Sluit

Wij antwoorden meestal binnen 48 uur!

BlueConic

Bereik, activatie én conversie: Business Deals op RTL Z

Bereik, activatie én conversie: Business Deals op RTL Z
Logos-1

hoe meer leads, hoe beter

Afgelopen jaar kwam voor LeasePlan een voorraad Tesla-auto’s vrij tegen het oude, lage tarief van 4% bijtelling. Hiervoor wilde de organisatie het liefste zoveel mogelijk leads. De doelgroep? Directeur-grootaandeelhouders (DGA’s). Maar hoe bereik en activeer je zo’n specifieke groep? Het antwoord lag in een samenwerking met RTL Z: Business Deals werd geboren.

CTR-profielen-1200x585

a/b-testen: welke content scoort het beste?

Business Deals zijn unieke aanbiedingen, alleen verkrijgbaar voor fans en volgers van RTL Z. Maar welke deal zorgde voor de meeste clicks? Met BlueConic A/B-testten we allerlei advertenties. Zo kwam de ene bezoeker in aanraking met een deal voor een Tesla model S, terwijl de andere model X te zien kreeg. Ook experimenteerden we met extra’s zoals tickets voor een MKB Ondernemerscongres en een rondleiding door de RTL Nieuws studio’s. De plaatsing van de advertenties was minstens zo belangrijk als de inhoud. Als hulpmiddel hiervoor gebruikten we de Z Monitor.

“We optimaliseerden de content met A/B-testen, zodat de CTR bleef groeien.”

Leaseplan-Rijke-profielen-opbouwen-1200x523

z monitor: de juiste plek op het juiste moment

z monitor: de juiste plek op het juiste moment

Niet elke bezoeker heeft interesse in een Tesla, dus waarom dan wel iedereen lastigvallen? Om vertrouwen van de doelgroep te winnen moesten we weten voor wie onze Business Deals écht relevant waren. Met de Z Monitor (een toaster in de vorm van een enquête) stelden we de bezoeker wat vragen over elektrisch rijden. Zo identificeerden we wie voorkeur had voor een Tesla en, nog belangrijker, wie behoefte had aan meer informatie. Met al deze data bouwden we profielen op. Hoe geïnteresseerder het profiel, hoe prominenter deze de Business Deals in beeld kreeg en…hoe groter de kans op een click.

AB-1-5

van clicks naar leads

En had een bezoeker geklikt? Dan kwam deze uit op een landingspagina met een formulier. Dit formulier regelden we in met Salesforce Pardot. Deze tool verwerkt de data uit elk formulier automatisch in het CRM-systeem van LeasePlan. Zo komen je geïnteresseerde leads met bijbehorende gegevens in een handig pakketje. Het enige dat je nog nodig hebt is een telefoon om ze op te bellen en de deal te sluiten.

de cijfers

De campagne heeft 4 weken gedraaid. Dit waren de resultaten:

Bereik
36k
Geactiveerd
10k
Geïnteresseerd
1.9k
Rijke leads
36

een gezamenlijke prestatie

Voor deze campagne werkten we samen met het online marketingteam van LeasePlan en het salesteam van RTL. We gebruikten de tools BlueConic en Salesforce Pardot. Bedankt voor de samenwerking!

"Met een prettige, doortastende en pragmatische manier van samenwerken, realiseerden we samen de RTLZ Business Deal."

leaseplan-logo-full

Niels van der Heijden, Manager Digital Marketing bij LeasePlan Nederland

Hoeveel Bikkelhart heb je nodig?

Bikkels zijn er in allerlei soorten en maten. Designers, Marketing Automation- en Conversie Specialisten, Copywriters en Front-end Developers. We zijn afzonderlijk sterk, maar nog krachtiger als je ons combineert. Samen maken we van jouw project een succes.

We antwoorden meestal binnen een werkdag!