verkoop-automatiseren

Verkoop automatiseren

Jij en je sales-team werken keihard. Toch heb je het gevoel dat je vooral ballen aan het hoog houden bent en te weinig toekomt aan echt verkopen. Leads of verkopen lijken je tussen de vingers te glippen en je vraagt je af of je wel het maximale uit je website haalt. Herkenbaar?

Automatisch bezoekersprofielen maken en personaliseren

Elke bezoeker komt met eigen wensen en behoeften naar je website. Je bezoekers gepersonaliseerde content aanbieden die daarop inspeelt, werkt effectiever dan iedereen hetzelfde tonen.

Met personalisatietools zoals BlueConic ontwikkel je automatisch bezoekersprofielen over al je online kanalen. Dat gebeurt op basis van klikgedrag, voorkeuren en feedback van je bezoekers. Om ze vervolgens realtime relevante content aan te bieden en daarmee de klanttevredenheid en conversie te verbeteren.

Bikkelhart is implementatiepartner van BlueConic. We hebben deze personalisatietool al met veel succes geïmplementeerd bij Suzuki, HEMA, Allsecur en andere A-merken.

Automatisch bezoekersprofielen en personaliseren opbouwen, doen we onder andere met:

Blueconicgoogle-data-studio-dashboard

KPI-rapportages automatiseren

Met online dashboarding is handmatig rapportages maken verleden tijd. Met slimme tools zoals Klipfolio en Google Datastudio houd je voortaan je salesfunnels en performance-metrics automatisch in de gaten.

Dat scheelt niet alleen tijd. Je combineert ook alle data en targets voor een up to date totaalbeeld van de online prestaties. Bovendien zijn de rapportages via online dashboarding makkelijk te delen met de rest van je organisatie.

Bikkelhart ontwikkelt tijdens een workshop, samen met jou, een dashboard op maat op basis van relevante KPI’s. We bespreken hoe je die data het beste visualiseert, zodat jij en je medewerkers er optimaal mee kunnen werken.

Google Data Studio   Klipfolio

Campagnemanagement automatiseren

Als marketeer zet je heel wat campagnes uit. Soms wel honderden tegelijk. Zie die maar eens allemaal handmatig op te volgen. Door campagnemanagement te automatiseren, heb je je prospect- en klantdatabases en aan- en afmeldprocessen altijd op orde.

Bovendien kun je automatisch gepersonaliseerde content tonen met behulp van bijvoorbeeld een nieuwsbrief, of bij het opvolgen van een aankoop. Allemaal met het doel om de klantreis persoonlijker te maken. Tools als Selligent, Copernica en Tripolis Dialogue helpen je hierbij.

Campagnemanagement automatiseren doen we onder andere met: 
 

Selligent   TripleSolutions    Copernica Flowmailer 

Automatisch opvolgen van leads

Van lead naar conversie is de moeilijkste stap. Iedere lead verdient aandacht, maar verschilt in aanpak en klantwaarde. Blijf in contact met je bezoekers, ook na de eerste conversie. Het automatiseren van je contactopvolging is daarbij cruciaal. Bij Bikkelhart maken we gebruik van de marketing automation tool SharpSpring en Hubspot. Zo activeren we iedere waardevolle lead, zowel on- als offline.

De aanpak hiervoor is een continu proces, waarin 5 verschillende thema’s centraal staan. Lees hier alles over onze lead generatie aanpak.

Automatisch opvolgen van leads doen we o.a. met:

Hubspot

Informatie-ontwerp

Om verkoopautomatisering met een gerust hart te kunnen laten draaien, is het belangrijk om een goed informatie-ontwerp te hebben. Maar welke tools heb ik echt nodig om mijn doelgroep te bereiken? Een informatie-ontwerp beschrijft welke informatie uit welke bronnen gebruikt wordt en welke informatie en systemen leidend zijn.

Zo weet je zeker dat je beslissingen neemt op basis van de juiste informatie. Bovendien worden – geautomatiseerde – acties correct uitgevoerd. Een kwestie van de juiste informatie op het juiste moment op de juiste plaats krijgen.

Bikkelhart heeft veel ervaring met het verbinden van verschillende marketingsystemen. Bij het ontwikkelen van een informatie-ontwerp nemen we zowel de behoeften van de marketeer als de IT-er mee.

Verkoop automatiseren?

Nieuwsgierig geworden naar verkoop automatiseren? Wij gaan graag persoonlijk in gesprek. Neem contact op met Laurens Hutten via laurens@bikkelhart.com of telefonisch via 020-7718235.

Afspraak maken?
61 klanten beoordelen Bikkelhart met gemiddeld een
8,4