Verzekerd bij HEMA een redesign in 4 stappen

HEMA, de retailer van en voor iedereen, heeft zijn intrede gedaan in de wereld van de financiële dienstverlening. Het merk wil verzekeringsproducten aanbieden aan de klanten van hun (online) winkels. Een goede strategie met een grote impact. Maar hoe veranker je dat in hun bestaande website? Een site op basis van een bestaand framework die gebruiksvriendelijk is, kleurrijk, en bovendien shoppers in kopers kan converteren? Tijd voor Bikkelhart…

Verzekerd bij HEMA, een redesign in 4 stappen
1

Houd het netjes

Een belangrijke pijler bij de nieuwe site: zoek balans tussen heldere content voor de gebruiker en vindbaarheid voor de zoekmachines. De opgebouwde SEO rankings mochten voor HEMA immers niet verloren gaan.

Kleurthema’s

Een financieel product aanbieden betekent niet dat het er saai uit moet zien. Door het gebruik van kleurthema’s zijn we in staat de verschillende producten naast elkaar te plaatsen.

Zorg dat je opvalt

De papercraft designs van Adrian en Gidi geven het merk een vriendelijk, helder en benaderbaar karakter.

Kleur versus witruimte

Door het kleurgebruik en de papieren creaties springen bepaalde componenten echt van het scherm af, maar natuurlijk is niet alles op een pagina even belangrijk. Door de kleurrijke elementen te combineren met witruimtes wordt het onderscheid tussen standaard- en belangrijke content voor de bezoeker duidelijk gemaakt.

Consistentie en hergebruik
2

Consistentie en hergebruik

HEMA biedt 14 producten aan. De één complexer dan de andere, maar de contentstructuur is hetzelfde. Daarom hebben we designoplossingen bedacht die hergebruikt kunnen worden voor alle producten. Dit heeft 2 grote voordelen: je hoeft veel zaken maar 1 keer te ontwerpen, en het consistent doorvoeren van elementen zorgt voor gebruiksvriendelijkheid en hogere conversies.

3

Beïnvloeding en conversie

Veel websites vertellen een verhaal rond de merkbelofte en wat het product uniek maakt. HEMA doet dat ook, maar verliest daarbij niet het hoofddoel uit het oog, namelijk verkopen. De vraag blijft altijd: hoe verleiden we bezoekers en nemen we drempels weg zodat ze tot een aankoop overgaan?

Maak het gezellig

Statistieken, risico-afweging en prijsvergelijken zijn een noodzakelijk kwaad bij het kopen van een verzekering. Een fantastische online beleving maakt het voor klanten leuker .

Hema verzekering is goed, goedkoop en via internet goed inzichtelijk.

Met de deur in huis

Wanneer je een site bezoekt, moet je altijd 3 vragen direct kunnen beantwoorden: Waar ben ik, waar gaat het over en wat willen ze dat ik nu doe? Door consistent gebruik van aanstekelijke titels, opsomming van USP’s en opvallende Call-to-Actions zorgen we ervoor dat de bezoeker deze vragen direct weet te beantwoorden.

Jouw voordeel bij HEMA
Overstaphulp HEMA

Zorg altijd voor een uitweg

Laat de bezoeker altijd zien wat de bedoeling is op een specifieke pagina. Iedere pagina moet in principe de bezoeker een stapje dichterbij een oplossing brengen of naar een aankoop leiden. Maar bied ook niet teveel keuze aan. Teveel opties zijn funest voor je Click Through Rate.

4

Bied hulp aan en assisteer

We zijn altijd verrast door het aantal checkouts die misgaan. Als een gebruiker besluit je product te kopen dient het aankoopproces soepel te verlopen. Hulp van een Klant contact center kan daarbij helpen.

Maak het proces inzichtelijk

Als je weet waar je bent in het koopproces en wat er nog gaat komen kom je als bezoeker minder voor verrassingen te staan en weet je hoe ver je nog moet om de taak af te ronden.

Maak het proces inzichtelijk
Waar ben ik?

Waar ben ik?

Deels is dit al opgelost in de voortgangsindicator, maar het kan nooit kwaad om grondig te werk te gaan. Daarom hebben we animaties en kleuraccenten toegevoegd om je door de invulvelden te leiden.

Nog vragen?

Nog vragen?

Extra informatie aanbieden op kritieke punten in het proces zorgt ervoor dat mogelijke twijfel bij de bezoeker wordt weggenomen, zonder dat hij daarbij de pagina hoeft te verlaten.

Eindresultaat

Eindresultaast HEMA
52 klanten beoordelen Bikkelhart met gemiddeld een
8,2

Kennismaken?

Net als HEMA hulp nodig bij het winnen van de online wedstrijd? De beste manier om erachter te komen of er een basis is voor een samenwerking, is om af te spreken onder het genot van een bakkie ambachtelijk gebrande koffie.

Maak een afspraak