eindgebruiker. Zo leggen we bijvoorbeeld de doelgroepen, behoeften en USP’s vast in een Product Vision Board. Tijdens deze sessie werd duidelijk dat veel ondernemers (in het MKB) weinig ervaring hebben met online marketing. Ze denken dat het veel tijd kost, complex is en niet voldoende oplevert. Door gebrek aan kennis, weten de ondernemers vaak niet welk product ze nodig hebben.

Het tegendeel moet dus worden bewezen, en de website moet de bezoeker aan de hand meenemen. Op basis van de klantreizen stellen we de meest voorkomende user flows samen en ontwikkelen we een eerste opzet van de informatiestructuur en sitemap. Ten slotte leggen we het merk en de basis voor de visuele identiteit vast in een Brandbook. De discovery fase vormt het fundament van het project.

Discoveryyy

 Het brandbook komt tot leven

Begin 2020 is “DTG” vrij geruisloos gerebrand naar Youvia. De organisatie deed al langer veel meer dan alleen bedrijfsinformatie verstrekken. Tijdens deze rebranding is de huisstijl flink onder handen genomen en is er een nieuwe website ontwikkeld. Youvia vindt de gekozen huisstijl mooi, maar mist de aansluiting met de doelgroep. Mede door de grote geanimeerde illustraties voelt de huisstijl te speels. Met de input uit eerdere sessies en het Brandbook, hebben we de huisstijl aangepast zodat deze beter aansluit op de zakelijke doelgroepen ZZP, MKB en Enterprise.
Youvia

Kleuren
Om de huisstijl een zakelijke uitstraling te geven, scherpen we de kleurverhoudingen aan. De kleur crème voegen we toe aan het palet en donkerblauw maken we prominenter.

Fotografie
We vullen de illustraties in de huisstijl aan met fotografie. Met beelden van de medewerkers van Youvia maken we het merk persoonlijker, terwijl foto’s van andere ondernemers zorgen voor een stukje herkenbaarheid bij de bezoeker.

Illustraties & animatie
Illustraties en animaties krijgen een functionele rol. Bijvoorbeeld door ze naar de belangrijkste call to actions te laten wijzen.

Youvia2

Design fase: creativiteit & data

In tegenstelling tot wat de naam van de fase wellicht doet vermoeden, draait de ‘Design fase’ niet enkel om de designer. Tijdens deze fase werken we in een team met verschillende disciplines en we haken regelmatig stakeholders van Youvia en developers van onze partner Poort80 aan. Zo werkt de UX designer nauw samen met de CRO manager om templates uit de sitemap in hoofdlijnen verder uit te werken. We combineren hierbij theorieën zoals verleidingsprincipes en MBTI met onze kennis uit de praktijk, ervaringen bij andere klanten en ons testarchief met meer dan 1200 testen. En de Visual designer vertaalt het design concept naar componenten en een Design System, waarmee vervolgens de templates uitgewerkt worden.
Klantreizen

Relevante klantreizen

Niet elke ondernemer bezoekt de website op dezelfde manier. De ene ondernemer is al ver in de klantreis en wil graag snel een aankoop kunnen doen, terwijl de ander nog aan het oriënteren is en zich juist liever goed inleest. De nieuwe website bedient deze verschillende soorten bezoekers. Zo is er een directe ingang naar de producten, maar ook naar de cases en blogs die meer informatie bieden. De drie prominente contentblokken op de homepage spelen in op de behoefte van de bezoeker. Met deze drie relevante landingspagina’s (bouwen, groeien, optimaliseren) worden ondernemers geïnformeerd, geïnspireerd en overtuigd om de volgende stap in de klantreis te nemen.

Online-geloofwaaridheid-1

Online geloofwaardigheid

Op de nieuwe website hebben we, in diverse componenten, de verleidingsprincipes ‘social proof’ en ‘autoriteit’ toegepast om bij bezoekers een merkvoorkeur voor Youvia op te bouwen en meer leads te genereren. Je ziet dit terug in de cases met statistieken, echte reviews, foto’s van echte ondernemers en doordat we de experts van Youvia meer op de voorgrond laten treden. Verder is de informatiestructuur verbeterd, de website voorzien van duidelijke contactmogelijkheden en is de uitstraling zakelijker gemaakt.

Hoeveel Bikkelhart heb je nodig?

Bikkels zijn er in allerlei soorten en maten. Designers, Marketing Automation- en Conversie Specialisten, Copywriters en Front-end Developers. We zijn afzonderlijk sterk, maar nog krachtiger als je ons combineert. Samen maken we van jouw project een succes.

We antwoorden meestal binnen een werkdag!