Artikelen

De 5 grootste designtrends van 2022

Het nieuwe jaar is alweer aangebroken. En dat is een mooi moment voor een lijstje! In plaats van goede voornemens, zetten wij de 5 grootste designtrends van 2022 op een rijtje. Zit er iets bij voor jouw website?

1. Glasmorfisme

Glasmorfisme, of op z’n Engels glassmorphism (probeer dit vooral eens uit te spreken met een chique Brits accent) is een designtechniek waarbij je een kleurrijke achtergrond laat doorschijnen in de elementen erboven. Eigenlijk bestaat het al veel langer: in 2013 gebruikte Apple het al in haar iOS 7-update. Omdat niet iedereen hier even blij over was, herintroduceerde het bedrijf het pas weer in 2020, bij de Big Sur update. Dit jaar maakt glasmorfisme een heuse comeback.

2. Dark modus

Deze trend is ook niet helemaal nieuw, maar wordt wel steeds belangrijker: dark modus. Vorig jaar was deze functie al beschikbaar bij veel apps. In 2022 verwachten we dat dit ook zo gaat zijn op gewone websites. En dat is niet zo gek, want dark modus heeft veel voordelen:

• Het is minder vermoeiend voor je ogen
• Het is beter voor je nachtrust
• Het zorgt dat je batterij langer meegaat

Bij Bikkelhart hebben we deze trend al toegepast in het design van een bekend merk. Helaas houden we je nog even in spanning, want we mogen hier binnenkort pas iets over zeggen…

3. 3D Design

3D en 2D worden in design steeds vaker door elkaar gebruikt. Omdat 3D dichter bij de echte wereld staat, verandert het je website in een ware beleving! Behalve mooi, kan het ook heel handig zijn. Heb je een webshop? Dan kan 3D je websitebezoeker helpen bij een aankoop. Bijvoorbeeld met een 360º-optie, waarbij iemand je product vanuit elke hoek kan bekijken. Scheelt vaak ook weer retourzendingen.

Omdat 3D dichter bij de echte wereld staat, verandert het je website in een ware beleving!

4. Gradients

Dacht je dat het gebruik van gradients of kleurverloop helemaal uit was? Niks is minder waar! Spotify maakte deze designtechniek weer populair door ‘m toe te passen in haar fotografie, campagnes en op haar website. Komend jaar zie je gradients niet alleen terug in opvallende achtergronden, maar ook in typografie, illustraties, iconen en 3D-elementen. Bijvoorbeeld in deze afbeelding, waar ze de techniek zowel in de achtergrond, als in de textuur van de titel gebruiken. Trouwens, we geven je vast een sneak peek: op de nieuwe Bikkelhart-website zal deze trend ook terugkomen!

Focus

 

5. Geanimeerde logo's

Ben je tevreden over je logo, maar wil je ook blijven vernieuwen? Dan is deze laatste trend dé oplossing: maak je logo dynamisch! Een geanimeerd logo trekt niet alleen de aandacht van je bezoekers (geef toe, je keek als eerst naar de animatie hieronder), maar geeft ook een flinke boost aan je SEO. Doordat je bezoekers aandachtig naar je logo kijken, blijven ze langer op de pagina. Ook geldt: hoe meer verschillende soorten content (video’s, foto’s, tekst) op je site, hoe veelzijdiger je bent. Daardoor beschouwt Google jou als een grotere autoriteit, waardoor je weer hoger in de zoekresultaten terechtkomt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze showreel zit propvol animaties:

Wil jij je logo animeren? Let dan hierop:

1. Denk aan je merk
Wie ben je en wat wil je uitstralen? Zorg dat de animatie daarbij past.

2. Houd het kort
Maak geen film van je logo, maar blijf onder de 10 seconden.

3. Verras je bezoeker
Maak een animatie die in de eerste seconden onvoorspelbaar is.

Direct aan de slag?

Heb jij als goed voornemen om je website te optimaliseren? Wij passen deze designtrends graag voor je toe! Neem gerust contact met ons op voor een (virtueel) kopje koffie.

Vorig artikel
Artikelen

7 Redenen om een copywriter in te schakelen

Artikelen

Bikkelhart nieuwste merk in netwerk van full service bureau 4NG

Volgend artikel