Sluit

Wij antwoorden meestal binnen 48 uur!

De user experience van ICS verbeteren met een in-house design team en UX-fundament.

International Card Services (ICS) is dé creditcardspecialist en marktleider in de uitgave van creditcards in Nederland. ICS wil altijd een solide, fijne en consistente user experience bieden en om dat te bereiken zijn we aan de slag gegaan met een UX-fundament en strategie.
Logo-ICS-3

in-house team

Een in-house design team is key voor het realiseren van een UX-fundament, met name in een grotere organisatie. Toen we begonnen bij ICS werd design in de laatste fase van ontwikkeling pas gevraagd voor eventuele tips. Inmiddels doet design mee vanaf het begin en is het gelukkig evenwaardig aan disciplines zoals development en marketing. Om de belangrijke rol van design duidelijk te maken bedachten we Design Principles en introduceerden we Atomic Design.

Een sterk uitgangspunt voor het ontwerpproces zijn Design Principles. Het zijn geschreven richtlijnen voor het design van het product en ze houden rekening met de gebruikersbehoeften en de bedrijfsdoelen van ICS.

Illustration-2

#1 customer first

Ons doel is waarde leveren voor onze klant. Daarom staat de behoefte van onze klant gedurende de hele ontwikkeling centraal.

Tips:

  • Heb je een goed beeld van je gebruiker?
  • Zijn er persona’s geschreven?
  • Is de behoefte van de klant helemaal helder?
  • Sluit de oplossing daadwerkelijk aan bij de behoefte?
Testing-3

#2 iterate

We gaan zoveel mogelijk van onze klanten leren. Daarom testen we zo vroeg mogelijk hoe onze klanten het ‘Minimum Viable Product’ ervaren. Op basis van de klantinzichten en analyses verbeteren we het product continu.

Tips:

  • Begin klein, test snel en verzamel klantinzichten.
  • Leg vooraf de momenten vast dat tests uitgevoerd zullen worden.
  • Plan voldoende tijd in om bevindingen te verwerken.
Iterate-2-702x450

#3 data-driven

Onze ontwerpen en keuzes zijn gebaseerd op gevalideerde klantinzichten. Deze inzichten komen voort uit analytics en klantonderzoek, die integrale onderdelen zijn van het ontwikkelproces.

Tips:

  • Baseer je keuzes niet op gevoel maar op klantinzichten uit onderzoek. Doe bijvoorbeeld een A/B-test en analyseer klantfeedback.
  • Bedenk voordat iets live gaat hoe je dit meetbaar maakt, bijvoorbeeld met behulp van Google Analytics of Usabilla.
  • Verzamel en analyseer data en gebruik deze ter optimalisatie gedurende het ontwikkelproces.
dribbble-mockup-shot-2

atomic design

Het Atomic Design gaat uit van modulair ontwerpen en maakt daarin een analogie met de natuur. Designs worden opgedeeld in atomen, bijvoorbeeld kleuren, typografie en invoervelden. Meerdere atomen vormen samen moleculen en die vormen op hun beurt organismen. Hiermee ontstaat een inzichtelijke bibliotheek met alle componenten van het design systeem die we eenvoudig kunnen hergebruiken.

Doordat we het atomic designsysteem toegankelijk hebben gemaakt voor alle teams met Frontify.com (brand experience platform) borgen we de consistentie in user experience.

het resultaat

Een win-win! Een stevig UX-fundament zorgt voor een prettige en consistente gebruikerservaring die aansluit op de behoeftes van de klant. ICS bespaart tijd en geld door het Atomic Design systeem en de Design Principes bieden handvatten voor besluitvorming vanuit het oogpunt van gebruikers.

Homepage-ICS@2x-756x800
Tablet-Screens-presentation-Mock-up-2

Met Bikkelhart hebben we UX als discipline nieuw leven ingeblazen waarbij we UX design en Usablity testing als vast onderdeel in het ontwikkelproces hebben verankerd zodat we digitale oplossingen bieden waar gebruikers oprecht blij van worden!

ics-logo

Jurjen de Groot, Head of Digital & Customer Experience

8.7

ICS beoordeelt Bikkelhart met een 8.7

         

Hoeveel Bikkelhart heb je nodig?

Bikkels zijn er in allerlei soorten en maten. Designers, Marketing Automation- en Conversie Specialisten, Copywriters en Front-end Developers. We zijn afzonderlijk sterk, maar nog krachtiger als je ons combineert. Samen maken we van jouw project een succes.

We antwoorden meestal binnen een werkdag!