Sluit

Wij antwoorden meestal binnen 48 uur!

logoHubspot

Management Media: uitgeverij van de toekomst

Management Media is de toonaangevende uitgever in de horeca en verpakkings branche. Met titels als entreemagazine, verpakkingsmanagement en printmatters inspireren zij dagelijks het top segmenten in deze vakgebieden.
MM case

Online en offline verbinden

Om alle trouwe lezers en bezoekers, zowel online en print, beter in het vizier te krijgen, zocht Management Media duidelijkere antwoorden op een paar vragen. Wie lezen het fysieke magazine? Wie daarvan bezoeken de digitale kanalen? En zijn dit ook de zogenaamde beslissers of bereiken we vooral de werkvloer? Voor die identificatie-stap was er een tool nodig die online en offline overbrugt en verbindt. Deze tool legt gedrag op profielniveau vast en verrijkt dat onder andere met surfgedrag en antwoorden op surveys.

Het momentum

Gelukkig was het momentum daar om in 1 klap een vernieuwd fundament neer te zetten. Het verouderde CMS was ‘end-of-life’ en de uitstraling van de website was niet meer van deze tijd. Met een flinke portie lef van het Management Media-team en onze expertise, hebben we de digitale merkidentiteit omgezet tot een nieuw CMS in HubSpot met functionaliteiten zoals e-mailmarketing en leadgeneratie.

design-visual-media-management-case

Bikkelhart Vliegwiel aanpak

De sleutel tot succes was de gezamenlijke aanpak. We namen de tijd om het karakter van de magazines (titel voor titel), de gedachten van de redacties en de digitale honger van de gebruikers goed te begrijpen. Tijdens de discovery fase legden we het karakter van het merk vast. Dat maakte het ontwerpen van de vernieuwde uitstraling veel effectiever. Van Online Marketeers en CRO managers, tot Marketing Automation Specialists en Copywriters: iedereen dacht mee over binding, identificatie en terugkerende bezoekers. Alle slimme bijdragen voegden we toe aan het ontwerp of vertaalden we direct door in de CMS-componenten. Door slim hergebruik van deze componenten konden we de volgende site met aanzienlijk minder ontwikkelkosten meenemen.

homescreen (1)
Group 454

4 titels: een centraal marketing fundament

Eerder gebruikte Management Media 4 verschillende tools voor alle marketingactiviteiten. Sinds onze samenwerking is de uitgeverij overgestapt naar 1 centrale CMS- en marketingomgeving. Daarmee vangen ze in één klap KPI-dasbhoarding, opt-in management, cookie consent, e-mailmarketing, whitepaper diensten, profielverrijking, personalisatie en feedback. Op dit moment staan 2 van de 4 titels van Management Media al in het toegankelijke CMS van Hubspot. Het mooiste van deze grote stap is: Management Media is van maar liefst 4 verschillende tools, naar 1  centraal CMS- en marketingomgeving gegaan. 


Hiermee zijn alle profielen op 1 plaats toegankelijk en inzetbaar. Zowel voor de personalisatie en selectie voor gerichte nieuwsbrieven, als voor de analyse van gebruikerservaringen en het sturen op rijkere gebruikersprofielen. Door de slimme inzet van HubSpot, bouwt Management Media nu aan een effectieve relatie met individuele bezoekers.

Slimme contentstrategie

Digitaal blijkt maar weer eens een andere tak van sport dan print. Door het strategisch contentplan te volgen, kan Management Media gericht aan de slag met het neerzetten van de juiste contentflow per titel. Terugkerende thema’s worden beter uitgenut en zijn gemakkelijk later terug te vinden op basis van een zoekopdracht in de vorm van een dossier. Vanuit daar genereren we vervolgens leads voor adverteerders.

FiveDegrees_hubspot

De volgende stap

Op dit moment zetten we de eerste stappen om volledig geautomatiseerde gebruikersflows op te tuigen. Dit doen we door per klantfase (nieuw lid vs. trouwe lezer) en per interessegebied (bier, koffie of feest) te segmenteren. Bij elke interactie wordt onze data een stukje rijker en de ervaring van de bezoeker nog relevanter.

Hoeveel Bikkelhart heb je nodig?

Bikkels zijn er in allerlei soorten en maten. Designers, Marketing Automation- en Conversie Specialisten, Copywriters en Front-end Developers. We zijn afzonderlijk sterk, maar nog krachtiger als je ons combineert. Samen maken we van jouw project een succes.

We antwoorden meestal binnen een werkdag!