Sluit

Wij antwoorden meestal binnen 48 uur!

Design

De nieuwe GVB reiziger app maakt reizen met het OV nóg makkelijker

Misschien lag het aan onze lekkere koffie, of aan de ervaring die we met Translink en Qbuzz intussen hebben in het OV, maar na een pitchtraject heeft GVB voor Bikkelhart gekozen om de volledige digitale app ervaring opnieuw te ontwerpen. Yes!

van informatie naar relevantie

Waar de vorige app enkel bedoeld was voor reisinformatie, lag de lat voor de nieuwe app vele malen hoger. De nieuwe app moest gepersonaliseerd en relevant zijn, met een nieuwe manier van betalen en een betere service. Maar vooral: voor elke reiziger een persoonlijke buddy (ook wel Gappie) zijn in het openbaar vervoer. Het uiteindelijke doel is op een bierviltje samenvatten: minstens 4,5 sterren scoren in de App Store. Hoe we daarvoor gaan zorgen? Dat verhaal past net niet op een bierviltje, maar vertellen we je in deze case.

 

hoe reis jij in amsterdam?

Iedereen gebruikt het ov op een andere manier. Nadat je de app hebt gedownload, doorloop je een korte onboarding met enkele vragen. Ben je een Amsterdammer, forens of bezoek je de stad als toerist? Voor elk type gebruiker zetten wij een persoonlijk dashboard klaar met daarin de belangrijkste functionaliteiten.

GVB_onboarding-txt
haltesInDeBuurt2-1369x1536

de rasechte amsterdammer

Ben je een Amsterdammer met een halte om de hoek? Dan wil je weten wanneer de volgende tram eraan komt of wil je snel naar je favoriete haltes in de stad reizen. Voeg jouw eigen halte als favoriet toe en zie in een oogopslag alle reisopties. Zo hoef je nooit meer te rennen voor de bus, tram of metro!Amsterdammer
GVB_forens-1369x1536

de forens

Reis je bijna dagelijks tussen je woon- en werkplaats? Dan gebruik je de nieuwe GVB app als forens. Je kent de vaste route waarschijnlijk als je broekzak, maar wilt wel ingelicht worden als er onderweg een storting of vertraging is. En natuurlijk alléén op de dagen dat je van het OV gebruik maakt.
Seintje

“Voor onze nieuwe app, vonden we personalisatie enorm belangrijk.”

Robin Nicolaas, Product Owner GVB

GVB_toerist-1369x1536

de toerist

Bezoek je Amsterdam als toerist? Ook dan is het slim de nieuwe app te downloaden. Een kaartje kopen voor het ov vanaf Schiphol naar je hotel, de snelste route van het Anne Frank Huis naar het Van Gogh Museum of in één overzicht alle interessante plekken van Amsterdam zien: het kan allemaal. Ook voor Nederlanders die een paar keer per jaar onze hoofdstad bezoeken, is dit het perfecte profiel.

kies, betaal & check in!

Met een OV-chipkaart reis je zonder moeite de hele stad door. Maar heb je geen OV-chipkaart of ben je hem kwijt? Dan moest je altijd flink wat stappen doorlopen om een vervoerbewijs te kopen. Tegenwoordig koop je je tickets gewoon direct in de nieuwe app. Kies één of meerdere tickets voor een tijdsduur naar keuze, betaal en check direct in!

GVB_CaseVisuals-barcode-copy-scaled

 

van deur tot deur

Onmisbaar in een ov-app: een reisplanner. Voor de reisplanner was maximaal gebruiksgemak ons uitgangspunt. We hebben deze feature tijdens het ontwerpen van de app daarom meerdere keren getest bij respondenten. Soms ben je zelf namelijk heel enthousiast over een idee, maar geven gebruikers je toch weer nieuwe inzichten.
 
reisAdvies2

quoteS-copy-1

 

Metros-GVB-Amsterdam-sporen

Nieuwe inzichten door gebruiksonderzoek

vertrektijden2

Een mooi voorbeeld: het tonen van een net verlopen reisadvies. Stel, het is 08:15. Je moet van Amsterdam Bijlmer ArenA naar Amsterdam Rietlandpark en de vorige metro is 3 minuten geleden vertrokken. Waarom zou je dan die vertrektijd als optie nog aanbieden in de app? Dankzij gesprekken met respondenten weten we nu dat reizigers die in de metro zitten die net vertrokken is, soms hun gekozen reisadvies nog even opnieuw willen bekijken. Om te weten wanneer de eerste overstap is bijvoorbeeld.

Hoeveel Bikkelhart heb je nodig?

Bikkels zijn er in allerlei soorten en maten. Designers, Marketing Automation- en Conversie Specialisten, Copywriters en Front-end Developers. We zijn afzonderlijk sterk, maar nog krachtiger als je ons combineert. Samen maken we van jouw project een succes.

We antwoorden meestal binnen een werkdag!