data_ai

Data & AI

Data & AI verandert niet alleen onze manier van werken. Het verandert ook de verwachtingen van klanten. Websitebezoekers verwachten een gepersonaliseerde, geautomatiseerde en geoptimaliseerde ervaring. Maar hoe begin je met AI?

Dit kwartaal staat bij Bikkelhart in het teken van Data & AI voor conversie

Data&AI

Computers die denken als mensen

We maken bijna elke dag gebruik van artificial intelligence (AI), ook wel kunstmatige intelligentie (KI) genoemd. AI is het concept waarbij computers, machines en robots ‘denken als mensen’. Gepersonaliseerde suggesties op Netflix, virtuele assistenten als Siri en aankoopvoorspellingen op basis van eerder koopgedrag zijn hier voorbeelden van. Het ultieme doel van AI is om een machine te maken die net zo slim, of zelfs slimmer is dan een mens.

Machine learning is een tak van AI waarbij machines leren van bestaande kennis. De machines reageren op data of impulsen uit de omgeving en herkennen patronen. Ze leren van hun eigen fouten en gebruiken bestaande data om onbekende data te kunnen voorspellen.

Machine, Deep & Artifical Learning
Workshops

Waarom data & AI inzetten voor conversie?

Wij geloven dat conversie altijd beter kan, door continu te personaliseren, testen en optimaliseren. Machine learning maakt dit proces eenvoudig en kostenefficiënt.

6 voorbeelden van hoe je conversie verhoogt met AI

  • Product recommendation
  • FAQ/Chatbot analyse
  • Email sent time optimization
  • Email open time recommendation
  • RFM based next actions
  • A/B testing

O.a. deze klanten profiteren dagelijks van het gebruik van Algoritmes voor het optimaliseren van hun klantreizen:

Allsecur
Allsecur beoordeelt Bikkelhart met een
8,2
     
WageningenUR
WageningenUR beoordeelt Bikkelhart met een
8,8
     
bijBouwe
bijBouwe beoordeelt Bikkelhart met een
8,7
     
Suzuki
Suzuki beoordeelt Bikkelhart met een
9,1
     
HEMA
Hypotheker

Conversie verbeteren met AI

Ben je benieuwd wat AI allemaal voor jou kan betekenen? Download nu gratis de whitepaper 'Conversie verbeteren met AI - 6 praktische voorbeelden'

al 68 mensen hebben de whitepaper aangevraagd

Blog: de definitie van AI

Vraag je drie marketeers naar hun definitie van artificial intelligence, dan is de kans groot dat je drie verschillende antwoorden krijgt. In onze blog ‘De zoektocht naar dé definitie van AI’ duiken we in deze definities en sluiten we af met wat wij verstaan onder machine learning en artificial intelligence.

Lees de blog
Machine, Deep & Artifical Learning

Klanten over Bikkelhart

We stuurden het team van Bikkelhart met een flinke uitdaging op pad: 'Realiseer in een paar weken tijd een oplossing voor het effectief genereren van rijkere leads in het segment 5-25 auto’s.’  Met de prettige, doortastende en pragmatische manier van samenwerken, realiseerden we samen de Zakelijk Rijden check. Binnen de tijd en met het beoogde resultaat.
Niels van der Heijden, Manager Digital Marketing - LeasePlan Nederland

Jouw data ook maximaal inzetten voor hogere conversie?

Slimme voorspellingen, automatisering en relevante aanbevelingen: het kan allemaal met AI. Sparren over de mogelijkheden? Ralph helpt je graag op weg via ralph@bikkelhart.com of telefonisch via 020-7718235.

61 klanten beoordelen Bikkelhart met gemiddeld een
8,4