Branding

Meer leads genereren? Vergroot jouw online vindbaarheid met pillar pages!

Pillar pages zijn de toekomst. Een flinke uitspraak, maar ook terecht: duizenden marketeers en organisaties konden hun online vleugels dankzij deze rakkers al spreiden – en we zijn nog maar net begonnen. In dit artikel leggen wij je uit hoe jij jouw online vindbaarheid aan de hand van pillar pages een keiharde boost geeft.

Concurrerende URL’s, losse content en andere taferelen

Als marketeer of organisatie creëer je veel content. Niet alleen zodat je op de radar verschijnt van je doelgroep, maar ook om ze de juiste informatie te bieden op het juiste moment. Vaak worden deze losse blogs, pagina’s, whitepapers en infographics gepubliceerd rondom een specifiek zoekwoord, uiteraard met SEO-doeleinden in het achterhoofd. Maar: dat blijkt niet altijd beter voor je vindbaarheid. 

Omdat je de content rondom specifieke (soms zelfs unieke) zoekwoorden publiceert, maak je het de lezer moeilijk om gauw meer informatie over dit onderwerp op jouw website te vinden. Dat is ook waar Google de fatale omslag maakt: het beoordeelt jouw content als losstaande stukken en mist de link met vergelijkbare content op je website. Dit betekent dat jouw interne URL’s elkaar concurreren in plaats van versterken. Eh, hellup?

 

Pillar pages: een slimme oplossing

Om te voorkomen dat je in je eigen vuurlinie terecht komt, kun je gebruikmaken van pillar pages. Yes, the magic words. Een pillar page is een pagina op je website over een bepaald hoofdonderwerp, die je opdeelt in kleine stukjes informatie over subtopics. Deze stukjes informatie verwijzen door naar andere pagina’s die dieper ingaan op de subtopics!

Dus, hoe ga je te werk? Bedenk eerst waar je expertise ligt en waar jij je doelgroep mee kunt helpen. Op basis hiervan stel je een hoofdonderwerp vast en schrijf je een korte introductie van het onderwerp. Vervolgens deel je het hoofdonderwerp op in subonderwerpen, waarover je weer kleine stukjes informatie schrijft. Deze informatie voorzie je van links naar andere pagina’s op je website die gedetailleerder op de subtopics ingaan. 

Bikkeltip: Zet je nieuwe content online? Breid jouw pillar pages gelijk uit met dit onderwerp en de bijbehorende links.

Stel: je hebt een beddenwinkel. Je wilt meer klanten informeren over jouw fantastische boxsprings. Omdat het onmogelijk is om de boxspring pagina (de hoofdcategorie) ook te optimaliseren voor alle subcategorieën, zoals elektrisch verstelbare boxsprings, maak je daar losse pagina’s voor. Op de boxspring pagina verwijs je door naar deze losse pagina’s, zodat de lezer makkelijk meer informatie over hetzelfde onderwerp kan vinden.

En zo heb je ineens een prachtig overzicht uit de grond gestampt! Gaat ons hart sneller van kloppen, hoor. 

Waarom je direct aan de pillar pages moet

Dankzij de geweldige structuur geven pillar pages de lezers de mogelijkheid om zich te verdiepen in het onderwerp. Ze navigeren gemakkelijk door je website en vinden snel informatie. Bovendien laat je met een pillar page zien dat je kennis van zaken hebt over het onderwerp – en dat is natuurlijk altijd goed. Voor meer tips over het toegankelijk maken van je website, kun je dit artikel doorspitten. 

 

 

Ook niet onbelangrijk: Google hecht meer waarde aan websites die gebruik maken van goede en overzichtelijke pillar pages. De zoekmachine beoordeelt jou als expert en geeft hier de voorkeur aan. Heb je je pillar pages goed voor elkaar, dan komt jouw website hoger in de zoekresultaten terug. Sign us up!

Hoe zit het met jouw website?

Je snapt nu wel: wij geloven hard in de kracht van pillar pages. Ben jij ook enthousiast geworden? En ben je benieuwd hoe jij de pillar pages het best kan toepassen binnen jouw contentstrategie? Bikkelhart helpt je graag op weg.

Geef ons een belletje, of kom gezellig langs op kantoor! Niets beter dan een kennismaking onder het genot van een lekkere bak koffie.

snel op weg met Bikkelhart

Vorig artikel
Artikelen

Bikkelhart nieuwste merk in netwerk van full service bureau 4NG

klantreizen

De 'peak end' en het verlengen van de reis - innoveren op de klantreis

Volgend artikel