Spare Rib Express Redesign

“Ontwerp een nieuwe website voor spareribexpress.nl op basis van hedendaagse usability en interaction design inzichten”

Met deze vraag kwam Spare Rib Express naar Bikkelhart. Ons gezamenlijke doel? Een effectievere e-commerce website, die we door middel van onder andere A/B testen verder kunnen optimaliseren.

De uitdaging

Hoe zorg je dat je als bezorgrestaurant opvalt in de huidige wirwar van online bezorgservices?

Dat doe je in ieder geval door een onderscheidend product te verkopen, zoals Spare Rib Express al doet. Spareribs zijn namelijk populair, maar niet door iedereen gemakkelijk thuis te bereiden. Maar, dat is niet het enige…

Fotografie waarvan je gaat watertanden (“What you see is what you get“), een onweerstaanbare look & feel en een fantastische gebruikerservaring gaan het verschil maken tussen bestellen of verder kijken. Met die uitdagingen gingen we aan de slag…

Één van de grote valkuilen van een redesign project…
is direct starten met redesignen

First things first

Als je aan een redesign begint, is het belangrijk om eerst te kijken naar waar je vandaan komt. Daarom hebben we met onze expert review de belangrijkste knelpunten van de oude website blootgelegd en verbeterpunten vastgesteld.

En wat zijn die belangrijkste verbeterpunten?

  • Rust in het ontwerp brengen
  • Zorgen voor de juiste focus in de customer journey
  • Meer en slimmer inspelen op gedrag
  • Gebruikmaken van slimme verleidingsprincipes

een nieuwe positionering vraagt om een nieuw ontwerp

Hoewel de naam misschien doet denken aan een fastfoodconcept, is Spare Rib Express alles behalve dat. Het is een bezorgrestaurant, met als belangrijkste pijlers ambachtelijk en voedzaam. Die (nieuwe) positionering was het vertrekpunt voor het ontwikkelen van de nieuwe huisstijl en website.

Een verfrissende identiteit

Als nieuwe huisstijl kozen we voor een stoere en robuuste uitstraling die past bij spareribs. Smaakvolle fotografie wordt gecombineerd met stevige typografie. Om die stijl te verrijken, hebben we de bestaande kleuren van Spare Rib Express (helder rood en geel) aangevuld met een warmer en rijker kleurenpalet. Dieprode en zwarte tinten vormen een spannend kleurverloop en zorgen voor een sfeervolle basis. De afwisseling met witte vlakken en de goudgele accenten zorgen voor extra pit en focus.

De optimale gebruikerservaring

Wij geloven in personalisatie en optimalisatie. We willen content en functionaliteiten dynamisch aanpassen aan het profiel van de bezoeker/klant en rekening houden met diens voorkeuren. Zo kunnen we gebruikers onder andere aanbieden om de laatste bestelling te herhalen. Dit bespaart stappen en stelt de klant in staat om snel zijn of haar favoriete maaltijd(en) te bestellen. We ontwerpen voor iedere customer journey de optimale gebruikerservaring.

Uitstekende cijfers

Na een maand testen en optimaliseren, hadden we al wat resultaten van de nieuwe website verzameld. De resultaten logen er niet om! Met name in het mobiele gebruik hebben we een mooie slagen gemaakt:

Bounce percentage

-22%

Conversieratio

+14%

Aantal pagina's per sessie

+50%

Het resultaat

De nieuwe site ging live met een beta launch. Bezoekers mochten een keuze maken tussen de nieuwe website en de oude. Zo konden we feedback verzamelen en kleine optimalisaties doorvoeren.

Kennismaken?

Net als Spare Rib Express hulp nodig bij het winnen van de online wedstrijd? De beste manier om erachter te komen of er een basis is voor een samenwerking, is om af te spreken onder het genot van een bakkie ambachtelijk gebrande koffie.

Ja, ik wil een afspraak