InShared Verzekeringsmap

De digitale Verzekeringsmap speelt een centrale rol in de klantbeleving bij InShared. Zo regel en beheer je eenvoudig zelf je verzekeringen online. Wij gebruikten 3 designprincipes om de gebruikerservaring te verbeteren.

De uitdaging

Uit online klantfeedback en e-mails bleek dat er binnen de Verzekeringsmap veel ruimte voor verbetering was. Zo hadden klanten moeite met beloningspunten invoeren, polisblad bekijken of verzekering wijzigen. Maar hoe breng je rust en structuur aan in deze verzameling van gegevens?

3 designprincipes voor een ultieme gebruikservaring

Nóg makkelijker je verzekeringen beheren

1: direct inzicht in je verzekeringen

  • Log in en zie direct je persoonlijke ‘paspoort’ met polisnummer en belangrijkste verzekeringsgegevens.
  • Bekijk wijzigingen direct in het verzekeringsoverzicht.
  • Ontvang alerts bij acties, zoals ingangsdatum opgeven of schadevrije jaren doorgeven.
inshared verzekeringsmap

2: altijd een goede service, ook als je wilt opzeggen

Veel klanten hadden moeite met hun verzekering opzeggen omdat ze de knop ‘Opzeggen’ niet konden vinden. Vanuit service oogpunt besloten we om deze optie op meerdere, logische en prominente plekken aan te bieden.

3: gemakkelijk zelf regelen

Een bekende kreet, maar bij InShared is het écht zo. Alle relevante klantacties zijn voortaan gebundeld in het onderdeel ‘Eenvoudig zelf regelen’. Van polisblad inzien tot schade melden, van verhuizen tot auto vervangen. Je ziet altijd een gepersonaliseerd overzicht, afhankelijk van jouw gezinssituatie, klantstatus en verzekeringen.

uitstekende resultaten

Er komen nauwelijks nog klantvragen binnen over heikele thema’s, zoals opzeggen, beloningspunten en het polisblad. De cijfers bewijzen dit: we zien twee keer zo veel polisblad downloads, verhuizingen worden vaker online doorgegeven en het ratio toevoegen/opzeggen van verzekeringen is verbeterd. Daarmee laat de geoptimaliseerde Verzekeringsmap zowel kwalitatief als kwantitatief het gewenste resultaat zien.

Polisblad downloads

+87%

Online doorgegeven verhuizingen

+59%

Ratio verzekering toevoegen/opzeggen

+8.5%

een kijkje in de verzekeringsmap

Is jouw digitale omgeving ook een jungle? Wij kijken er graag naar. In onderstaande uitwerkingen zie je wat we hebben gedaan. Of ga direct naar InShared.nl.

Bikkelhart heeft ons erg goed geholpen om de wensen van de klant op een slimme manier door te vertalen naar een intuïtief design. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe Verzekeringsmap die staat voor online gemak en frictie-loze klantervaring.
InShared beoordeelt Bikkelhart met een
9.4

Kennismaken?

Net als InShared hulp nodig bij het winnen van de online wedstrijd? De beste manier om erachter te komen of er een basis is voor een samenwerking, is om af te spreken onder het genot van een bakkie ambachtelijk gebrande koffie.

Afspraak maken?