Case

Remastering the Hoyhoy experience

Hoyhoy.nl, de verzekeringen vergelijkingssite, zag investeringen in TV-commercials niet terug in bezoek op de website. Na een pitch heeft hoyhoy.nl Bikkelhart gekozen om te helpen met het redesign van de website. Doel: de klantbeleving verbeteren en conversie verhogen.

Insteek en aanpak

Tijdens de initiatiefase is samen met de klant de productdefinitie vastgelegd: maak het nemen van financiële beslissingen verrassend eenvoudig. Vervolgens is in een workshop de bestaande klantreis in kaart gebracht. Op die manier konden we de pijnpunten en eventuele showstoppers blootleggen, en waren we in staat de verleiders beter te verspreiden door de flow heen.

Om de verschillende disciplines, zowel bij Bikkelhart als bij hoyhoy.nl, zo goed mogelijk te laten samenwerken is vanuit een scrum methodiek gewerkt. Gedurende 3 maanden zaten interactie ontwerpers, designers en front-end developers bij de klant op locatie. Zo kon heel snel een werkbaar product opgeleverd worden. Als eerste werd de autofunnel aangepakt, die als basis zou dienen voor de andere producten.

Hoyhoy.nl maakt het nemen van financiële beslissingen verrassend eenvoudig.

Eenvoud troef

Het uitgangspunt was simpel: mobile first ontwerpen. Het grote voordeel hiervan is dat de interface volledig gericht is op het volbrengen van de taak. Door met off-canvas panelen te werken is de content die men op dat moment nodig heeft om verder te kunnen altijd bereikbaar en relevant. Het resultaat is een rustig ogende interface die je zonder afleiding door het proces heen loodst.

For the ultimate user experience, your content should not only anticipate you user’s needs, but also their context.

Connect the dots

Met als insteek “doe maar normaal” is het omgekeerde logo rechtgezet. In de nieuwe site is een donkere achtergrondkleur gebruikt om contrast in de interface te brengen en de invulvelden beter te laten opvallen. Ook het ‘animate to educate’ principe is toegepast: in de linkermarge begeleidt een lijn met tussenstops je door de verschillende stappen.

Na het maken van de eerste fundamentele keuzes is een eigen iconenset gecreëerd. Hiermee zijn wij in staat de unieke grafische stijl verder uit te breiden over de gehele interface.

Heb je een Alfa Romeo? Molto bello!

Camera rolt, en... actie!

Kers op de taart was het gebruik van film in de header. Speciaal voor de autofunnel zijn 4 scenario’s geschreven om het zorgeloze gevoel van goed verzekerd de weg op gaan te vatten. Met hulp van fotograaf Arno Bosma zijn deze scenario’s omgezet naar videobeelden, die zonder af te leiden de klantbeleving naar een hoger niveau tillen.

Resultaat

overall conversieverhoging +25%
mobiele conversieverhoging +30%

Update

Na de autofunnel is ook de zorgfunnel aangepakt. Opnieuw klopten we hiervoor aan bij Arno Bosma voor een aantal headervideo’s rond het thema gezondheid. Daarnaast werden voor de verschillende leeftijdscategorieën avatars ontworpen door illustrator Pixelkaju.

“Onze mobile funnel is state-of-the-art, iets wat zowel klanten als verzekeraars ons gevraagd en ongevraagd ook terug geven. Daar zijn we trots op!”
Raymond van Eck – Director Customer Experience, Member Executive Board
52 klanten beoordelen Bikkelhart met gemiddeld een
8,2

Kennismaken?

Net als hoyhoy.nl hulp nodig bij het winnen van de online wedstrijd? De beste manier om erachter te komen of er een basis is voor een samenwerking, is om af te spreken onder het genot van een bakkie ambachtelijk gebrande koffie.

Afspraak maken?