Interviews

Salesforce: de Ferrari onder de ESP’s

Als E-mail Service Providers auto’s zouden zijn, is Mailchimp de betrouwbare, gebruiksvriendelijke Volkswagen en Salesforce de Ferrari. Salesforce is gaaf, flitsend en geeft je status. Kortom: iedere marketeer wil het. Maar waarom eigenlijk? In een interview met onze Business Analist Nathalie proberen we er voor je achter te komen.

Even voorstellen

Nathalie werkt al bijna 6 jaar bij Bikkelhart als Business Analist en deed de afgelopen jaren steeds meer met marketing automation. Na haar studie is Nathalie eigenlijk meteen de wereld van e-mail ingerold. Mailchimp, Copernica, Sharpspring, Tripolis, Clang, Campaign Monitor, HubSpot… Er zijn weinig ESP’s waar Nathalie geen e-mails, flows en gepersonaliseerde klantreizen in kan maken. Ook is Nathalie dé Salesforce-specialist van Bikkelhart. 

Salesforce? Sales Cloud? Of toch Marketing Cloud?

We noemen Salesforce niet voor niks een Ferrari. Een Volkswagen en een Ferrari brengen je allebei van A naar B. Toch is er een verschil. Ook Salesforce is op het eerste gezicht vergelijkbaar met de meeste uitgebreide ESP’s. Alleen hangt er een flink prijskaartje aan. Waarom is dat zo?


Laten we beginnen met een korte uitleg. Nathalie: “Ik heb gemerkt dat als je Salesforce zegt, mensen vooral aan Sales Cloud denken.” Naast Sales Cloud, biedt Salesforce ook Marketing Cloud, Service Cloud en nog een handvol aan andere oplossingen. Nathalie: “Het meest effectief is vaak een samenwerking tussen Sales Cloud en Marketing Cloud. Dat is ook hoe we het bij Leaseplan en New10 hebben aangepakt. Marketing Cloud ontvangt data vanuit andere tools, bijvoorbeeld vanuit BlueConic of Salesforce of elk ander CRM. Door zowel Sales Cloud als Marketing Cloud te gebruiken, maak je eenvoudig taken voor sales aan als iemand een mail al 3 keer heeft geopend, maar nog niks heeft gekocht.” Bij Leaseplan en New10 was Nathalie verantwoordelijk voor het inrichten en het automatiseren van de mailflows, waaronder een grote campagne om ervoor te zorgen dat meer klanten van Leaseplan hun contract verlengden.

"Het meest effectief is vaak een samenwerking tussen Sales Cloud en Marketing Cloud." - Nathalie

Salesforce versus HubSpot

“Welke tool is het beste?” vragen onze klanten vaak. Voor ons marketing- en salesteam werkt HubSpot heel goed, maar dat betekent niet automatisch dat we deze tool ook voor al onze klanten op #1 zetten. Welke tool wanneer het meest geschikt is, hangt af van de klant, de wensen van de klant en van de situatie. Salesforce is, zoals de naam al verklapt, in de basis gebouwd als sales tool. HubSpot is juist begonnen als marketing tool. Hierdoor heeft Salesforce iets meer mogelijkheden op het gebied van sales, en HubSpot iets meer op het gebied van marketing. Nathalie: “Salesforce, en dan nu even specifiek Marketing Cloud, is heel uitgebreid. Je hebt heel veel vrijheid, maar je moet wel de taal kennen. Ze werken met AMPscript. Je gaat dus al snel de code in. Als je dat eenmaal onder de knie hebt, kan je echt alle kanten op. HubSpot is een stuk gebruiksvriendelijker omdat je bijna niet hoeft te coderen, maar daardoor soms ook beperkter.”

"Je hebt in Salesforce veel vrijheid, maar gaat al snel de code in." - Nathalie

Wanneer kies je voor Salesforce

Er is in Salesforce dus veel mogelijk, maar daar hangt wel een flink prijskaartje aan. Wanneer is de prijs het aanschaffen nou echt waard? Nathalie: “Wat onze klanten die Marketing Cloud gebruiken gemeen hebben, is dat hun systemen al gekoppeld waren aan  Salesforce of een ander uitgebreid CRM systeem. Ze zochten vooral een tool om e-mails te versturen en flows te automatiseren. Als je al een uitgebreid CRM hebt, ga je dat natuurlijk niet opnieuw bouwen in een andere tool zoals HubSpot. Ook is Salesforce vooral voor organisaties met een grote database aan klantdata interessant.”

Een Ferrari zonder coureur

Je kan wel met een blitse Ferrari aan de start verschijnen, maar zonder goede coureur win je de wedstrijd natuurlijk niet. Hetzelfde geldt voor Salesforce. Alleen met een goed team, til je met Salesforce en Marketing Cloud jouw e-mails, flows en klantreizen naar een hoger niveau. Door de relatief kleine community in Nederland zijn specialisten hier schaars. Gelukkig heeft Nathalie nog een Salesforce bucketlist! Zoek jij iemand om Salesforce van begin tot eind te laten implementeren? Of wil je een flow inrichten met e-mail, telefoon én social media? Stuur Nathalie dan sowieso even een berichtje, deze twee activiteiten staan namelijk hoog op haar wishlist. Voor alle andere Salesforce-gerelateerde vragen en opdrachten mag je natuurlijk ook altijd bij Bikkelhart aankloppen.

Door: Liset de Boer

Online Copywriter

liset@bikkelhart.com | linkedin

Vorig artikel
Interviews

Is Nederland klaar voor nieuwe ESP Maileon?

Artikelen

Pop-ups: irritant of effectief?

Volgend artikel