Laura aan de slag bij Bikkelhart

Wat leuk dat je interesse hebt in een van onze vacatures! Nieuwsgierig hoe het verder gaat als je solliciteert en wordt aangenomen? Lees mijn ervaringen over de sollicitatieprocedure en mijn eerste maand bij Bikkelhart.

Het gesprek

Tijdens het sollicitatiegesprek werd ik zoals gebruikelijk gevraagd naar mijn kennis en vaardigheden, maar anders dan normaal lag de nadruk voor een groot deel van het gesprek ook op mij als persoon. Zo kwam al gauw de opmerking: ‘Leuk wat je allemaal kan, maar vertel eens wat meer over wie jij bent?’. Een beetje omvergeblazen was ik wel, al heb ik me geloof ik goed herpakt (toch, Johan?). Dat dit een vraag was die kenmerkend is voor de bikkelhartcultuur, kan ik nu met zekerheid zeggen.

De eerste week

De nieuwe laptop stond voor me klaar en toen ik mijn agenda opende kreeg ik bijna een rolberoerte; hij stond al vol afspraken! Dat bleek onderdeel van het inwerkproces, het waren één-op-één gesprekken met verschillende collega’s binnen alle disciplines die het bedrijf kent. Voor mij een hele prettige manier om iedereen binnen Bikkelhart te leren kennen en omgekeerd voor hun ook om mij te leren kennen.

Na een maand

Dit is echt iets voor mij. Ik ben goed opgenomen in het team en heb een mooi takenpakket verzameld. Wat me vooral opvalt is hoe sterk de bedrijfscultuur is en hoe de kernwaarden van het bedrijf ook in de persoonlijkheden van alle collega’s terugkomen. Het is een aanpakcultuur met directe opmerkingen en feedback, maar het ‘hart’ met een ‘t’ is ook heel duidelijk aanwezig. Sociale en oprecht geïnteresseerde mensen die samen een ultiem resultaat voor de klant willen neerzetten.

Wat je verder nog wilt weten

  • Je wordt hier vanzelf een kei in tafelvoetballen, darten en sjoelen.
  • Af en toe word je onderbroken door Alida met een bulderende lach.
  • De bureaus kunnen elektrisch omhoog en omlaag worden gezet.
  • We hebben superveel Bikkelhart-merchandise (bierviltjes, muismatten, laptopstickers, koffie en chocoladebikkels).
  • Tijdens de lunch komen er allerlei vormen tupperware-bakjes met aantrekkelijke, kleurrijke inhoud op tafel.
  • Tenzij je Dennis heet, dan zijn het altijd 6 boterhammen met kipfilet.