Sluit

Wij antwoorden meestal binnen 48 uur!

UX Research

Usability Onderzoek

Bij Bikkelhart geloven we pas dat iets goed is, als het getest is. Daarom zijn (design)projecten bij ons niet compleet zonder een usability test. Hiermee testen we de gebruiksvriendelijkheid van je design en in hoeverre deze aansluit op de wensen en verwachtingen van je gebruikers.
Plan een kennismaking

Wat is de CRO Challenge?

Met de CRO challenge daag je onze CRO specialisten uit om bijvoorbeeld je aanmeldflow te optimaliseren of een belangrijke landingspagina te verbeteren. Op ons kantoor of online pitch je jouw uitdaging. Onze CRO specialisten doen in tweetallen een uur lang waar ze goed in zijn: moeilijke problemen oplossen met slimme optimalisaties. Als afsluiting presenteren ze hun ideeën en ga jij met een flinke dosis inspiratie de (digitale) deur uit!

Voorbeelden van digitale uitdaging:

 • De onboarding van een app
 • Het optimaliseren van een belangrijke landingspagina
 • Het verhogen van conversie op je productpagina

Mooie merken waar we voor werken

GVB
Hema
pathe
InShared
engie
hypotheker
Logo_Hiltermann_Lease
leaseplan-logo-full
new10
GVB
Hema
pathe
InShared
engie
hypotheker
Logo_Hiltermann_Lease
leaseplan-logo-full
new10

Het belang van usability testing

Usability tests zijn tests waarbij we designs uittesten door ze voor te leggen aan (jouw) gebruikers. Ons doel is namelijk om een zo goed mogelijke match tussen de gebruiker en het design te maken. Door tijdens usability tests naar ze te luisteren en van ze te leren kunnen we dit ook echt realiseren en de designs aanpassen waar nodig. Wat maakt jouw gebruiker blij en waar liggen de frustraties? Dit weten we niet zonder het daadwerkelijk aan de gebruiker te vragen. Daarom geloven we bij Bikkelhart pas dat iets goed is, als het getest is.

UB-testremote
Heatmap-Example
Joa
UB-testremote
Heatmap-Example
Joa

Deze bedrijven gingen je voor

GVB
ics-logo
Logo_ardanta-1
logo-sazas-new
dpgmedia
GVB
ics-logo
Logo_ardanta-1
logo-sazas-new
dpgmedia
Voor elk project een passende usability test
Elk project is anders. Daarom bieden we 3 verschillende testen aan, zowel online als op locatie. Welke test geschikt is, hangt af van je project en hetgeen je wilt testen. Twijfel je welke test het meest geschikt is voor jouw project? Onze online strateeg Alida helpt je graag met kiezen.
Unmoderated online usability test

Bij deze vorm van testen bekijkt de respondent de designs vanuit huis. Aan de hand van een vragenlijst doorloopt de respondent zelf de designs. De acties, antwoorden en de statistieken zijn online toegankelijk via UsabilityHub. Naderhand bundelen we alle bevinding om de designs te optimaliseren.

Relevant voor jou als:
 • Je aard van de vragen eenvoudig is
 • Je slechts een klein aantal vragen hebt
 • Je weinig tot geen interactie met kandidaat nodig hebt
 • Je veel respondenten in korte tijd wilt
Moderated online usability test

Bij de moderated online usability test videobellen de interviewer en de respondent en lopen ze samen de designs door. Deze sessies zijn online bij te wonen, zodat je zelf ziet welke keuzes de respondent maakt. Naderhand bundelen we alle bevinding om de designs te optimaliseren en krijg je een videocompilatie met de belangrijkste uitspraken.

Relevant voor jou als:
 • Je aard van de vragen iets ingewikkelder is
 • Je veel interactie met de respondent nodig hebt
 • Fysieke aanwezigheid van respondenten overbodig is
 • Je een test met meer diepgang wilt
Moderated usability test op locatie

Bij deze test zijn de respondent en de interviewer fysiek aanwezig op een gewenste locatie en lopen samen de designs door. Als klant ben je van harte welkom om op de locatie aanwezig te zijn, maar online meekijken is ook een optie. De sessies worden opgenomen. Je ontvangt een lijst met bevindingen en een video met de belangrijkste uitspraken om de designs te optimaliseren.

Relevant voor jou als:
 • Je een vrij groot aantal vragen hebt
 • Je veel interactie met de respondent nodig hebt
 • Je doelgroep online niet zo goed de weg weet
 • Je een test met meer diepgang wilt

Waarom een onderzoeksbureau overbodig is

Voor ons zijn designprojecten niet compleet zonder een usability test. Omdat het sneller, handiger en net zo goed is, voeren we deze testen al 10 jaar zelf uit voor onze klanten. Extra voordeel: de designers die aan het project werken, kijken mee en voeren de optimalisaties direct door. Omdat we een bureau met verschillende disciplines zijn, haken we ook een online conversie specialist en een copywriter aan. Wil je een design laten testen dat niet door ons is ontworpen? Ook daarbij helpen we graag!

Wij ontwerpen en optimaliseren

Onze methode is een beetje zoals Yin & Yang. Ontwerp én optimalisatie. Vernieuwen én verbeteren. Bij ons is het nooit of, maar altijd én. We combineren ontwerp en optimalisatie, mixen creativiteit met data en halen samen het maximale uit jouw marketingbudget.

Ontdek meer
Ontdek meer
image 18

Download de Usability test beslisboom

arrow
Kom in een aantal simpele vragen erachter of testen waardevol is voor jouw product of website!

Daarom gebruik je usability testing

1
Wij regelen alles

Van het klaarzetten van de juiste software voor online tests tot het schrijven van het interviewscript... Wij regelen alles tot in de puntjes.

2
Ervaren researches

Met ons team dat gespecialiseerd is in UX research en usability testing weten we goed hoe we de gebruiker moeten interviewen.

3
Rapportage op maat

Na afloop van een usability test leveren we een rapportage aan op maat. Daarin staan alle bevindingen die organisatiebreed relevant en leerzaam zijn.

Online vs. op locatie

Steeds vaker voeren we usability testen niet op locatie, maar online uit. Doordat de respondenten bij een online test gewoon thuis op de bank zitten, zijn ze sneller op hun gemak. Ook is er minder afleiding en meer focus doordat iedereen via een eigen scherm meekijkt. Benieuwd naar alle verschillen? In deze blog lees je waarom Bikkelhart designers Lisa en Paul online usability testen net zo goed vinden als (en misschien zelfs beter dan) een test op locatie.

lees de blog
lees de blog

Meer user research nodig?

Naast usability testing hebben we natuurlijk ook andere user research expertises. Denk bijvoorbeeld aan gebruikersfeedback ophalen via tools en het analyseren van data.

Die gebruiksvriendelijke wireframes kunnen wij natuurlijk ook doorvertalen naar een mooi visueel design. Benieuwd naar wat we voor je kunnen maken? Neem dan eens een kijkje op onze pagina over visual design.

Klantreizen die wij verbeterd hebben

Waar optimaliseren en ontwerpen écht samenkomen

Bekijk meer cases

Daag ons uit!

evelienmetboek
We antwoorden meestal binnen 48 uur!

We antwoorden meestal binnen 48 uur!