Sluit

Wij antwoorden meestal binnen 48 uur!

Branding

Pathé Redesign

“Hoe kunnen we beleving aan onze website toevoegen zonder hierbij de conversie uit het oog te verliezen?”

Met deze vraag ging Pathé naar een aantal bedrijven, waaronder Bikkelhart.
Nu is conversie en alles wat daaromheen hangt ons helemaal niet vreemd. En met een merk als Pathé is er natuurlijk inspiratie genoeg te halen als het op beleving aankomt.

oog

Over ons voorstel kunnen we niks vertellen (“It’s classified. I could tell you, but then I’ll have to kill you”), alleen dat het iets met de visuele impact en de zintuiglijke ervaring van een bioscoopbezoek te maken had, waar ook nog eens een sterk verkoopverhaal in verweven zat. En dat we de pitch gewonnen hebben natuurlijk :) En toen zijn we aan de slag gegaan.

De eerste pagina die we hebben opgepakt is de filmpagina. In de customer journey een hele belangrijke, omdat deze pagina alle informatie bevat om een beslissing te maken en van hieruit ook het meeste bezoek naar de funnel gaat.

1. Eerste indruk eerst

Een bioscoop is in de eerste plaats een visueel medium. De eerste visuele impact op de website is daarom het allerbelangrijkst. Om dit effect te bereiken laten we een still uit de film zien die het volledige beschikbare scherm in beslag neemt.

2. De kunst van het weglaten

Om die still zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen, is alle overbodige informatie weggelaten: slechts één knop die direct naar de ‘tijden & tickets’ gaat, de filmtitel en de filmposter zijn toegevoegd aan de interface. De navigatiebalk is hiervoor half transparant gemaakt, om zoveel mogelijk van het scherm te benutten. Alleen een play-knop die toegang geeft aan de trailer, een visual scroll cue en de mogelijkheid om de film aan je favorietenlijst hebben we nog toegevoegd.

 

3. Mobile First

Als je voor een merk als Pathé aan de slag gaat, is de verleiding groot om direct met het grootste scherm, het desktop-formaat, te beginnen. Maar uit de cijfers blijkt dat meer en meer bioscoopbezoeken geboekt worden via een mobiel. Daarom hebben we ervoor gekozen om de pagina eerst voor mobiel te ontwerpen. Dit geeft als bijkomend voordeel dat je als ontwerper eerst focust op de functionaliteiten en hiërarchie van de pagina.

mockup2
Untitled design (9)

MBTI als verhaalopbouw

Een goede film kan niet zonder een sterk verhaal, en zo is het ook met websites. Daarom hebben we gebruikgemaakt van het MBTI model om de pagina’s op te bouwen: snelle, intuïtieve bezoekers worden eerst bediend. Voor de bezoeker die meer informatie wil om tot een besluit te komen is de meer gedetailleerde informatie zoals reviews en cast & crew lager op de pagina geplaatst.

Laura_met_iphone_in_hand_vierkant

De sequel: IMAX, Dolby Cinema en 4DX

Iedereen is intussen vertrouwd met het supergrote IMAX formaat, en sinds kort horen hier 4DX en Dolby Cinema bij. Deze formaten hebben een intensere beeldbeleving en kijkervaring, dus is het belangrijk om de 3 producten goed neer te zetten. Bovendien moet dit template ook hergebruikt kunnen worden voor specials als Ladies Night.

De uitgangspunten voor de filmpagina, een impactvolle eerste indruk, de kunst van het weglaten, zijn ook hier toegepast.

inleven-1

Inleven

Op 7 december ging Bikkelhart naar Pathé de Kuip in Rotterdam om persoonlijk te ervaren wat 4DX en Dolby Cinema echt voelt. Waar 4DX zich richt op de beleving in de zaal zelf (bewegende stoelen, water-, rook-, licht- en sneeuweffecten), is Dolby Cinema een totaalervaring. “Traditionele” 3D cinema is vaak nog wat donker en vermoeiend voor de ogen. Bij het Dolby systeem zorgen de laserprojectoren voor haarscherp en kraakhelder beeld. De Atmos geluidsinstallatie met bijna 100 speakers zorgen verder voor precies te lokaliseren geluid, en het ontwerp van de zaal met videowalls bij binnenkomst maakt de beleving volledig af!

 

Hoeveel Bikkelhart heb je nodig?

Bikkels zijn er in allerlei soorten en maten. Designers, Marketing Automation- en Conversie Specialisten, Copywriters en Front-end Developers. We zijn afzonderlijk sterk, maar nog krachtiger als je ons combineert. Samen maken we van jouw project een succes.

We antwoorden meestal binnen een werkdag!