Sluit

Wij antwoorden meestal binnen 48 uur!

BlueConic

Meer betrokken bezoekers voor Eigen Huis & Tuin

Lees in deze case hoe wij samen met RTL aan de hand van een nieuw design de bezoeker verleiden om langer te blijven.
Eigen-Huis-en-Tuin-logo-1

kijken, kijken, maar niet klikken

Meer dan een half miljoen mensen kijkt op zaterdagavond naar Eigen Huis & Tuin. Tijdens de uitzending is er dan ook een hoge piek te zien op de homepage en wordt massaal geklikt op artikelen. Helaas verlaten de bezoekers de website meestal al na één artikel. De vraag vanuit Eigen Huis & Tuin was dan ook: “Hoe kunnen we de bezoeker verleiden om te klikken op andere artikelen of pagina’s?” Voordat we begonnen met het interactie ontwerp deden we een data-analyse.

“Met dit design verleiden we de bezoeker om langer op de website te blijven.”

MacBook-EHT-Heatmap

data analyse

Met behulp van heatmaps en data uit Google Analytics, kregen we een beter beeld van het profiel en klikgedrag van de Eigen Huis & Tuin-bezoeker. Ook namen we de navigatie en de plaatsing van alle elementen op de website onder de loep. Kijkers zien iets leuks voorbijkomen in het programma en onthouden vooral de ruimte waar dit in voorkwam, niet zozeer dat het om inspiratie of tips ging.

Met de data en deze gedachte in het achterhoofd veranderden we de navigatiestructuur en her-ontwierpen we de homepage, categorie- en artikelpagina.

een levendige homepage

0.00

Voor de bezoeker was de homepage niets meer dan een pagina met artikelen. Het was niet duidelijk tot welke categorie de artikelen behoorden en welke het nieuwst waren. Voor ons de uitdaging om de homepage levendiger én overzichtelijker te maken. We deden dit door de video’s naar de bovenkant te verplaatsen, zodat de bezoeker direct de laatste aflevering en fragmenten kan bekijken. Naast dit blok hielden we ruimte voor uitgelichte artikelen met thema’s zoals bijvoorbeeld Kerst, zomer of Pasen. Ook krijgt een artikel nu het label ‘nieuw’ als deze net geplaatst is.

Filters-EHT

content indelen op kamerniveau

De Eigen Huis & Tuin-kijker onthoudt vaak alleen de ruimte waarover de aflevering ging, zoals bijvoorbeeld de woonkamer of de keuken. Als je hier online meer over wilde lezen moest je op de oude website uitzoeken of dit onder klustips, woonideeën of shop the look viel. Om het voor iedereen makkelijker te maken, structureerden we de site op kamerniveau. Net als op de homepage kunnen ook hier artikelen worden uitgelicht en staan de laatst geplaatste artikelen aan de bovenkant van de pagina.
EHT-Artikepagina-1

rust creëren bij lezen

Het meeste bezoek komt op de artikelpagina’s zelf. Hier wilden we meer rust voor de lezer creëren. Daarvoor hebben we de lay-out in het midden uitgelijnd. Ook haalden we zoveel mogelijk afleidende factoren weg, zoals de top 5 artikelen aan de rechterkant. Om de bezoeker langer op de website te houden, verleiden we deze tijdens het lezen met ‘Doe-het-zelf’-artikelen die aansluiten bij het onderwerp. Mooi, want dat past ook goed bij de missie van het programma “Doe je het zelf? Dan doen we het samen!”. En bereikt de lezer het einde van de tekst? Dan krijg ‘ie nog enkele relevante artikelen voorgeschoteld. Om nog meer pageviews en engagement te krijgen is ten slotte ook de mogelijkheid toegevoegd om een artikel te delen via Social media.

het resultaat

De nieuwe website staat sinds begin maart live en staat als een huis!

Bounce percentage
-5,8%
Aantal sessies per gebruiker
+12,2%
Aantal pagina's per sessie
+4,2%

bedankt voor de samenwerking!

Voor deze nieuwe website werkten wij met de marketingteams van RTL en Eigen Huis & Tuin. We mogen trots zijn op het resultaat dat we samen hebben bereikt!

EHT-resultaat

Neem een kijkje op eigenhuisentuin.nl

Hoeveel Bikkelhart heb je nodig?

Bikkels zijn er in allerlei soorten en maten. Designers, Marketing Automation- en Conversie Specialisten, Copywriters en Front-end Developers. We zijn afzonderlijk sterk, maar nog krachtiger als je ons combineert. Samen maken we van jouw project een succes.

We antwoorden meestal binnen een werkdag!