bijbouwe

Case

bijBouwe - de eerste online hypotheek, zónder bank.

bijBouwe is de eerste online hypotheekverstrekker in Nederland die het voor consumenten mogelijk maakt om buiten de bank om een hypotheek volledig online af te sluiten! Bikkelhart is gevraagd om het online fundament te creëren.

Van complexiteit naar eenvoud

Het bestaande proces van een hypotheekaanvraag, voor de klant vaak langzaam en frustrerend, moest veel beter kunnen en belangrijk: voordeliger.

De million dollar question die de klant wil weten, ‘kan ik een hypotheek krijgen’, wordt doorgaans bij banken pas aan het einde van het traject beantwoord.

Onze eerste uitdaging was een funnel ontwerpen waarbij klanten binnen 10 minuten met zekerheid weten hoeveel ze kunnen bieden op een specifiek huis, met daarbij de garantie dat het geld ook daadwerkelijk beschikbaar is wanneer de onderhandelingen positief uitpakken.

Binnen 10 minuten weet een klant met zekerheid hoeveel hij kan bieden

Bieden zonder voorbehoud van financiering met het hypotheek aanbod

Hypotheekaanvraag

Voor een hypotheek is controle van veel gegevens noodzakelijk. De klant dient deze gegevens aan te leveren en te onderbouwen met documenten. Dit is een van de grootste pijnpunten in het "oude" hypotheekproces: je geeft je hele "schoenendoos" met administratie aan een adviseur en hoopt er het beste van. Vervolgens blijkt na een aantal weken dat een document ontbreekt. Oh, en op dat document ontbreekt toch nog een stempel...

Als oplossing is hiervoor het actiecentrum ontworpen. De klant heeft realtime inzicht in de benodigde gegevens en documenten voor zijn eigen aanvraag en kan dit zelf invullen en uploaden. Vervolgens is realtime de status van ieder document en de totale aanvraag zichtbaar. Zo eenvoudig is het aanvragen van een hypotheek nog nooit geweest.

Koppeling systemen

Om het aanvraag proces volledig geautomatiseerd aan te kunnen bieden is een solide technische basis nodig.

Onze informatie analisten hebben hun bijdrage geleverd om met alle betrokken systemen en partijen te bepalen op welke manier alle benodigde systemen het beste met elkaar in verbinding gebracht moesten worden. In samenwerking met partner Novusoft en een aantal andere partijen is vervolgens het volledige landschap gerealiseerd.

Iedere bezoeker optimaal bedienen

Nu de site live is, is het uiteraard zaak om zoveel mogelijk (relevante) bezoekers naar de site te krijgen. En misschien nog wel belangrijker, iedere bezoeker zo optimaal mogelijk te helpen door het aanbieden van de juiste content op het juiste moment door het toepassen personalisatie met behulp van BlueConic.

De eerste recensies zijn zeer positief met een gemiddeld waarderingscijfer van 8.7!

“Het team van Bikkelhart is deskundig en effectief, maar het is het persoonlijke commitment en enthousiasme dat ze in hebben gebracht in het neerzetten van de eerste online hypotheekvertrekker dat echt het verschil heeft gemaakt! ”
Bouwe Kuik – Co-Founder en CEO bijBouwe
bijBouwe beoordeelt Bikkelhart met een
8,7

Kennismaken?

Net als bijBouwe hulp nodig bij het winnen van de online wedstrijd? De beste manier om erachter te komen of er een basis is voor een samenwerking, is om af te spreken onder het genot van een bakkie ambachtelijk gebrande koffie.

Afspraak maken?