Case

Restauratiefonds

Het Restauratiefonds is expert in het financieren van monumenten. Het fonds zet zich in voor het in stand houden van monumenten in Nederland en ondersteunt kopers en eigenaren bij restauratie, onderhoud, herbestemming, aankoop en verduurzaming van monumenten.

de uitdaging

Op de oude website werden 4 doelgroepen bediend met generieke content. Om het fonds als autoriteit op het gebied van financiering van monumenten te positioneren, diende de oude content gestructureerd en gesegmenteerd geserveerd te worden op de nieuwe website. Tegelijkertijd wil het Restauratiefonds op de nieuwe website eigenaren van monumenten inspireren en informeren over monumenten in het algemeen, en het bezit daarvan in het bijzonder.

Hoe hebben we dit aangepakt?

het leggen van een fundament

  1. de neuzen in dezelfde richting

    Tijdens de initiatiefase hebben we een product vision, customer journey en moodboard sessie georganiseerd. Bij het beheer van de content op de oude site waren verschillende medewerkers van diverse afdelingen betrokken. Belangrijk was dus om iedereen achter de gekozen richting te krijgen voor de nieuwe website.
  2. leren van het oude

    Bij het ontwerpen van een website, nemen we lessen uit het verleden mee. Analyses van de huidige website geven inzicht en dienen als basis voor het redesign. Vanuit een eerder geleverde expert review waren de nodige inzichten op het gebied van e-commerce en usability ontstaan. Dat gaf ons al een heel goed beeld. De input van het Restauratiefonds zorgde voor de overige puzzelstukjes.
  3. Schets, ontwerp, ontwikkel, herhaal

    Om focus, kwaliteit en belangen van eindgebruikers te waarborgen, werken we op basis van SCRUM. Maar we hadden ook voor deze methodiek gekozen omdat er een niet te verschuiven deadline was gesteld. Rertauratiefonds moest per 1 januari gesplitst zijn van de RaboVastgoed Groep, en op dat moment een eigen nieuwe website hebben draaien, binnen een eigen architectuur.

het resultaat

Scrummen op een fantatische locatie bij Huize Hoevelaken

redesign

Een stevige basis neerzetten, zoals het bepalen van een online stijlgids, vergt tijd, maar dit wierp gedurende de sprints zijn vruchten af.

van IO naar GO
Om tijdens het ontwerpproces het ‘verhaal’ te waarborgen, werken wij met echte teksten en geen “lorem ipsum’. Maar ook omdat, en dit is belangrijk, de ontwerper die geen echte teksten gebruikt, pek en veren staat te wachten. Daarnaast worden grafisch ontwerp en front-end development vroeg bij het ontwerpproces betrokken, om de gedachte achter het ontwerp te vernemen en deze visueel te versterken.

ontwerp voor ieder device

Een responsive website is een hygiënefactor. Naast het goed tonen van de website op verschillende devices, kijken we ook naar context, doelen en behoeftes van de bezoeker. Deze verschillen op mobiel, tablet en desktop.

persuasive design

Een design voor elke type bezoeker op basis van MBTI profielen.

Is de bezoeker een snelle beslisser, leest hij graag de kleine lettertjes of wil hij snel tot aankoop overgaan? Wij zorgen dat alle bezoekers geholpen worden in het behalen van hun online doelen. Korte titels, USP’s en aanjagers helpen hierbij.

Help bezoekers op weg met slimme tools.

Bezoekers die nog twijfelen over een aankoop, overtuigen zich middels informatie en interactie op de website. Slimme rekentools helpen bij de aankoop van een hypotheek.

Verleid en inspireer bezoekers door middel van social proof.

Wanneer andere klanten aangeven tevreden te zijn, neemt een bezoeker dit sneller aan, dan wanneer een bedrijf dat zelf claimt. Daarnaast helpen de persoonlijke verhalen van klanten potentiële nieuwe klanten te inspireren of zelfs te overtuigen.

Geef de organisatie een gezicht door het bieden van persoonlijk contact.

Door een telefoonnummer te tonen, wordt het voor een gebruiker laagdrempeliger contact op te nemen. Het geeft ook het gevoel dat je altijd om hulp kunt vragen. Zonder contact op te nemen helpt het bezoekers om tot een aankoop over te gaan. Door mensen van het klant contact centrum te gebruiken bij de online uitingen, draagt het ook bij aan de merkbeleving.

In 12 weken van scratch een nieuwe corporate site opleveren. Dat kan alleen als je met mensen samenwerkt die weten waar ze mee bezig zijn. Bikkelhart is zo’n partij. Kwaliteit en knallen is wat mij betreft hun handelsmerk. Fijn om mee te werken.
Pierre van der Gijp, Manager Marketing & Communicatie bij Nationaal Restauratiefonds
52 klanten beoordelen Bikkelhart met gemiddeld een
8,2

Kennismaken?

Net als Het Restauratiefonds hulp nodig bij het winnen van de online wedstrijd? De beste manier om erachter te komen of er een basis is voor een samenwerking, is om af te spreken onder het genot van een bakkie ambachtelijk gebrande koffie.

Afspraak maken?