Bezoekers identificeren? Zo doen we dit met Vilans

“Hoeveel van onze websitebezoekers zijn bestuurders van zorgorganisaties?”

Met deze vraag klopte Vilans, het kenniscentrum voor langdurige zorg, bij ons aan. Het antwoord vinden wij op 2 manieren.

Identificatie op 2 manieren

De content op de website van Vilans is bedoeld voor zorgorganisaties en met name bestuurders hiervan. Maar bereiken de artikelen deze doelgroep wel? Wij komen hierachter door het profiel van de websitebezoeker te identificeren op 2 manieren: met surveys en op basis van surfgedrag. In surveydialogen vragen we de bezoeker zelf wie hij of zij is. Het surfgedrag wordt geanalyseerd met een puntensysteem en traffic afkomstig van verwijzende websites.

vilans-logo

Hoeveel websitebezoekers zijn bestuurders van zorgorganisaties?

Identificatie door middel van surf- en surveygedrag.

1. Surveydialogen voeren

We gebruiken drie verschillende surveydialogen om achter het profiel van de bezoeker te komen:

1.Exit-intent
Wanneer je de website verlaat krijg je een pop-up. Deze Exit intent-dialoog vraagt je in welke rol je werkzaam bent.

2. Verder lezen?
Het grootste deel van de websitebezoekers leest artikelen van Vilans. Hier spelen we slim op in. Wil je na de eerste alinea verder lezen? Dan moet je ook vertellen wat jouw functie is.

3. Vilans Monitor
Met deze laatste dialoog peilen wij je mening over Vilans. Na twee laagdrempelige vragen komen we wederom met de hamvraag: wat doe je voor werk? Ook leuk: hierbij zien we dat 95% van de deelnemers en 99% van de bestuurders tevreden is over de organisatie.

Vilans-dialogen

2. Punten scoren

We analyseren het surfgedrag van de bezoeker met een scoringsysteem. Hoe? Elke click of actie staat gelijk aan een aantal punten. En bij bepaalde handelingen scoor je hoger. Kijk je bijvoorbeeld naar de pagina van ‘Relatiedag 2018’? Dan krijg je 4 punten. Heb je 7 punten of meer? Dan hebben we genoeg bewijs om aan te nemen dat je bestuurder bent.

Verwijzende websites
Sommige bezoekers komen via verwijzende websites bij Vilans terecht. Enkele van deze websites wordt alleen gebruikt door bestuurders. Kom je van een van deze sites vandaan? Dan weten wij dat je bestuurder bent.

Vilans punten

Uitstekende resultaten

Behalve veel geïdentificeerde bestuurders hebben we in de Vilans Monitor ook een laagdrempelige manier gevonden om de mening van gebruikers te peilen. Daarnaast verkrijgen we niet alleen data van bestuurders, maar ook van andere bezoekers. De belangrijkste cijfers na 3 maanden:

Geïdentificeerde bestuurders

7.500+

Overige profielen geïdentificeerd

3.100

Tevredenheidsscore

99%

bedankt voor de samenwerking!

Voor het identificeren van bezoekers hebben we intensief samengewerkt met het online team van Vilans. Daarbij koppelden we de website aan BlueConic.

Kennismaken?

Net als Vilans hulp nodig bij het winnen van de online wedstrijd? De beste manier om erachter te komen of er een basis is voor een samenwerking, is om af te spreken onder het genot van een bakkie ambachtelijk gebrande koffie. Neem contact op met Laurens Hutten via laurens@bikkelhart.com of telefonisch via 020-7718235.

Afspraak maken?