LeasePlan – onze deals

LeasePlan en Bikkelhart zijn al wat langer partners. We leveren UX capaciteit, helpen bij online sales & service vraagstukken, (her)ontwerpen klantreizen en genereren leads. Ook doen we conceptontwikkeling. Samen creëerden we de Onze … Deals-campagne. En die verdient wat meer aandacht.

De Onze … Deals-campagne begon met een duidelijke briefing van LeasePlan:

“Creëer een communicatiedesignconcept voor onze nieuwe propositie. De uitingen moeten aandacht generen, multi-inzetbaar zijn en de conversie verhogen”

Wat is de beste leaseauto voor je werknemers?

Stel je voor: je bent ondernemer en leaset meerdere auto’s voor je accountmanagers. Je medewerkers rijden regelmatig, vooral in grote steden en zijn het type ‘jobhoppers’. Dan is de Fiat 500 een ideale leaseauto: zuinig in verbruik, makkelijk te parkeren en altijd stijlvol. Maar, leggen je medewerkers lange afstanden af, hebben ze een gezin en willen ze ook privé rijden? Dan past een bredere auto met een flinke achterbank beter.

Een win-win situatie

De Onze … Deals-campagne is een nieuwe propositie en betreft geconfigureerde leaseauto’s voor het mkb. LeasePlan weet op basis van data en jarenlange ervaring precies welke auto’s populair zijn bij bepaalde doelgroepen en welke niet. Voor de klant betekent het zelf samenstellen van een auto – er zijn 65.000 mogelijkheden – meestal tijd en keuzestress. Geconfigureerde auto’s zijn makkelijker: niet meer eigenhandig samenstellen, maar gewoon klikken en bestellen.

LeasePlan kan geconfigureerde auto’s in grote aantallen inkopen. Dit betekent voor de klant snel kunnen leveren én waar voor het geld. Een win-win situatie voor iedereen.

… een multi-inzetbare campagne

Door afwisselende teksten op de plek van de Onze Deals-puntjes in te vullen is het mogelijk om telkens een andere doelgroep aan te spreken. De ene uiting gaat bijvoorbeeld over duurzaamheid, terwijl de andere budgetauto’s aanprijst. Zo is iedere ‘Onze … Deals’ herkenbaar, persoonlijk én dynamisch.

Waarom een auto leasen?

Hoe overtuig je een twijfelaar en wat is een logische reden om een bepaalde auto uit te kiezen? Welke uiting werkt het beste bij welke ondernemer?

Tijdens een brainstormsessie lieten we meer dan 60 kreten de revue passeren, die we vervolgens categoriseerden naar Cialdini’s verleidingsprincipes en persoonlijke voorkeur.

  • ‘Onze Deze heb ik zelf ook Deals’ (social proof)
  • ‘Onze Nu nog 4% bijtelling Deals’ (schaarste)
  • ‘Onze Een kick van electric Deals (sympathie)

5 seconden test

Een campagne draait niet op onderbuikgevoel, dus testten we welke uiting het beste ‘werkt’ bij verschillende doelgroepen. Hoe dat werkt? Verschillende doelgroepen mochten naar de uitingen kijken die bestemd waren voor tankstations en billboards. Na 5 seconden verdween het beeld en moest de kijker aangeven wat wel en niet bleef hangen.

REAN model

Op de campage is Steve Jacksons’ REAN model toegepast. Dit model wordt vaker gebruikt voor webanalyse en optimalisatie. REAN staat voor Reach, Engage, Activate en Nurture. Onze … Deals moet bezoekers aantrekken, binden, activeren en tot slot koesteren.

Reach: De zakelijke markt komt onder andere via displays en Digital Out of Home (DooH) in aanraking met de campagne.

Engage: Mogelijke prospects zien verschillende uitingen, andere wagens en de (laagste) prijs van een auto.

Activate: Op basis van de gebruikersvoorkeuren ziet een lead een gepersonaliseerde advertentie, inclusief prijs. Via display, sociale media, SEO en SEA.

Nurture: Alleen retargeting en gericht op bestaande klanten. Verschijnt via SEO en SEA en spoort aan om auto’s altijd via LeasePlan te bestellen.

uitstekende resultaten

Wij kunnen dan wel zeggen dat deze campagne een succes was, de cijfers onderstrepen het!

Requests van pre-configured cars (10% > 20%)

+ 100%

Conversieratio van productpage

+ 200%

Conversiepercentage voor offertes

+ 15%
Een goed bureau herken je aan dat ze je blijven verrassen. Dit is precies wat Bikkelhart voor ons gedaan heeft. Het lukte niet een goede propositie te bedenken voor ons pre-configured autoaanbod. We vroegen het Bikkelhart en binnen 24 uur werden we verrast met een propositie die precies raak was. Naast een succesvolle inzet bij LeasePlan Nederland, is er ook een goede kans dat de propositie verder internationaal uitgerold zal worden.
LeasePlan Nederland beoordeelt Bikkelhart met een
9.7

Kennismaken?

Net als Leaseplan hulp nodig bij het winnen van de online wedstrijd De beste manier om erachter te komen of er een basis is voor een samenwerking, is om af te spreken onder het genot van een bakkie ambachtelijk gebrande koffie.

Afspraak maken?