Artikelen

Deze coachende e-mailflow leidt je zo terug de funnel in

Stel je voor: je staat op het punt een volgende stap met je onderneming te maken en zoekt daarvoor geld, een duwtje in de rug.

Daar is New10, klant van Bikkelhart en de start-up van ABN AMRO, die belooft dat je in een kwartier weet of, en tegen welke rente je een lening krijgt. Op de website start je direct met het aanvragen van een leenverzoek, totdat je komt bij stap 3: ‘upload je jaarrekening’. Brrr… je snapt dat het nodig is voor de aanvraag van een lening, maar hier had je geen zin in. Je klikt weg.

Stopt ons verhaal hier? Zeker niet. In de funnel van New10 maakt iemand vanaf stap 1 een account aan. Klikt iemand weg na het aanmaken van een account? Dan nodigen we diegene met e-mails uit weer terug de funnel in te gaan. Een ondersteunde e-mailflow die jouw klantreis ultiem gebruiksvriendelijk maakt.

“Een lening afsluiten is best eng, het gaat om veel geld. Met de e-mails nemen we die onzekerheid weg, door de klant aan de hand mee te nemen. Dat werkt, de heractivatierate is giga! We zijn erg trots op het resultaat.”
Mitchell Baas – Lead Customer Service bij New10

Meesters in verleiden

Dankzij beproefde verleidingsprincipes zorgen wij ervoor dat je vol goede moed weer de funnel ingaat. Je bent nog maar 13 minuten verwijderd van een complete aanvraag en zit al op de helft van de stappen! Daarbij geven we handige tools om toch aan de slag te gaan met die jaarrekening. Een filmpje bijvoorbeeld, of een stappenplan om zo tijdbesparend mogelijk te werk te gaan. Bij deze ondersteunende visie hoort ook dat we je steeds een keuze geven: geen scherp aanbod willen, dat mag natuurlijk ook. De eerste resultaten vielen niet tegen: 55% van de ondernemers opende de e-mails, 27% ging terug de aanvraagflow in en 14% ronde de aanvraag af tot een aanbod.

Optimaliseren

Na de eerste maand begonnen we met optimaliseren, waarbij de eerste slag in het teken van personalisatie stond. Twee punten pasten we aan. De eerste was het veranderen van het onderwerp van ‘Nog 13 minuten voor een aanbod op maat’ naar ‘Vergeet je niet je jaarcijfers in te voeren?’, volgens het verleidingsprincipe van consistentie. De tweede was de verandering in de content van ‘Je bent er bijna’ naar ‘Je hebt op deze datum voor dit bedrijf met dit leendoel een aanvraag voor aanbod gestart, je bent er bijna’. Ook dit leverde veel op.

 

 

Bikkelhart werkt samen met jou aan de ultieme gebruikerservaring voor jouw klanten. Dat doen we door alle digitale touchpoints van hun sales- en service-klantreizen te ontwerpen en optimaliseren. Daarbij maken we veelvuldig gebruik van gedragsmodellen, onderzoek, interactieve prototypes en de laatste tools op het gebied van optimalisatie, personalisatie en campagnemanagement.

 

Door: Nathalie Jansen

Marketing Automation Specialist

nathalie@bikkelhart.com | linkedin

Vorig artikel
Artikelen

Bikkelhart gaat DigitalCX van CX Company inzetten voor conversational commerce toepassingen

Social

Bikkelhart tweede in Emerce Top 100

Volgend artikel