Sluit

Wij antwoorden meestal binnen 48 uur!

UX Research

UX staat voor User Experience. Met UX Research doen we onderzoek naar de behoeftes, verlangens en frustraties van de gebruiker. Met de resultaten van het onderzoek maken we een zo goed mogelijke match tussen gebruiker en design. Dan krijg je een optimale klantbeleving en online succes voor jouw organisatie.

Onze aanpak

UX research: van korte surveys en card sorting tot diepte-interviews en uitgebreide gebruikerstesten. Voor al deze onderzoeken geldt: ze helpen om de gebruiker beter te begrijpen. Wist je dat je met maar 5 gebruikerstests al 80% van de problemen van een design oplost?

Het proces

  • Het begint met het bepalen van de onderzoeksvraag. Wat is het probleem wat je wilt onderzoeken of wat is het doel dat je wilt bereiken? 
  • Op basis van de onderzoeksvraag kiezen we een onderzoeksmethode die we het beste kunnen toepassen om een antwoord op de vraag te krijgen. Wil je inzicht in cijfers van gebruik? Dan is een kwantitatief onderzoek passend. Of zoeken we juist naar inzichten in motivatie, verwachtingen en gedachten? Dan kiezen we voor een kwalitatief onderzoek.
  • Aan de hand van die keuze maken we gezamenlijk een plan van aanpak om het onderzoek op te stellen. Wij kunnen alle facetten van het onderzoekstraject faciliteren: van het werven van respondenten tot het houden van interviews.
  • Aan het eind van elk traject leveren we een uitgebreide rapportage op met inzichten, conclusies en aanbevelingen.
Direct contact opnemen met een UX Specialist
domein-ux-research
Zo ziet het verwerken van de feedback van een remote moderated usability research eruit
Onze diensten
Het ene onderzoek past beter bij jouw vraag dan dan de ander. Daarom bieden wij verschillende onderzoeksvormen aan.
Usability testing

We leggen designs voor aan (jouw) gebruikers. Hoe wordt je product of service ervaren? Dit onderzoek levert enorm waardevolle input op om een verbeterslag te maken op je huidige of nieuwe design. 

Interviews & focusgroepen

Je product of service in detail uittesten? We organiseren 1-op-1 interviews of focusgroepen waarin we vragen naar motivatie, verwachtingen en behoefte. Wat gaat er goed en wat kan beter?

Data & Analyse

Een laagdrempelige manier van gebruikersonderzoek waar veel van onze disciplines (UX, CRO en Copywriting) samenkomen. We gebruiken uiteenlopende methodes zoals heatmaps, A/B-testen en online surveys om de gebruiker beter te leren kennen en hun gedrag te analyseren.

Cases met UX Research

Waar optimaliseren en ontwerpen écht samenkomen

Bekijk meer cases
Heb je een vraag over onze expertise?

Emiel is onze Creative Director en helpt je graag verder!

Zet jezelf in zijn agenda

Mooie merken waar we voor werken

GVB
Hema
pathe
InShared
engie
hypotheker
Logo_Hiltermann_Lease
leaseplan-logo-full
new10
GVB
Hema
pathe
InShared
engie
hypotheker
Logo_Hiltermann_Lease
leaseplan-logo-full
new10