Artikelen

Vreemde tijden

We zijn 1e in de Emerce 100. Ok. Maar wat een vreemde tijd om zo’n prijs te winnen. Aan de ene kant prachtig nieuws natuurlijk, maar tegelijkertijd ook wel lastig. Want is dat nou iets om groots te gaan vieren op dit moment? Terwijl we allemaal thuis zitten en iedereen wel iemand heeft om wie hij zich zorgen maakt? Dat voelt eerlijk gezegd wat ongepast. En toch wil je het moment ook niet stilletjes voorbij laten gaan. Want we mogen er ook best trots op zijn…

Het zijn inderdaad vreemde tijden. Alhoewel werken vanuit huis voor ons misschien minder onwennig is dan voor andere beroepen – we leveren tenslotte digitale producten en we werken al vaak ‘op afstand’ – is de situatie natuurlijk heel anders. Het contact met klanten verloopt enkel nog via calls en videobellen. Workshops en inspiratiesessies voelen opeens ‘gênant’ of vragen een andere voorbereiding en mindset. Grote redesign projecten worden vanaf zolderkamers opgeleverd en optimalisatie werkzaamheden vanaf het balkon uitgevoerd. Want juist in deze tijd is de app, de website of de online winkel van onze klanten belangrijker dan ooit.

Chat café

Maar vooral het onderlinge contact met elkaar wordt ontzettend gemist. Want wij zijn een hecht team, wij bikkels. We zijn gewend aan samen optrekken, samen knallen, samen brainstormen, samen werken. Gelukkig komen op dit soort momenten ook altijd weer hele creatieve oplossingen tevoorschijn. Zoals het game-platform Discord, dat we nu als een soort chat café gebruiken om de kantoorsfeer van geluiden en gebabbel om je heen zo goed mogelijk na te bootsen. En de weekly stand-ups die we via Zoom doen, zodat we elkaar op de hoogte kunnen houden van hoe het gaat.

En in die context word je dan 1e in de Emerce 100 …

Trots

Dus ja, we zijn trots dat onze klanten ons weer op 1 hebben gezet. Want dat is het meest waardevolle aan de Emerce 100. Niet de lijstjes, niet de LinkedIn en Facebook berichten met juichende collega’s, niet de dikke gidsen die overal in een la verdwijnen. Maar het feit dat het een blijk van waardering is van onze klanten. En daar willen we ze graag voor bedanken!

En dan is het nu ook gewoon weer verder. Met de spreekwoordelijke riemen. En met onze gedachten – óns hart – toch vooral ook bij degenen waar het op dit moment gewoon minder goed gaat. Want zij hebben echt een hart onder de riem nodig.

Vorig artikel
Artikelen

UX writing: schrijven voor je gebruikers

Data & AI

De zoektocht naar dé definitie van artificial intelligence

Volgend artikel