Social

Bikkelhart workshop: pre-suasion

Donderdag 3 november verzorgde Bikkelhart een workshop over pre-suasion, naar aanleiding van het verschijnen van het nieuwe boek van Robert Cialdini. In 2 uur tijd kregen de aanwezigen een samenvatting van de belangrijkste conclusies uit het boek, én een concreet voorbeeld van hoe je dit op je eigen website kan toepassen. Inclusief een heerlijke Italiaanse maaltijd. Wat je noemt een effectief middagje …

“Wat is het eerste drinken dat in je opkomt?” Met deze vraag opende bikkel Arjen Hanssen donderdagmiddag 3 november de workshop “pre-suasion – opening the door to persuasion”. Een workshop die we georganiseerd hebben naar aanleiding van het verschijnen van het nieuwe boek van de ‘koning van het overtuigen’ Robert Cialdini.

Cola

Vanwaar deze opening, zal je je misschien afvragen? Kort samengevat gaat ‘pre-suasion’ over het ‘voorbewerken’ van je klant of bezoeker. Met andere woorden, voordat je allerlei technieken op hem los gaat laten om hem te overtuigen, moet je hem eerst zo ontvankelijk mogelijk maken. En daar zijn – uiteraard – ook weer allerlei technieken voor.

De gasten van onze workshop hadden we daarom op verschillende manieren ‘voorbewerkt’ om aan cola te denken. Een Coca-Cola abri bij de tramhalte, een stapel cola-blikjes bij de trap, een poster in de lift en de parkeergarage met het Coca-Cola logo erop, en een ontvangst waarbij werd gevraagd “wil je iets te drinken, cola of iets anders?”. En inderdaad, ongeveer de helft van de gasten dacht bij deze vraag direct aan cola.

Workshop

De workshop zelf bestond uit twee delen: eerst een samenvatting van de belangrijkste conclusies uit het nieuwe boek van Cialdini, gevolgd door een concrete toepassing ervan op de websites van de aanwezigen. Dat leidde tot levendige discussies en allerlei nieuwe, concrete ideeën om straks direct weer mee aan de slag te gaan op de eigen websites.

De discussie en uitwisseling van ideeën werd tijdens de borrel en het eten nog even enthousiast voorgezet. Om tenslotte na 2½ uur met een goed gevulde maag, een hoofd vol ideeën én het nieuwe boek van Cialdini onder de arm weer huiswaarts te keren.

Al met al een zeer leerzame en effectieve workshop. Niet onze eigen woorden overigens, maar die van de bezoekers!

Ook een workshop volgen?

Wilt u ook een van onze workshops over pre-suasion bijwonen? Of meer weten over hoe Bikkelhart u kan helpen uw website effectiever te maken? Laat dan uw gegevens achter via onze contactpagina, dan nodigen we u snel uit!

gegevens achterlaten

Vorig artikel
Artikelen

De conversierotonde van suzuki.nl

Social

Behind the scenes Bikkelhart.com

Volgend artikel