Sluit

Wij antwoorden meestal binnen 48 uur!

Design

Een veelzijdige rit naar de livegang van Hiltermann Lease

De weg naar livegang was een proces dat veel lijkt op een inspirerende autorit naar een mooie bestemming.

De huidige website kon wel een APK gebruiken

We vergelijken de website van Hiltermann graag even met een auto. Dat een auto goed functioneert en je van A naar B brengt, is natuurlijk het belangrijkst. Voor een leasemaatschappij is een groot aanbod en een vriendelijke service belangrijk, en dat zit bij Hiltermann helemaal goed. Maar er komt meer kijken bij een auto dan alleen het feit dat ‘ie lekker rijdt. Grote kans dat je ook waarde hecht aan een gestroomlijnd ontwerp of een lekker kleurtje. Precies daarmee gingen we voor Hiltermann aan de slag.

 

Hiltermann_fotografie_vrouw_kijkt_uit_autoraam
Hiltermann_sessies_690x690

Oriëntatie: waar gaan we naartoe?

Voor we uit de startblokken konden schieten, hebben we drie sessies met het team van Hiltermann gehad om de nodige input uit te vragen.

Customer Journey sessie

Tijdens de customer journey sessie hebben we de primaire & secundaire doelgroepen in kaart gebracht voor zowel autolease als voor equipment lease. Dit zijn de twee hoofdproducten die Hiltermann aanbiedt. Om hun behoeftes in kaart te brengen, hebben we gebruik gemaakt van het See, Think, Do, Case model van Google. Het is niet alleen een manier om tot conversie te komen, we gebruiken het model ook vooral om de klantreis en de behoeftes van de doelgroep in kaart te brengen.
SeeThinkDoCare_background_1920x690

Brand sessie

Niet alleen mensen, maar ook merken hebben een persoonlijkheid. Tijdens de brandsessie hebben we samen met Hiltermann uitgezocht welk archetype het best bij het merk past. Daar kwam een combinatie van twee archetypes uit: de Leider en de Beschermer.

Primair: Leider
• Brengt structuur & orde
• Is premium & gericht op elite
• Straalt autoriteit uit

Secundair: Beschermer
• Zet de gebruiker centraal
• Is servicegericht
• Is attent & aandachtig

Deze twee archetypes dienen als basis voor het concept en als ambitie voor de nieuwe fundering. Die ambitie luidt als volgt: Een premium label creëren waarbinnen service en klantgerichtheid centraal staan.

Hiltermann_Archetypes_background_3840x961

Design Concept: De esthetiek van het nieuwe vervoer.

Het concept voor de vernieuwde identiteit is dat de twee archetypes ‘Leider’ en ‘Beschermer’ op elke mogelijke manier elkaar aanvullen en versterken. De balans tussen autoriteit en betrokkenheid en tussen een pragmatische en servicegerichte aanpak. Het is juist die wisselwerking die we op elke mogelijke manier inzetten om de twee archetypes te laden. Van grote componenten tot de kleinste details: overal vind je het karakter van Hiltermann terug.

designconcept

Tone of Voice: hoe klinkt je merk?

Ook in de teksten op de website is deze wisselwerking terug te zien. We hebben een tone of voice opgesteld die professioneel en praktisch is en tegelijkertijd ook geïnteresseerd en betrokken klinkt. Op basis van deze nieuwe tone of voice hebben we de huidige teksten herschreven en een flinke lading nieuwe teksten toegevoegd. Natuurlijk hebben we hierbij ook rekening gehouden zoekwoorden en SEO-optimalisatie, zodat de doelgroep de nieuwe website via zoekmachines beter weet te vinden.

 

Hiltermann_fotografie_overzicht_2880x1446

Fotografie: een eigen mediabibliotheek

In het designconcept speelde ook fotografie een grote rol. Per pagina en per component hebben we gekeken naar hoe we de hoofdboodschap ervan het best konden vangen in beeld. Met deze shotlist op zak, vertrok ons fotografie team naar het kantoor van Hiltermann in Hoofddorp. Vanuit conversie oogpunt hebben we tijdens het schieten van de beelden rekening gehouden met kijkrichting, gezichtsuitdrukkingen en interacties. Daarnaast hebben we gestuurd op een herkenbare beeldstijl die perfect aansluit bij de designkeuzes en het kleurenpalet. Het resultaat? Fotografie op maat met échte mensen van Hiltermann Lease.

Hiltermann case

0.00

Mijn Omgeving

Nu de website staat, is ook de Mijn Omgeving is aan onderhoud toe. De oude Mijn Omgeving kon klanten niet de service bieden waar Hiltermann voor staat. Met de nieuwe Mijn Omgeving willen we terug naar de essentie: een gebruiksvriendelijke, overzichtelijke en functionele omgeving. Hier komt de klant naar toe om snel zaken te regelen: van het contract opvragen tot de status van een betaling inzien. Op dit moment zijn we bezig met het bouwen en het uitbreiden van De Mijn Omgeving zodat we zo veel mogelijk klantgroepen van Hiltermann kunnen bedienen, waaronder intermediairs en wagenparkbeheerders.

mijnomg-2

De eindbestemming

We hebben een indrukwekkende reis achter de rug. Onderweg zijn allerlei disciplines ingestapt: UX research, UX design, visual design, copywriting, fotografie en front-end. Nieuwsgierig geworden naar het resultaat?

header-12-1200x556

Neem een kijkje op hiltermannlease.nl

Zo omschrijft Hiltermann Lease onze samenwerking

De vernieuwing van onze website is bij Bikkelhart in de juiste handen. Doordat we een sterke partner hebben gevonden, die echt actief meedenkt, zijn we uiteindelijk veel verder gekomen dan uitsluitend het redesign’en van het online platform.

hiltermann-lease27519

Eelco Postma, Marketing & CX Manager

Hoeveel Bikkelhart heb je nodig?

Bikkels zijn er in allerlei soorten en maten. Designers, Marketing Automation- en Conversie Specialisten, Copywriters en Front-end Developers. We zijn afzonderlijk sterk, maar nog krachtiger als je ons combineert. Samen maken we van jouw project een succes.

We antwoorden meestal binnen een werkdag!