Artikelen

7 Redenen om een copywriter in te schakelen

Denk je dat jouw team een copywriter kan gebruiken? Of schrijf je zelf teksten en twijfel je of het wel nodig is? Dit zijn in ieder geval 7 redenen om wél een copywriter in te schakelen. Sorry, wij zijn een beetje bevooroordeeld.

1. Geld

Het specialisme van copywriters is verkopen met woorden. Bij praktisch alles wat ze voor je schrijven, denken ze vanuit je merk in call-to-actions, conversies en NPS. Ze overtuigen, verleiden en weten de juiste snaar bij je bezoeker te raken. Allemaal zodat deze in actie komt en jij je doel behaalt. Of dat nu leads, conversies of, even plat gezegd, geld is.

2. (Betere) vindbaarheid

Copywriters begrijpen hoe belangrijk zoekmachineoptimalisatie (SEO) voor je is. En als geen ander weten ze hoe je keywords gebruikt en daarmee relevante, waardevolle content schrijft. Hun missie: jou en Google beste vrienden maken.

3. Frisse blik

Schrijf je zelf copy voor je bedrijf? Dan is het vaak lastig om objectief te blijven. Begrijpelijk, maar wat voor jou vanzelfsprekend lijkt, is voor je doelgroep misschien wel de kers op de taart en andersom. Copywriters hebben een frisse blik. Zij kruipen met gemak in de huid van je bezoeker en komen tot de kers…eh kern van je verhaal.

Wat voor jou vanzelfsprekend lijkt, is voor je doelgroep misschien wel de kers op de taart en andersom.

4. Ultieme verleiding

Ervaren copywriters kennen het spel der verleiding als geen ander. Ze serveren je unique selling points zoals je bezoeker ze nog nooit geproefd heeft: in een perfect gemixte cocktail van psychologie en keiharde data. Zo neemt je bezoeker jouw (virtuele) product gegarandeerd mee naar huis.

5. Goede gebruikerservaring

Een goede gebruikerservaring zit niet alleen in design of techniek. Ook copywriting is hierbij cruciaal. Met duidelijke koppen, heldere uitleg en de juiste metadata helpt je copywriter jouw bezoekers van A naar B en daar voorbij. En dan hebben we het over alle bezoekers: ook die met een (visuele) beperking. Meer weten over digitale toegankelijkheid? Hier zijn 6 copywriting tips waarmee je niemand buitensluit. 

Zelf de kneepjes van het vak leren?

Meld je aan en krijg elke week nieuwe online copywriting tips in je mailbox. Leer actief schrijven, krachtige call-to-actions maken en nog veel meer!

6. Teksten die net zo lekker bekken als een lekkerbekje

Saaie koppen, wollige zinnen, taalfouten, het zijn stuk voor stuk ongelooflijke conversie-killers. Gelukkig lusten copywriters ze rauw (sushi, anyone?). Ze brengen structuur aan en wikken en wegen met veel plezier elk woord, elke punt en elke komma. Copywriters laten je stem klinken op een manier dat mensen hem willen horen.

7. Handige collega's

Tenminste, als je met een copywriter bij een bureau (bijvoorbeeld Bikkelhart) aan de slag gaat. Onze copywriters hebben designers, online marketeers en andere online professionals als directe collega’s. Indirect haal je hun kennis, (marketing)tools en expertise ook in huis!

Zin om het eens uit te proberen? Stuur me gerust een berichtje! Wij de koffie, jij de koekjes?

Door: Sabine Caron

Online Copywriter

sabine@bikkelhart.com | linkedin

Vorig artikel
klantreizen

De 'smooth handoff' en het verwisselen van touchpoints - innoveren op de klantreis

Artikelen

De 5 grootste designtrends van 2022

Volgend artikel