Sluit

Wij antwoorden meestal binnen 48 uur!

BlueConic

RTL: Optimalisatie met slimmere data

Dit is hoe wij samen met RTL data over de prestaties van branded content verzamelen om het aantal clicks te verhogen.
Logos-2

de uitdaging

RTL biedt op verschillende kanalen ruimte voor branded content. Tegen betaling maken adverteerders hier reclame voor hun dienst of product. Voor het aantal clicks op deze content zijn doelstellingen bepaald. Maar hoe houd je die bij als de content over verschillende kanalen verdeeld is? En als de cijfers per adverteerder niet structureel binnenkomen, hoe kun je dan filteren of bijsturen op de juiste plekken? Lees hoe wij dit in 4 stappen hebben opgelost.

“In 4 stappen makkelijker data verzamelen, inzichtelijk maken én gebruiken voor optimalisatie.”

RTL-excel-Overzicht-bekijken

adverteerders filteren met tags


Alles begint met een goede basis. Zo was het allereerst belangrijk om de branded content per adverteerder te kunnen filteren. Elk artikel kreeg daarom een bijbehorende tag in het CMS. Via een koppeling met Google Spreadsheets wordt de data automatisch onder de bijbehorende adverteerder in een document gezet. Iedere nacht is er een automatische update. De data komt van verschillende kanalen, lees in stap twee hoe we die binnenhalen.
image

samenvoegen van databronnen met supermetrics

RTL verspreidt de branded content over social media, maar ook op YouTube en op de websites van Tv-programma’s. Met de tool Supermetrics brengen we de data afkomstig van de verschillende kanalen bij elkaar. Zo kun je prestaties per kanaal vergelijken, maar ook als totaal analyseren. Net zoals het CMS, is deze tool ook aan de Google Spreadsheets gekoppeld, zodat de data in het document wordt aangevuld. Nu de data is verzameld kun je kijken naar de doelstellingen en of die worden gehaald.
BH-Case-RTL-3_Background-image

een overzichtelijk dashboard met google data studio

We maken de data voor elke adverteerder inzichtelijk door een dashboard in te richten in Google Data Studio. Hierin kunnen de adverteerders en RTL zien hoe het met hun doelstellingen gaat en zo is het mogelijk om op tijd bij te sturen als dat nodig is. Als de adverteerders dat willen, kunnen ze een periodieke update per mail krijgen.
BH-case-RTL-4_Personalisatie3

optimaliseren met blueconic

Met al deze overzichtelijke data tot onze beschikking kunnen we gericht optimaliseren. Dit doen we met BlueConic voor de branded content op RTL-kanalen Eigen Huis & Tuin, RTL Nieuws, Bright en RTLZ.

Met de volgende acties verhogen we de CTR:

  • We tonen de branded content in dynamische dialogen op relevante posities op de pagina. 
Bijvoorbeeld op de homepage, in of onder een artikel of op een toaster.
  • We gebruiken algoritmes om elke bezoeker de best passende branded content aan te bevelen. 
Bijvoorbeeld op basis van hoe nieuw het is, interesses, clicks of look-a-likes.
  • We optimaliseren verder door te A/B-testen met verschillende algoritmes.

De kracht van BlueConic

Met BlueConic kun je op belangrijke momenten in de klantreis feedback uitvragen bij de klant. Benieuwd naar de 9 andere redenen om vandaag nog aan de slag te gaan met deze personalisatietool? Download gratis de whitepaper!

het resultaat

Samen met RTL hebben we een oplossing gevonden om de branded content campagnes over alle kanalen te monitoren en bij te sturen. Dit leverde al binnen 3 maanden de volgende resultaten op:

Hogere CTR
+80%
Extra branded content clicks per dag
+6.000
Sponsor dashboards
+12

bedankt voor de samenwerking!

Bedankt team RTL Impact, RTL Marketing, RTL product en iedereen van de commerciële redacties van Eigen Huis en Tuin, Bright, RTLZ en RTL Nieuws! Het resultaat is mogelijk gemaakt door het slim combineren en configureren van de volgende tools:

Hoeveel Bikkelhart heb je nodig?

Bikkels zijn er in allerlei soorten en maten. Designers, Marketing Automation- en Conversie Specialisten, Copywriters en Front-end Developers. We zijn afzonderlijk sterk, maar nog krachtiger als je ons combineert. Samen maken we van jouw project een succes.

We antwoorden meestal binnen een werkdag!