Interviews

De Baltic Sea Circle Rally, het reisverhaal van bikkel Nathalie

Een jaar geleden (augustus 2018) hebben we ons ingeschreven voor de Baltic Sea Circle Rally. Lees in dit interview hoe we hierbij zijn gekomen en hoe we het hebben ervaren.

Wat is de Baltic Sea Circle Rally?

De noordelijkste avonturenrally ter wereld, een roadtrip rond de Baltische Zee. Van Groningen naar Groningen via de Noordkaap. 

Hoe kwamen jullie op het idee om mee te doen?  

Het begon eigenlijk een beetje als een grap. Henk-Jan (mijn vriend) was aan het kijken voor motortripjes die we konden gaan maken die zomer. Toen kwam hij een advertentie tegen van de Baltic Sea Circle Rally. Die liet hij aan mij zien en vroeg: en? Zoiets kunnen we ook doen?

Hij begon zelf al te lachen, waardoor ik dacht: dit is bluf. “Ik ga wel mee”, antwoordde ik. Ik had zoiets van, hij komt wel vaker met dit soort dingen en dit is vast niet iets wat echt gaat gebeuren. Het zaadje was wel geplant, zonder dat we het wisten gingen we los van elkaar meer informatie zoeken over de trip. Een week later vroeg hij: “Zullen we het echt gaan doen? Op de motor?”

Zullen we het echt gaan doen? Op de motor?

Wat waren de eerste reacties op jullie plannen? 

Waarom een rally en hoezo op de motor? Mensen vonden het gevaarlijk, geen vakantie en gekkenwerk. We hebben ook wel een paar keer ‘te gek’ gehoord, maar dan in de positieve zin.

Waarom een rally en hoezo juist deze? 

Ten eerste is een strandvakantie niks voor ons. Onze vakanties zijn altijd wat avontuurlijker, zo hebben we de Nordcoast 500 (rondje hooglanden in Schotland) gereden en weekendjes in de woestijn in Oman doorgebracht. Een rally paste prima in dit straatje. Daarnaast heeft deze rally de regel dat je minimaal 750 euro in moet zamelen voor een goed doel. Tot slot moest je de tocht in 18 dagen volbrengen, ondertussen opdrachten doen en dat zonder snelweg en gps, maar met een minimaal 20 jaar oud voertuig.

Roadtrippen, doen wat je leuk vindt én een bijdrage leveren aan een goed doel: dat sprak ons aan.

Waarom op de motor?

Waarom niet? Ik heb niet voor niets mijn motorrijbewijs gehaald. Ik wilde deze al voor ik mijn autorijbewijs had. Als ik filmpjes voorbij zie komen van mensen die op de motor toeren heb ik zoiets van: dat wil ik ook! Op een motor ben je vrijer, sta je meer in contact met de natuur/omgeving en het is spannender. Henk-Jan heeft dit net zo, dus daarom wilden we op de motor.

Eindstand Motorpech:
Nathalie: 5 Henk-Jan: 1

Hoe kies je een goed doel uit?

In het begin hadden we ook nog geen idee welk doel we moesten kiezen. Dit veranderde toen we tijdens de kerstvakantie in het ziekenhuis zaten en vervelend nieuws kregen. Gelukkig is alles goed afgelopen, maar hierdoor werd de keuze voor een goed doel wel veel makkelijker. Het werd KiKa. Deze ervaring maakte het gevoel van de trip voor mij ook anders. We waren iets leuks aan het plannen waar we naartoe konden leven en waarbij we lekker met zijn tweeën weg konden. 

Hoe reageerde Bikkelhart op je plannen?

In februari vertelde ik op de maandelijkse zeepkist via een filmpje wat we van plan waren en dat we voor KiKa gingen rijden. Dat kwartaal hadden we een game gekoppeld aan de kwartaaldoelstellingen, waarbij we geld ophaalden voor een goed doel. Heel toevallig was dit hetzelfde doel als ons doel, KiKa. Wat ik heel tof vond, was dat Johan meteen opstond en zei: “Alles wat wij binnenhalen gaan we via jullie doneren.” Met iedereen hebben we ervoor gezorgd dat alle 16 doelstellingen gehaald werden en zo hebben we flink wat euro’s bij elkaar geslagen op een boksbal (onderdeel van de game). Daarnaast hebben we een maand lang voor elk potje tafelvoetbal €0,50 per persoon betaald. Het was echt mooi om te zien dat iedereen zich had ingezet en dankzij al mijn collega’s hebben Henk-Jan en ik bijna €5.500 mogen doneren aan KiKa. 

En, hoe was de reis? Zoals je had verwacht?

NEE. Het was een geweldige ervaring maar compleet anders dan verwacht. Voor we begonnen dacht ik: leuke weggetjes zoeken, veel offroad gaan en bezig zijn met de opdrachten. De realiteit was dat we door de pech met de motor geen tijd konden besteden aan de opdrachten. Dat was heel jammer. We waren zeker in het begin meer bezig met de motor zelf en we moesten niet te ver achter raken. Daardoor ga je anders je route bepalen. We hebben zeker leuke wegen gereden, maar je maakt heel bewust keuzes zodat je niet nog tot in de nacht hoeft door te rijden. Een kleinere weg met meer bochten nemen en zo 2 uur langer onderweg zijn? Of toch maar niet? 

Het mooiste aan deze rally is dat op de groepsfoto in het begin allemaal onbekenden van elkaar staan. Als ik nu terugkijk naar die foto staan er vrienden op en heb je iets met elkaar meegemaakt waardoor die band altijd zal blijven. 

Door: Nathalie Jansen

Marketing Automation Specialist

nathalie@bikkelhart.com | linkedin

Vorig artikel
Artikelen

Verbeter je gebruikerservaring met micro-animaties

Uncategorized

Bikkelhart is going to use DigitalCX from CX Company for conversational commerce applications

Volgend artikel