Bright Day

Bright Day is hét techfestival van Nederland. Met behulp van verleidingstechnieken en funneloptimalisaties verbeterden wij samen met RTL de website. Resultaat? Meer kwalitatief websitebezoek, dus meer festivalbezoek. En? Uitverkocht!

Van klantreis naar kaartverkoop

Tijdens Bright Day staat Expo Haarlemmermeer een weekend per jaar vol met demonstraties, workshops, games en de nieuwste technologie. Onze taak? Een soepel verlopende klantreis op desktop en mobiel.
Op de homepage en programmapagina spelen we met verleidingstechnieken om conversie te stimuleren. En ben je eenmaal verleid om een ticket te kopen? Door een verbeterde flow gaat dat nu makkelijk én snel.

Brightday-logo-black-space-left

Verleidingstechnieken, funnel optimalisaties én een geweldige gebruikservaring

zorgen voor een grotere kaartverkoop

1. show, don't tell

Wil je een potentiële klant overtuigen? Laat dan zien wat je verkoopt. De belangrijkste pagina’s zijn in dat geval de homepage en het programma. De programmapagina werd opgefrist met buttons op grote fotoblokken en tijdstippen van de activiteiten. De USP’s, maar dan visueel. Ook werd de site responsive, zodat je vanaf ieder device, altijd en overal je kaartje kon kopen.

uitstraling-brightday

2. als één schaap over de dam is

In de customer journey pasten we verschillende verleidingsprincipes toe. Op de homepage kwam een grote button: “Al 50.000 bezoekers gingen je voor”. Cialdini’s social proof techniek. Hier deden we nog een schepje bovenop met een aftelkalender: urgentie. Op de ticketpagina kwamen balkjes met de hoeveelheid beschikbare kaarten: schaarste. Logo’s van samenwerkende partners zorgden voor autoriteit en dankzij een call to action op iedere pagina ging iedere bezoeker vliegensvlug naar die virtuele winkel.

verleidingsprincipes-brightday

3. optimaliseer de gebruikservaring

De verleiding heeft gewerkt: je moet en zal naar Bright Day. Het kopen van dat ticket mag dan niet te moeilijk zijn. Met behulp van een expert review, identificeerden we de belangrijkste uitvalstappen in het aankoopproces. Voor de ongeduldige gebruiker elimineerden we onnodige stappen in de funnel en toonden we de voortgang van het bestelproces. Ook speelden we in op de behoefte van de bezoeker. Door bijvoorbeeld een combideal voor volwassene met kind aan te bieden werd Bright Day een uitje voor jong en oud.

social-proof-brightday

4. een slim mediabudget

Heel mooi deze verbeteringen, maar mensen moeten ze dan wel zien. Er moet traffic naar de website. Om effectief te adverteren is inzicht nodig in de performance per kanaal. Daarom ontwikkelden we een vast format dat door het RTL team wekelijks kon worden gemonitord. Hiermee kon het team zelfstandig controleren via welke kanalen de meeste traffic binnenkwam, het budget slim uitgeven en zo optimaal benutten.

constante-ervaring

het resultaat

In de periode dat wij te hulp schoten, steeg de conversieratio op de Bright Day website aanzienlijk. We behaalden de targets voor de kaartverkoop. Ook boden we RTL, met een format, de regie over het mediabudget. Ten slotte hebben we bruikbare inzichten verzameld, die niet alleen geschikt zijn voor Bright Day 2019, maar ook voor allerlei andere evenementen!

resultaat-brightday

in cijfers

Dit zijn de resultaten in cijfers:

Conversie

+22%

Uitverkochte flights

5

Bezoekers

22.500

bedankt voor de samenwerking!

Dank team Live Entertainment, RTL Marketing en Bright!

Meer tickets verkopen?

Net als Brightday hulp nodig bij het winnen van de online wedstrijd? De beste manier om erachter te komen of er een basis is voor een samenwerking, is om af te spreken onder het genot van een bakkie ambachtelijk gebrande koffie. Neem contact op met Laurens Hutten via laurens@bikkelhart.com of telefonisch via 020-7718235.

Maak een afspraak