Interview

Sami aan de slag bij Bikkelhart

Nieuwsgierig hoe het verder gaat als je solliciteert en wordt aangenomen? Sami kan je alles vertellen over de sollicitatieprocedure en zijn eerste maand bij Bikkelhart.

Het gesprek

Aan het begin van het sollicitatiegesprek was ik wat zenuwachtig, maar dat was na een paar minuten weg. Er hangt hier een prettige, warme en huiselijke sfeer. Met oprechte interesse werd gevraagd naar mijn loopbaan. Logisch, want er zijn veel verschillende disciplines binnen online marketing. Veel meer aandacht bleek er voor welke kant ik eigenlijk op wilde gaan (‘Wat zijn je ambities?’).

De verrassingsvraag kwam later: ‘Ben je wel eens geïrriteerd? En wat doe je dan?’ Volgens mij heeft niemand daar direct een antwoord op.

De eerste week

Zodra je op de eerste dag de folie van je nieuwe Macbook hebt afgepeuterd, is het tijd om je nieuwe collega’s te leren kennen. De eerste week staat in het teken van kennismakingsgesprekken. Verwacht een volle agenda en de mogelijkheid om alle versies van je levensverhaal te kunnen (uit)oefenen. Toch leuk om te merken dat ieder gesprek anders is.

Tussen de afspraken door kun je je vastbijten in alle documentatie je nieuwe collega’s al hebben gemaakt. Voor zo’n beetje alles is een handleiding geschreven. Wil je meer weten over de klantrelatie of de huidige stand van zaken? Alles wordt nauwkeurig gedocumenteerd in JIRA. Gaaf om te zien en enorm leerzaam.

De eerste maand

Na een maand voel en ben je onderdeel van het team, of beter gezegd: de familie. Je wordt uitgenodigd voor allerlei uitjes en borrels en je bent al druk in de weer met klanten. Daarnaast begin je een goed gevoel te krijgen bij de mogelijkheden van de verschillende tools (BlueConic, CX) waarmee we werken. Soms is het wat overweldigend, maar er staan altijd collega’s klaar om met je te sparren of werk uit handen te nemen. Grote kans dat je dus al in je eerste maand mooie resultaten boekt voor je klant!

Wat je verder nog wilt weten

  • Je krijgt een boekje waarin alles staat wat je wilt weten over Bikkelhart.
  • Als je even niet lekker achter je bureau zit of staat, kun je ontspannen op een van de banken.
  • Elk team brouwt een eigen Bikkelhart biertje.
  • Je hebt een schitterend uitzicht over het IJ.
  • Elke vrijdagmiddag gaat de muziek aan en draag je interactief bij aan de playlist.

Door: Sami Mika

CRO Manager

sami@bikkelhart.com | linkedin

Vorig artikel

Laura aan de slag bij Bikkelhart