Faber Halbertsma Group

Faber Halbertsma Group is één van de meest toonaangevende leveranciers van duurzame palletproducten en pooling services in heel Europa. Deze organisatie vernieuwde haar identiteit, dus wij hielpen op visueel én digitaal vlak.

De uitdaging

In de oude situatie bood Faber Halbertsma Group onder de naam Pooling Partners op één website verschillende diensten aan. Deze organisatiestructuur moest veranderen. Naast een overkoepelende corporate website, kreeg iedere businessunit of dienst er ook een. De grootste uitdaging? Zorgen dat deze allemaal dezelfde identiteit hebben. Losse onderdelen, maar één geheel.

Logo's

“Eén ontwerp voor meerdere websites: losse onderdelen, maar één geheel.”

1. Product Vision Board

Hoe zijn we hiermee begonnen? Als eerste brachten we de productpropositie van Faber Halbertsma Group in kaart met een Product Vision Board. Hiermee definieerden we de doelgroep en haar behoeften, de unieke kenmerken van het product en wat de waarde hiervan gaat zijn voor de organisatie. Op basis hiervan bepaalden we samen de productvisie. Zo’n sessie deden we niet alleen voor de overkoepelende corporate website, maar ook voor alle losse businessunits.

2. Design system ontwikkelen

We startten tegelijkertijd 2 designprojecten. Om die projecten goed te volbrengen gebruikten we het Product Vison Board en de nieuwe huisstijl als basis. Visual design werkte de look & feel van het design uit, terwijl interaction design de basis voor het design system in UX-componenten ontwierp. Een voorbeeld van zo’n component is bijvoorbeeld de header. Door beide werelden samen te voegen ontstond een design system dat zorgt voor een consistente en visueel aantrekkelijke gebruikerservaring.

3. Uitwerken modulaire websites

De websites van Faber Halbertsma Group zijn modulair gebouwd, als een blokkendoos. Zo ontwierp interaction design de blokken (componenten) waarmee de site kon worden opgebouwd. Door dit systeem konden we de websites niet alleen makkelijk in elkaar zetten, maar bleef ook de uniformiteit altijd beschermd. Er worden immers overal dezelfde blokken gebruikt. Ten slotte kan Faber Halbertsma Group de websites dankzij dit systeem in de toekomst ook eenvoudig onderhouden.

4. Realisatie

De realisatie van de websites voor de Faber Halbertsma Group is in handen geweest van onze partner Poort 80. Zij hebben het mogelijk gemaakt dat alle websites overzichtelijk beheerd kunnen worden in één CMS, Umbraco. Net als de bij de modulaire opbouw van de componenten is het hierdoor mogelijk om content die gebruikt wordt op meerdere sites, slechts op één centrale plek in te voeren.

Het resultaat

De corporate- en de 3 businessunitwebsites staan live. De laatste businessunitwebsites worden nu vertaald naar verschillende talen, gevuld en live gezet. Neem je ook een kijkje naar hoe het is geworden?

Websites
In een bureau zoek je een partij die zich ontfermt over jouw probleem, die het oppakt, omarmt en oplost. Bij Bikkelhart vonden wij naast vakkundige kennis en expertise bovenal gemotiveerde mensen die gestructureerd voor ons aan de slag gingen en goed doortimmerde websites hebben gerealiseerd. Het is een genot om zo samen te kunnen werken.
Faber Halbertsma Group beoordeelt Bikkelhart met een
9.3

Kennismaken?

Net als Faber Halbertsma Group hulp nodig bij het winnen van de online wedstrijd? De beste manier om erachter te komen of er een basis is voor een samenwerking, is door af te spreken onder het genot van een bakkie ambachtelijk gebrande koffie.

Afspraak maken?